OFFLINE

Segítünk eligazodni a konyhai késeken

2015. június 9., kedd 18:14

Aki csak találomra választ kést a konyhai munkájához, és fogalma sincs, hogy megfelelően használja-e, annak most mutatunk egy olyan infógrafikát, amellyel mindent megtudhat a konyhai késekről és az aprításról. A Designtaxi oldalán találtuk az az összefoglalót, ami után nem lesz azzal problémája ha valaki filézőkést kér öntől, vagy ha julienre kell vágni valamit. 

Mennyire apró az apróra kockázás, mi az a julien, hogy vágjon gyorsan anélkül, hogy levágná az ujját és egyáltalán milyen kést használjon az egész művelethez? Íme, az SB Lattin infógrafikája, ami mindenen segít. Ebből megtudhatja, hogy melyik kés mire való és egyáltalán hogyan néz ki, vagy hogy mit jelentenek a különféle aprítási technikát.

Tippeket kaphat ahhoz, hogyan kell szeletelni és hogy egyáltalán milyen részei vannak a késnek. Tudta például, hogy mikor szeletel érdemes a kés pengéjét is betámasztani az ujjával nem csak a markolatot fogni? És tudja hogyan vágja be a hagymát, hogy tökéletesen tudjon aprítani? Na ugye, de ha a képre kattint ezeket is megtudhatja. 

kések
Fotó: shannon-lattin.squarespace.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta