OFFLINE

Nyugaton nem szeretnek mosni

2015. május 15., péntek 18:23

A Hvg tegnap fedezett fel egy érdekes videót, melyben indiaiak csodálkoznak rá a nyugati ruhahordási szokásokra. A kiindulási alap egy negyedórás film, melyet egy indiai rendezőnő, Meghna Gupta készített egy textilüzemről és az ott dolgozó nőkről még 2012-ben. A film bemutatja, hogyan érkeznek meg a tengerentúlról a ruhák Kutch kikötőjébe, azt, ahogy onnan 1200 kilométeres úttal a hatalmas bálák eljutnak Panipatba (Nyugat-India), ahol elkezdődik a feldolgozás.

Az ott dolgozó nők jókat nevetnek azon, miféle ruhákat is hord a nyugati ember, rácsodálkoznak egy fürdődresszre, és azon tűnődnek, vajon miért is selejtezik ki az emberek az alig hordott ruháikat. A gombok és a cippzárak eltávolítása után a szín szerint szelektált ruhákat felaprítják majd fonalat készítenek belőlük, amit megszőnek, és a hatalmas tekercsek elindulnak vissza a tengeren túlra. A nők azt mesélik, hogy mindig azt hallják, nagyon drága a víz nyugaton, ezért mosás helyett inkább kihajítják a ruhákat a nyugatiak, mert olcsóbb újat venni, mint mosni. Vagy csak nem szeretnek mosni – jó hangulatú, de erősen elgondolkodtató kisflim. A teljes film itt nézhető meg, angol nyelven.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta