OFFLINE

Szavazza be a magyar szakácslányt a világ legmenőbb szakács iskolájába!

2015. március 27., péntek 16:42

Még másfél napig lehet szavazni a culinaryvoice.ice.edu oldalán Tombor Nellire, aki magyar szakácsként szeretne bekerülni a világ egyik legnívósabb kulináris iskolájába, a New York-i ICE-ba (The Institure of Culinary Education). A modellből lett szakács a pályázat-ösztöndíj révén olyan Michelin-csillagos éttermekben dolgozó nagyágyúktól tanulhatná meg a szakma csínját-bínját, mint Michael Laiskonis vagy James Briscione.

Tombor Nelli, a modellből lett szakács.
Tombor Nelli, a modellből lett szakács.
Fotó: instagram

A jelenleg New Yorkban élő Tombor Nelli egy rövid bemutatkozó videóval (itt éri ezt el) próbálja meggyőzni a szakmai zsűrit arról, miért is lenne alkalmas arra, hogy az ikonikus iskolában fejleszthesse tovább tudását. A kisfilmben szó esik többet között arról, hogy gyerekkorában a nagymamájától tanult meg főzni, ahol olyan hagyományos magyar ételeket ettek és készítettek, mint a paprikás, a gulyás vagy a palacsinta. A csinos szakácsnak azóta szenvedélyévé vált a főzés és bár a magyar ízek továbbra is uralják a konyháját, azért rengeteg inspirációt merít a nemzetközi konyhákban gyűjtött tapasztalataiból is. Egyetlen kattintással közelebb juttathatja Tombor Nellit az álmához, szavazzon rá, hogy legközelebb egy menő gasztroműsorban vagy versenyben láthassuk őt viszont!

Az 1975-ban alapított iskola több díjjal elismert pályázatára (Culinary Arts, Pastry & Baking Arts, Culinary Management és Hospitaly Management kategóriában) bárki jelentkezhet, aki tud főzni és készít magáról egy egy perces, #culinaryvoice hashtaggel ellátott bemutatkozó videót, amiben elmondja, hogy miért szeretne az exkluzív program nyolc ösztöndíjasa közé bekerülni. A legjobb ötven videót internetes közönségszavazás alapján választják ki, ebből szelektálja aztán az ICE szakmai testülete a legjobb nyolcat. A közönségszavazás március 28-án zárul le, a friss ösztöndíjasok nevét pedig április 3-án hozzák majd nyilvánosságra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta