Gnocchi édesburgonyából, házilag

Zanza!

A gnocchi tulajdonképpen a mi nudlink, csak épp sósan eszik az olaszok. Én imádom fűszeres paradicsomszósszal és jó sok sajttal összesütve.

DSC 3946akicsi

Kicsit egészségesebb verzió (már ha a liszttől eltekintünk) az édesburgonyás vagy sütőtökös verzió. Finoman édeskés mellékízt ad neki az édeskrumpli. Érdemes kisebb adagokban kifőzni, jól átsütögetni fokhagymás vajban, és megkoronázni némi kecskesajttal.

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya (tisztítva mérve)
1 tojássárgája
egy diónyi vaj
só, bors
20-25 dkg liszt (amennyit felvesz)

5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
kecskesajt,
petrezselyem

  1. A tisztított édesburgonyát felkockázzuk, puhára főzzük. A burgonyát leszűrjük, villával összetörjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és a diónyi vajat, majd belegyúrunk annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a tészta, de azért maradjon lágy.
  3. A tésztából lecsípünk egy darabot, lisztezett felületen 1-1,5 cm-es hurkává sodorjuk. Éles késsel felvagdossuk, kicsit csinosítunk rajta.
  4. Forrásban lévő vízben 5-6 perc alatt készre főzzük a nudlikat.
  5. Közben közepes lángon vajat olvasztunk, belepréselünk egy gerezd fokhagymát.
  6. A szűrőkanállal kiszedett gnocchikat megsütögetjük a fokhagymás vajban, megszórjuk egy kis petrezselyemmel és a kecskesajttal.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra