A homoklakk-trendnek el kell pusztulnia

Mindig próbálnak valami újat kitalálni körömfronton, de az az igazság, hogy ami bevált és tényleg használható, már régóta létezik, minden más csak felesleges energia- és pénzpazarlás. Mint például a homoklakk, amit bár az egekig magasztalnak a beauty-guruk, attól még a legrosszabb koncepció, ami valaha is létezett. Már az első nap után legszívesebben lekapartam volna az egészet a körmömről, a végén pedig már inkább nem is néztem a kézfejemre, nehogy rosszul legyek a látványtól. A felülete ráadásul olyan érdes, mintha rámszáradt volna egy egész homokozó. Teszt.

A DM-hez és a Rossmannhoz hasonló drogériákban -legalábbis amikben én jártam - nemigen találni homok hatású lakkot, ez valószínűleg azért van, mert a minőségibbek sokkal drágábbak az átlagnál. Végül a Douglasben sikerült beszerezni, bár először az eladónak fogalma sem volt róla, mi az a homoklakk, nekem kellett körbevinnem a boltban és kinyittatnom a tégelyt, hogy valóban azt próbálja-e rám sózni, amit keresek. Végül persze meglett az IsaDora márka kínálatában és nem kevesebb, mint 2290 forintért el is hoztam tesztelni.

A Douglasben, 2290 forintért szereztük be az IsaDora homoklakkját.
A Douglasben, 2290 forintért szereztük be az IsaDora homoklakkját.Dívány.hu

Az IsaDora kínálatából már csak azért is volt nehéz választanom, mert homokhatású lakkból csak 4 féle színt árulnak: lilát, valami borzalmas betonszínűt, sárgát és azt a barnát, amit végül elhoztam. Az biztos, hogy ha nem tesztre lett volna a lakk, önszántamból sosem veszem meg, már csak a gyatra színkínálat miatt sem. A tégelyre egyébként fel van ragasztva egy matrica, aminek pontosan ugyanolyan a felülete, mint a homoklakk száradás után, úgyhogy ha nehezen találja a boltban, simogassa a címkéket.

Felkenni azért nem olyan rémes

Látszik, hogy az IsaDora minőségi márka: a lakknak tényleg nagyon jó az ecsete, gyorsan, mindenféle mellékenés nélkül ki lehet vele lakkozni a körmöket. A homoklakkot – a hagyományoshoz hasonlóan – szintén két rétegben érdemes felkenni, bár az eredmény már elsőre is elég szembetűnő, csak színben picit világosabb. A száradási idő szintén nagyon gyors, kb. 3 perc alatt csontszáraz az egész.

Tapintásra viszont nagyon kényelmetlen, nem is tudom elképzelni, miért akarna valaki magának ilyen érdes körmöket, mikor tükörsima is lehet az egész, mint a hagyományos- vagy géllaknál. Olyan érzés, mintha homokot szórtak volna a körmeimre és a tartós hatás érdekében pillanatragasztóval fixálták volna. Apró szemcsés, közelről nem is csillog, így olyan, mintha egy réteg barna lakkba tengerhomok került volna – gondolom ezért hívják homoklakknak, úgyhogy ilyen szempontból mindenképpen sikeres innováció, más kérdés, hogy nem néz ki túl jól.

Nem szép, de legalább tartós

Hogy hű maradjak a homoklakk-életérzéshez, átlátszó lakk nélkül kentem fel, és így is simán kibírt 5-6 napot pattogzás nélkül, pedig direkt sokat mosogattam. Közelről vizsgálgatva egyébként eszembe jutott, hogy a homoklakk tulajdonképpen annak a régi lakkozási trükknek a felturbózott, érdesebb verziója, amikor egyszínű lakkra még egy réteg csillogósat is kentek extrában. Lemosni csak egy picit macerásabb az átlag lakknál: több lemosót igényel és dörzsölni kell, hogy megmozduljon.

Összességében véve baromi erőltetettnek tűnik ez az egész homoklakk-trend. Bár az IsaDora minősége abszolút kielégítette az igényeimet, ugyanennyi pénzért inkább vennék tőlük hagyományos körömlakkot. Ha mégis elrabolta volna a szívét a homoklakk, ruházzon be egyre, próbálja ki, de ne várja, hogy orrba-szájba kapja majd a bókokat. Ha pedig a költséghatékonyabb verzió mellett döntene, vegyen valamilyen egyszínű lakkot, mellé egy apró ezüst csillámosat, és kenje fel rétegesen, mint a régi szép időkben. Az remélhetőleg nem lesz ilyen érdes.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek