6,2 millió forint a divathét legdrágább ruhája

Még puccos kabát sem kell a többmilliós ruhához
Még puccos kabát sem kell a többmilliós ruháhozCatwalking / Europress / Getty

Jól sejtettük, hogy a 2014-től már kizárólag a saját nevén futó márkájára fókuszáló Marc Jacobs még hallat magáról és őszi-téli kollekciójáról a szezonban. Valóban alig kellett egy hónapot várni arra, hogy a New Yorkban bemutatott, Courreges illetve Sonia Rykiel munkássága előtt tisztelgő gyűjteményt felkapják a divatszerkesztők és a divatmániások.

Jacobs több figyelemfelkeltő apróságot is belecsempészett semleges, púder-, pasztell-, elefántcsont-, barack-, akvamarin- és bézs színpalettán mozgó kollekciójába, melynek egyik „Puffy Clouds” hímzéssel készült darabját tartják a szezon legdrágább ruhájának a szakemberek – írja a nymag.com. A csajos árnyalatokban pompázó darab virágmintái ugyanis a legkifinomultabb organzából készült fonalból készültek egy svájci gyárban, ahol három ember egy hétig dolgozott a látványos szöveten.

Erről a szettről ábrándoznak majd a celebnők 2014-ben
Erről a szettről ábrándoznak majd a celebnők 2014-benCatwalking / Europress / Getty

A méterenként 8000 euróba (2,4 millió forint) kerülő anyagot a Jacobs Design Studio speciális megbízásából készítették el, de nem érdemes emiatt otthon meghúzni a nadrágszíjat, ugyanis várhatóan nem kerül majd forgalomba, mivel csak korlátozott számban, kizárólag divatmagazinoknak és A-listás hírességeknek szánta a marketingben jártas Jacobs a virágmintás ruhakölteményt.

Természetesen ha akad olyan hiú és tehetős ügyfél, aki nem tud enélkül a ruha nélkül élni, akkor az potom 28.000 dollárért (6.2 millió forint) lecsaphat a méregdrága designerruhára. De mivel jelenleg egy amerikai átlagfizetés körülbelül 24.000 dollár (7.3 millió forint) évente, valószínű, hogy túl sok organzát nem kell majd rendelnie Jacobsnak a svájci gyárból.

Kíváncsiak vagyunk, hogy melyik divatlapban köszön vissza először a tervező agyszüleménye, de arra is, hogy vajon melyik celebnő parádézik elsőként ilyen szerelésben. Mi talán azt tippelnénk, hogy a hirtelen divatikonná vált Rihanna lesz a befutó, bár ő most túl jóban van Lagerfelddel. Esélyes még a Kardashian-klán valamelyik tagja, ők elég gyakran kerülnek címlapra is – mmindenesetre az már biztos, hogy az első nő, akin a ruhát láthattuk (még a bemutatón), Kim Kardashian kishúga, Kendall Jenner, a divathét nagy felfedezettje.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek