OFFLINE

Majdnem rakott krumpli

2014. február 13., csütörtök 14:40

Na jó, rakott krumplit nyilván mindenki tud készíteni. Biztos vagyok benne, hogy ilyet meg aztán tényleg bárki tud. De ha nincs kedvük az összerakással meg rétegzéssel bajlódni, és/vagy bajuk van a főtt tojással, lehet ezt a műfajt még egyszerűbben is művelni. Az ételt gazdagíthatjuk még pirított szalonnával is. Nem, ez nem egy diétás étel, de néha ilyen is belefér.

DSC 1650kicsi
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

4 nagy krumpli
1 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
20 dkg szárazkolbász 
olívaolaj, só, bors, néhány ág rozmaring

tejföl, snidling

  1. A megtisztított krumplikat egészben félpuhára főzzük sós vízben. Vastag cikkekre vágjuk. Alaposan meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
  2. A burgonyához keverjük a felkarikázott kolbászt és hagymát, a finomra aprított fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot. Melléjük dobunk egy-két ág rozmaringot, jól összeforgatjuk, szétterítjük egy nagy tepsiben.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük az ételt, közben néhányszor átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
  4. Snidlinges tejföllel tálaljuk. Ennyi.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta