Szendvicskrém-ötletek: csípős babpástétom

Zanza!

Szeretem a vegetáriánus kenyérre valókat. Olyan sok lehetőség van, hogy ne érezzük a hús hiányát egy szelet kenyérről. A bab nálam eleve a csípős ízzel alkot örök párt, így nem maradhatott ki belőle egy szép piros chili, de természetesen ez elhagyható. A zsenge újhagymákat se hagyjuk árválkodni a zöldséges pulton, bőven tehetünk bele azt is.

bab1
Fotó: Katuci

Garantálom, hogy nem fog hiányozni a hús, de ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá, hát halmozzon a tetejére jó sok csípős kolbászt.

Hozzávalók:

1 babkonzerv (25 dkg-os)
3 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 chili paprika
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál vaj
só, bors

  1. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a felaprított újhagymát, fokhagymát és chilit. Kicsit megpirítjuk őket.
  2. A babot átöblítjük, leszűrjük, és 1-2 perc alatt megsütögetjük a hagymán. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, elzárjuk alatta a lángot.
  3. Botmixerrel pépesítjük, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.
bab2
Fotó: Katuci
Blogmustra