OFFLINE

Húsos rakott tészta kicsit olaszosan

2015. május 23., szombat 09:23

Szaftos, kiadós, ízes egytálétel. Akár hétvégi, nagy családi összeröffenésekre is kiváló lehet. Kevés munka van vele, ami a végeredményen abszolút nem érezhető.

A dolog igazi pikantériáját ezúttal egy kis füstölt pirospaprika adja, ami végre már kis hazánkban is beszerezhető. Emlékszem, még pár éve hogy irigykedtem, amikor Jamie Oliver kb. mindenbe tett, nálunk meg – a nagy paprika-nagyhatalomban – beszerezhetetlen volt. Szóval, helyettesíthető persze egy kis pirított húsos szalonnával vagy hasonlóval, de ezzel a kis paprikával isteni.

Aki szeretné, kiegészítheti még némi zöldséggel, gombával, olajbogyóval, kapribogyóval is a tésztát.

További tészta ötleteinket ITT találja. 

Hozzávalók (6 személyre):

25 dkg penne vagy tetszőleges alakú tészta
30 dkg sovány, darált marhahús (pl. felsál)
2 x 40 dkg-os hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
2-3 evőkanál bazsalikompesztó (házilag így készül)
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
1 teáskanál balzsamecet  (elhagyható)
15 dkg parmezán vagy más kemény sajt (pl. grana padano)
só, bors,
olaj

  1. A tésztának sós vizet forralunk, a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és mindent előkészítünk a mártáshoz.
  2. A hagymát felaprítjuk, egy nagy serpenyőben 3 evőkanál olajat vagy más zsiradékot hevítünk. Rádobjuk a hagymát. Ha már szépen pirul, mehet rá a darált marhahús. 2-3 percig nagy lángon pirítjuk, majd közepesre mérsékeljük, és rápréseljük a fokhagymát. Frissen őrölt borssal is megszórjuk.
  3. Kifőzzük a tésztát. A hús nagyjából 6-8 perc alatt elkészül. Ekkor megsózzuk, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a paprikával. Elkeverjük benne, ráöntjük a két paradicsomkonzervet, adunk hozzá egy kevés balzsamecetet és a pesztót. Még néhány percig főzzük.
  4. A leszűrt tésztát a szószhoz keverjük. Egy nagy (nálam 25x35 cm-es tepsibe) szedjük a felét, amit megszórunk a reszelt sajt felével. Erre jöhet a maradék tészta, végül a sajt.
  5. 20 percre a 200 fokos sütőbe tesszük. 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta