OFFLINE

Két magyar Bocuse siker egy napon

2014. május 9., péntek 13:05

Két magyar vonatkozású sikernek örülhetnek a fine dining magyarországi hívei. A világ legnevesebb szakácsversenyén, a kétévente megrendezett Bocuse d'Or-on az európai döntőből kilencedikként továbbjutott a magyar versenyző, Molnár Gábor.

Az elődöntőn folytatódott az utóbbi évek skandináv sikerszériája, a dobogó első három fokán a svéd, a dán és a norvég csapat állt.

Húsos tál a magyar csapat megfogalmazásában
Húsos tál a magyar csapat megfogalmazásában
Fotó: Le Fotographe

A stockholmi eseményen pedig azt is bejelentették, hogy a 2016-os európai döntő helyszíne Budapest lesz.

Molnár Gábor nevéhez itthon a legtöbben az Andrássy úti Klassz bisztró (2007-09) és a pécsi Enoteca Corso (2009-10) felvirágoztatását kötik, 2010 óta a müncheni Geisels Privat Hotels Excelsior Vinothekben dolgozik, a hely 2011-ben Michelin csillagos lett.

Molnár koncentrál
Molnár koncentrál
Fotó: Le Fotographe

A versenyen, akárcsak a magyar fordulóban meghatározott idő alatt meghatározott alapanyagokból egy húsos és egy halas ételt kellett megfőzniük, az alapanyagok is az itthoni fordulóhoz hasonlóak voltak: fekete tőkehal, Belon-osztriga és fekete kagyló, és svéd malac combja.

Ha szeretnének nagyon sok, vicces szakácssapkás fickót látni hihetetlen kaják társaságában, nézegessék a Bocuse hivatalos mega-galériáját.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta