OFFLINE

Köttessen házikedvence szőréből pulóvert

2014. április 6., vasárnap 13:52

Idősebbek körében népszerű az új őrület
Idősebbek körében népszerű az új őrület
Fotó: www.erwanfichou.org

Számos módja vannak, hogy kimutassuk kutyánk iránt érzett szeretetünket; van aki a kutyája hasát vakargatja, van aki a legjobb falatokat csúsztatja az asztal alá házi kedvencének és van aki egy lépést sem tesz háziállata nélkül. Van azonban néhány elvetemültebb gazda, aki ennél jóval szélsőségesebben gondolkodik és pihe-puha pulóvert köttet kutyája szőréből.

Az első hallásra talán kicsit hátborzongató szolgáltatást a francia 'Dog-Wool' névre keresztelt cég alapítójának, Doumé Jalat Dehennek köszönhetjük – írja a complex.com. „A minőségi szőr érdekében a kutyát rendszeresen meg kell fésülni és tisztán kell tartani. Azonban ne dobjuk ki a szőrét, tartsuk meg és pár hónapon belül készítethetünk magunknak belőle egy sapkát, sálat vagy akár egy pulóvert is. A kutyaszőrből nagyon kényelmes, puha és meleg gyapjú-szerű anyag nyerhető. Talán még a mohairrel is felveheti a versenyt. És a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nincs kellemetlen szaga” – mondta a bretagne-i tulajdonos, aki 12 eurót (3769 forint) kér egy 50 grammot nyomó gomolyagért.

Szerintem a kutyaszőrből készült cuccok...

  • 97
    Nagyon menők
  • 84
    Sosem venném fel
  • 16
    Nincs háziállatom

Ha egy kutya pulóverért mégsem ruccana el Franciaországba, de mégis kedvet kapott a bizarr hobbihoz, arra is van megoldás. Az amazon.com-on ugyanis 30.39 dollárért (6879 forint) már rendelhető olyan könyv, ami lépésről-lépésre leírja a kutyaszőrből kötött pulóver készítésének csínját-bínját. Ide kattintva pedig a fotós, Erwan Fichou oldalán megnézheti a leleményes vállalkozó többi kreálmányát is. Ön szívesen viselné háziállatát pulóverként vagy az efféle ragaszkodást már túlzásnak tartja? Szavazzon!

7
Fotó: www.erwanfichou.org

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta