OFFLINE

A jövő ruhája már megvéd minket a környezetünktől

2015. január 17., szombat 10:02

10169305 10152876897804070 2292861330823941385 n
Fotó: facebook.com/anouk.wipprecht

Jó ideje foglalkoztatja a divatipart a 3D-nyomtatás és az abban rejlő lehetőségek, melyek gyökeresen megváltoztathatják és forradalmasíthatják a szakmát. Az efféle innovációk nem hiányoztak az elektronikai kütyüket felvonultató CES-ről sem, amit a napokban rendeztek meg Las Vegasban. A tömegeket vonzó háromnapos rendezvényen mutatta be „Spider Dress” névre keresztelt interaktív couture ruháját a fiatal holland tervező, Anouk Wipprecht, aki egy speciális védelmi rendszerrel látta el ruhájának külső vázát, mellyel célja az volt, hogy a ruhára applikált „csápok” jelezzék viselőjének az emberek közeledését – számol be a laughingsquid.com a személyes auránkat védő, mechanikus végtagokkal és légzésérzékelővel ellátott termékről.

A magát fashiontech tervezőnek és fejlesztőnek nevező Wipprecht elmondása szerint egyfajta "technikai couture" irányzatot szeretne létrehozni, mely önmagában nem tekinthető művészi alkotásnak, de mégis inkább megállja a helyét egy kiállításon, mint a ruhásszekrényünkben. A futurisztikus elemeket a japán anime figurák világával keverő designer szokatlan 3D-s ruháira egyébként egyre nagyobb a kereslet, az utóbbi két évben több nívós magazinban is helyet kaptak munkái, de részt vett a legismertebb szakmai kiállításokon Hollandiában, Los Angelesben, San Franciscóban, Kínában és Ausztriában, miközben közreműködött az Eurovision és a Superbowl kosztümjeinek megtervezésében is. Ön mit gondol a jövő ruhájáról, menőnek vagy inkább cikinek találja az emberektől megvédő miniruhát? Szavazzon!

Robotic Spider Dress [Intel Edison based] // 2015 teaser from Anouk Wipprecht on Vimeo.

918 szavazat 963 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta