Két magyar Bocuse siker egy napon

Két magyar vonatkozású sikernek örülhetnek a fine dining magyarországi hívei. A világ legnevesebb szakácsversenyén, a kétévente megrendezett Bocuse d'Or-on az európai döntőből kilencedikként továbbjutott a magyar versenyző, Molnár Gábor.

Az elődöntőn folytatódott az utóbbi évek skandináv sikerszériája, a dobogó első három fokán a svéd, a dán és a norvég csapat állt.

Húsos tál a magyar csapat megfogalmazásában
Húsos tál a magyar csapat megfogalmazásábanLe Fotographe

A stockholmi eseményen pedig azt is bejelentették, hogy a 2016-os európai döntő helyszíne Budapest lesz.

Molnár Gábor nevéhez itthon a legtöbben az Andrássy úti Klassz bisztró (2007-09) és a pécsi Enoteca Corso (2009-10) felvirágoztatását kötik, 2010 óta a müncheni Geisels Privat Hotels Excelsior Vinothekben dolgozik, a hely 2011-ben Michelin csillagos lett.

Molnár koncentrál
Molnár koncentrálLe Fotographe

A versenyen, akárcsak a magyar fordulóban meghatározott idő alatt meghatározott alapanyagokból egy húsos és egy halas ételt kellett megfőzniük, az alapanyagok is az itthoni fordulóhoz hasonlóak voltak: fekete tőkehal, Belon-osztriga és fekete kagyló, és svéd malac combja.

Ha szeretnének nagyon sok, vicces szakácssapkás fickót látni hihetetlen kaják társaságában, nézegessék a Bocuse hivatalos mega-galériáját.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek