OFFLINE

Betiltják a mikrogyöngyös tisztálkodószereket Amerikában

2015. december 22., kedd 12:32

Az Amerikai Egyesült Államokban hamarosan kikerülhetnek a kis mikrogyöngyök az arclemosókból, fogkrémekből és szappanokból, miután a Kongresszuson szélsebesen végigment az ezeket ellenző törvényjavaslat és már a Szenátus is jóváhagyta, így már csak az elnök aláírása hiányzik. Az ok az, hogy súlyosan ártanak a környezetnek az ilyen szerek. 

shutterstock 258425660

Egy 2014-es cikk szerint a legnagyobb probléma ezekkel a kis gyöngyökkel, hogy úgy kerülnek vissza a természetbe, hogy nem oldódnak fel. Azok a kis gyöngyök, amik önnek azt biztosítják, hogy lejöjjön a sminkje, ha eléggé dörzsöli velük az arcbőrét, pontosan akkora méretűek mint a halikrák. "A mérete és a kinézete miatt a vízben élő állatoknak és organizmusoknak ezek egyértelműen táplálékként jelennek meg, emiatt pedig szinte elkerülhetetlen, hogy visszakerüljenek a táplálékláncba" – mondta Sherri Mason, a New York Egyetem egyik professzora. A kutatók szerint, ha a hal megeszi ezeket a mikrogyöngyöket, amik magukba szívják a méreganyagokat, akkor akár a természetbe és az emberekbe is visszajuthatnak veszélyes vegyületek. 

A szépségipart nem sokkolta a hír, az amerikai Testápolási Termékek Tanácsa szerint sok gyártó már egy ideje elkezdte az ilyen termékek kivezetését a piacról és támogatják a mikrogyöngy-mentes termékek törvényét.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta