18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Magyar divatfotósok: a portrékat és aktképeket kedvelő Várfi Pityke

A magyar divatfotósokat bemutató sorozatunk harmadik részében az emberi testtel előszeretettel kísérletező Várfi Pitykét ismerhetik meg. Pár évvel ezelőtt Viszlay Márk asszisztenseként kezdte pályafutását, az elmúlt pár szezonban pedig már ő készítette többek között Mojzes Dóra és Szegedi Kata lookbook anyagait is, illetve figyelemfelkeltő munkái egyre több hazai és külföldi magazinban is felbukkantak. A fotóst karrierjének alakulásáról és eddigi sikereiről kérdeztük, az általa lőtt képeket pedig megnézheti a galériában!

Mikor döntötted el, hogy fotózással szeretnél foglalkozni? Nem akartak otthon lebeszélni?

A fotózás végigkísérte folyamatosan az életem, az érettségi után a Práter utcai fényképészképzőbe kezdtem el járni, ahol rájöttem, hogy ezzel akarok foglalkozni. Szerencsére édesanyám mindig hagyta, hogy testvéremmel a magunk útját járjuk, így amikor megszületett ez az ötlet, akkor támogatott benne. Bár figyelmeztetett, hogy nehéz lesz.

Van olyan hazai vagy külföldi szakmabeli, akit a példaképednek tartasz?

Sok fotós munkáját szeretem, de Helmut Newton világa legközelebb áll hozzám, az ő munkáit mindig csodáltam.

Sok munkádban előtérbe kerül az emberi test. Mi ennek az oka?

Az emberi test szerintem csodálatos, mindig lenyűgözött. Ez annak köszönhető, hogy gyerekkoromban édesanyám egy hatalmas Michelangelo albummal tért haza egy római utazásáról, amit sokat nézegettem.

Milyen arányban keresnek meg ajánlatokkal itthon, illetve külföldön?

Egyre több megkeresés érkezik, jelenleg a hazai piac a dominánsabb, de érkezett már több külföldi felkérés is. Jelent már meg munkám az Institute vagy az Uptempo magazinban.

Figyelemmel kíséred a többi fotós pályafutását?

Nagyon sok tehetséges ember van, aki ezen a pályán dolgozik, és igyekszem minél több ember munkáját figyelemmel kísérni, de mindannyiikét lehetetlen.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Mit szeretsz legjobban ebben a szakmában?

Szerintem a legjobb dolog a változatosság, hogy miden nap más helyen kell lenni, más a koncepció, változó a stáb, új helyeket, embereket ismerhetek meg, ami szerintem csodálatos!

Általában honnan merítesz ihletet a munkáidhoz?

Bármi lehet inspiráló számomra, van egy kis füzetem, abba gyűjtögetem az ötleteket, és próbálom megvalósítani őket.

Mik a jövőbeni terveid?

Nagyon sok tervem van, az utolsó Fashion Video Festivalon második helyezést értünk el, ami újabb videó készítésre ösztönöz, több nagyobb saját készítésű fotóanyag is megvalósításra vár.

Mivel töltöd a szabadidődet a legszívesebben?

Szerencsére abból most kevés van, szeretek aktívan kikapcsolódni, a biciklizés és a barlangászás az, ami most leginkább érdekel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek