Fetás tojástekercs, rántotta helyett

Zanza!

Rém egyszerű hétköznapi ebéd vagy hétvégi villásreggeli lehet, ami kitűnő alternatívája az egyszerű rántottának. Nagyon laktató, így bőven elég mellé egy jó kis saláta.

tojástekercs
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
2 szál újhagyma
1 kisebb kápia paprika
4 tojás
fél csokor petrezselyem
10 dkg feta sajt
kevés (!) só

  1. Az újhagymát hosszában félbevágjuk, felkarikázzuk. A paprikát is apró kockákra vágjuk. Egy-két perc alatt megpirítjuk egy kis olívaolajon.
  2. A tojásokat villával elhabarjuk, óvatosan sózzuk, mert a sajt elég sóssá teszi majd az ételt.
  3. A megpirított hagymás paprikát és a felaprított petrezselymet a tojáshoz keverjük.
  4. Egy tepsire sütőpapírt helyezünk, a szélét felhajtjuk. Szétoszlatjuk rajta a tojást, 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 5 perc alatt megsütjük.
  5. Amíg sül a tojás, morzsásra daraboljuk a feta sajtot.
  6. A tojást kivesszük a sütőből, megszórjuk a sajttal, feltekerjük, daraboljuk.
  7. Salátával tálaljuk.
Blogmustra