OFFLINE

6,2 millió forint a divathét legdrágább ruhája

2014. április 3., csütörtök 16:56

Jól sejtettük, hogy a 2014-től már kizárólag a saját nevén futó márkájára fókuszáló Marc Jacobs még hallat magáról és őszi-téli kollekciójáról a szezonban. Valóban alig kellett egy hónapot várni arra, hogy a New Yorkban bemutatott, Courreges illetve Sonia Rykiel munkássága előtt tisztelgő gyűjteményt felkapják a divatszerkesztők és a divatmániások.

Jacobs több figyelemfelkeltő apróságot is belecsempészett semleges, púder-, pasztell-, elefántcsont-, barack-, akvamarin- és bézs színpalettán mozgó kollekciójába, melynek egyik „Puffy Clouds” hímzéssel készült darabját tartják a szezon legdrágább ruhájának a szakemberek – írja a nymag.com. A csajos árnyalatokban pompázó darab virágmintái ugyanis a legkifinomultabb organzából készült fonalból készültek egy svájci gyárban, ahol három ember egy hétig dolgozott a látványos szöveten.

A méterenként 8000 euróba (2,4 millió forint) kerülő anyagot a Jacobs Design Studio speciális megbízásából készítették el, de nem érdemes emiatt otthon meghúzni a nadrágszíjat, ugyanis várhatóan nem kerül majd forgalomba, mivel csak korlátozott számban, kizárólag divatmagazinoknak és A-listás hírességeknek szánta a marketingben jártas Jacobs a virágmintás ruhakölteményt.

Természetesen ha akad olyan hiú és tehetős ügyfél, aki nem tud enélkül a ruha nélkül élni, akkor az potom 28.000 dollárért (6.2 millió forint) lecsaphat a méregdrága designerruhára. De mivel jelenleg egy amerikai átlagfizetés körülbelül 24.000 dollár (7.3 millió forint) évente, valószínű, hogy túl sok organzát nem kell majd rendelnie Jacobsnak a svájci gyárból.

Kíváncsiak vagyunk, hogy melyik divatlapban köszön vissza először a tervező agyszüleménye, de arra is, hogy vajon melyik celebnő parádézik elsőként ilyen szerelésben. Mi talán azt tippelnénk, hogy a hirtelen divatikonná vált Rihanna lesz a befutó, bár ő most túl jóban van Lagerfelddel. Esélyes még a Kardashian-klán valamelyik tagja, ők elég gyakran kerülnek címlapra is – mmindenesetre az már biztos, hogy az első nő, akin a ruhát láthattuk (még a bemutatón), Kim Kardashian kishúga, Kendall Jenner, a divathét nagy felfedezettje.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta