OFFLINE

Így készül a Bounty csoki házilag

2014. február 11., kedd 14:11

Van valami a kókusz-csoki párosában, amitől mindig elgyengülünk, nagy sláger volt Doki kókuszos brownie-ja, vagy éppen ez a kókuszos-csokis poharas desszert. De persze az is elég, ha csak a Bountyra gondolunk. Ezt akár otthon is elkészíthetjük jó minőségű csokoládét használva és felturbózva igazi vaníliával.

Bounty4b
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

Nekünk elhihetik, a végeredmény sokkal jobb lesz, mint a bolti változat! De ha nem elégszenek meg a csokiszelettel, akár egyszemélyes tortácskákat is készíthetnek Bounty-ízvilágban!

Hozzávalók 8-10 darabhoz:

90 g fehér csokoládé apró darabokra törve
55 g habtejszín
1 tk. akácméz
50 g kókuszreszelék
fél vaníliarúd
180 g étcsokoládé (vagy ízlés szerint tejcsokoládé) bevonni

1. A fél vaníliarúdból kikapart vaníliamagokat és a mézet a habtejszínhez adjuk, és forrásig melegítjük. Az apró darabokra tört fehér csokoládét a vaníliás-mézes tejszínbe dobjuk és sima, egynemű masszává keverjük. Végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

2. Kb. 10x10 centiméteres szögletes edényt (pl. mikrózható dobozt) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a kókuszos-csokis masszát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

3. Másnap megolvasztunk kb. 30 grammnyit az étcsokoládéból, és nagyon vékony rétegben a teljesen kihűlt, megszilárdult kókuszos-csokis masszára kenjük. Ha a csokiréteg megdermedt, a masszát nyolc-tíz darab, Bounty-méretű hasábra vágjuk.

4. A maradék étcsokoládé kb. háromnegyedét megolvasztjuk, a többit pedig nagyon apró darabokra vágjuk. Az olvadt csokoládéhoz hozzáadjuk a darabolt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad az is. Erre a lépésre, amit temperálásnak nevezünk, azért van szükség, hogy szép fényű, roppanós legyen a csokiburok, amelybe élmény beleharapni. A temperálásról bővebben itt lehet olvasni.

5. Fogunk egy kókuszos-csokis hasábot, és megmártjuk az étcsokoládéban. Fontos, hogy a hasábokat a csokival előzetesen lekent felükkel lefelé dobjuk bele a temperált csokoládéba, és ennél az oldaluknál fogva emeljük ki egy mártóvilla vagy sima háztartási villa segítségével: a vékony csokiréteg megakadályozza ugyanis, hogy a villa nyoma megmaradjon a mártott csokoládészeleten, így a csokoládéburok tökéletesen fogja fedni a kókuszos tölteléket.

Bounty3b
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

Kimártáskor érdemes még a csokis edény falánál lehúzni a villáról a felesleges csokoládét. Végül óvatosan sütőpapírra tesszük a mártott csokiszeletet, és ugyanígy mártjuk ki a többi hasábot is. Amint a csokoládéburok megdermedt, óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról a kész csokiszeleteket.

6. Ha szeretnénk leutánozni a Bounty-szeletek tetején lévő jellegzetes mintát is, akkor mártás után közvetlenül, ahogy a csokiszeletet a sütőpapírra tettünk, a tetejére óvatosan helyezzük rá a (mártó)villa ágait egy pillanatra, majd emeljünk fel: a villa ágai fogják a jellegzetes mintát hagyni a csokoládén.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta