Zanza!

Elég gyakran marad ki egy-egy szelet finom grillhús hétvégén, amit már sehogy nem tudunk legyűrni. Pár perc alatt készíthet belőle egy finom és tartalmas salátát kuszkusszal, csicseriborsóval, paradicsommal, fetával és olajbogyóval. 

Fotó: Katuci

Hozzávalók:

egy nagy szelet sült hús (ezúttal egy 20 dekás hátszín)

1 dl-es csésze kuszkusz

40 dkg csicseriborsó (konzerv)

20 dkg koktélparadicsom

1 nagy marék olajbogyó  

1 csokor petrezselyem

10 dkg feta

olívaolaj

citrom

só, bors

vaj

Elkészítés:

  1. A kuszkuszt egy tálba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, és 10 percre lefedjük.
  2. A húst vékony szeletekre vágjuk, egy serpenyőben vajat forrósítunk, ebbe dobjuk a húst, és alaposan átmelegítjük.
  3. A csicseriborsót leöblítjük, lecsepegtetjük, a paradicsomot és az olajbogyót félbevágjuk.
  4. A kuszkuszt villával fellazítjuk, megsózzuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal és egy jó nagy csavarásnyi citromlével. A petrezselymet finomra aprítjuk, és belekeverjük. Egy nagy tálra szedjük, ráhalmozzuk a csicseriborsót, a paradicsomot, az olajbogyót. Rámorzsoljuk a sajtot, végül pedig jöhet a hús. 
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra