OFFLINE

Egész életében rosszul hajtotta fel az ingujját!

2015. október 12., hétfő 16:17

Az elmúlt hetekben-hónapokban egyre többször futottam bele olyan cikkekbe, ahol arról írtak, hogy eddig helytelenül hajtották fel a férfiak az ingük ujjait. Eddig igyekeztem figyelmen kívül hagyni ezeket, de miután a Business Insideren megjelent írásban is szó van erről, így eldöntöttem, egyrészt kipróbálom, másrészt megmutatom, hogyan kell kinéznie a "rendes" felhajtásnak – emellett pedig megosztom azokat a trükköket is, amikről ezen kívül ír egyrészt az Insider és a HuffPost.

Mire ez a felhajtás?

Hogy mit csináltunk eddig rosszul? Azt, hogy csak simán elkezdük felhajtani a mandzsettát, aztán ugyanezt megismételtük egyszer vagy kétszer. Ezzel az a "baj", hogy nem tartja magát és egy csomószor lecsúszik – ellenben az "új" módszerrel. Ennek az a lényege, hogy felhajtjuk a mandzsettát, felhúzzuk a karunkon addig, amíg szeretnénk, hogy érjen az ing, majd ráhatunk egyet. Ha nem érti, miről beszélek vagy vizuális típus, nézze meg a lenti fotókat.

Az első képsoron látható a régi módszer, amikor szépen egyesével hajtogatva jutunk el a végeredményig, alatta pedig az, hogy a mandzsetta felhajtása után felhúzzuk a könyékig, majd az alatta lévő részt ráhajtjuk és eligazgatjuk. Elvileg az utóbbival sokkal masszívabb lesz a végeredmény.

Milyen egyéb tippek vannak még?

A két oldal 17, illetve 35 javaslata között bőven van átfedés és olyan tippek is, amik teljesen személyfüggőek és nem általános érvényűek (például, hogy kinek milyen arclemosó jó), ezért úgy döntöttem, csak azokat gyűjtöm itt össze, melyekben van ráció. 

Az egyik ilyen, hogy érdemes cédrusból készült vállfát használni, ugyanis az már önmagában riasztja a molyokat. A (kötött) pulóvereket viszont még mindig tilos fellógatni, mert azok kilógják magukat és formájukat vesztik! Érdemes odafigyelni a zakógombolás hármas szabályára is: ha mindenképpen gombolni szeretnénk, akkor a középsővel kezdjük, ha ez nem elég, akkor a felsőt opcionálisan begombolhatjuk, az alsót viszont soha!

Fotó: Justin Sullivan / Europress / Getty

Egy minőségi sámfa nemcsak azért jó, mert megőrzi a cipőjének a formáját, de magába szívja a felesleges nedvességet is. Egyébként az is logikusnak tűnik, hogy ne viseljük zsinórban sokáig ugyanazt a cipőt, ugyanis hagyni kell, hogy "lélegezzen" - így valószínűleg tovább húzza majd. Ha új fodrászhoz megyünk, érdemes elmondani neki, hogy mióta nem vágattuk le a hajunkat, így ő is el tudja képzelni, hogy milyet frizurát készített nekünk az előző. Érdemes egy fehérneműs zsákot is beszerezni, hogy ne vesszenek el a mosás közben például a titokzoknik vagy az óraszíjak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta