Végre tavasz, végre tavaszi borsóleves!

Zanza!

Végre-végre tavasz van, alig vártam, hogy zsenge zöldségeket és gyümölcsöket vegyek. Gyakran készül belőle gyerekkori kedvenc levesem, a zsenge zöldborsóleves.

DSC 3991akicsi

Mindenképpen ajánlom kipróbálásra, szerintem abbahagyhatatlan, és más nem is kell utána. De ha valaki mégis kér valamit, az legyen palacsinta, hogy teljes legyen a gyerekkori menü!

Hozzávalók:

50 dkg zsenge zöldborsó (szuper, ha friss, de lehet fagyasztott is)
4-6 új répa
2-3 új gyökér
1 csokor petrezselyem
só, bors,
olaj
2 tojás
10-12 dkg liszt

  1. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy fazékban olajat hevítünk, 10-15 perc alatt, közepes lángon puhára pároljuk benne a zöldségeket és a felaprított petrezselyem felét. Közben kicsi vizet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk. A zöldséget felöntjük nagyjából másfél liter vízzel, felforraljuk.
  3. Közben a galuskához sóval elhabarjuk a tojást, hozzáadunk annyi lisztet, hogy jó galuskatésztát kapjuk. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Hozzáadjuk a petrezselyem másik felét is. Addig főzzük, amíg a tészta feljön a leves tetejére.

Megjegyzés: örök húsimádók természetesen főzhetnek bele csirkeszárnyakat is, rengeteg családban a borsóleves csirkeszárny nélkül nem is borsóleves.

Blogmustra