OFFLINE

Ezekkel a ruhákkal debütál a Promod férfivonala

2013. szeptember 7., szombat 14:11

Pár hete vettük észre a Promod honlapján, hogy készülőben van valami, ez pedig nem volt más, mint hogy nemsokára bemutatják az első férfiaknak szóló kollekciójukat. Feliratkoztunk az értesítére, nemrég pedig meg is jött az email: a ruhadarabok megérkeztek a webshopba, szabad a vásár!

Két fotó a Promod új lookbookjából. Nem esett le az állunk.
Két fotó a Promod új lookbookjából. Nem esett le az állunk.
Fotó: Promod

Bevalljuk őszintén, nagyon vártuk. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon töm-e majd be réseket a férfidivat-kínálatban vagy csupán jön még egy olyan vonal, ami kicsit sem izgatja fel az erősebbik nem divat iránt érdeklődő rétegét. Körbenéztünk a virutális boltban, összegyűjtöttünk pár darabot és megírtuk a tapasztalatainkat – árakkal együtt.

Ha mindenképpen szeretnénk behatárolni a Promod közönségét, akkor a középkorú, de legalább 30-35 éves nőket említenénk. A boltban az elegáns darabok dominálnak és a fast fashion márkákhoz hasonlóan még a megfizethető kategóriába tartoznak. Különösen érdemes betérni az üzletekbe a leárazás során, akkor ugyanis 4-5 ezer forintért blézereket, 2-3 ezer forintokért pedig felsőket is találhatunk. Mi kedveljük a márkát és a minőségre eddig nem igazán volt panaszunk, ezért voltunk kíváncsiak arra, hogy az "egyszerű ruhák egy kis csavarral" koncepciót folytatják-e a férfiaknak szánt kollekció esetében is.

A véleményünk

Előre le kell szögeznünk, hogy ha magunkénak szeretnénk tudni valamit az új kollekcióból, azt sajnos csak internetes rendelés útján érhetjük el: a hazai boltokban 2-3 évig még biztosan nem találjuk meg őket és ez a webshopos megoldás is leginkább igényfelmérés. A méretekkel kapcsolatban korrekt leírást kapunk az oldalon és a megszokott módon itt is kategóriákba gyűjtve találjuk a ruhákat és a kiegészítőket. A szállítás hazánkba 10 euró, tehát körülbelül 3 ezer forint, ha 100 eurónál többet költünk, akkor csak 800 forintot kell érte fizetnünk.
 
Az árak a női részlegét követik, ez nem okozott különösebb meglepetést. A ruhák nagy része viszont fantáziátlan és úgy gondoljuk, hogy ennyiért találunk "ötletesebbet is". A minőséggel kapcsolatban – tapintás és hosszú távú viselés hiányában – nem alkothatunk véleményt, de a fast fashion márkáknál azért javarészt megegyező tartósságú árukat kaphatunk. A 15 ezres műbőr táska áráért a Zarában találunk ennél sokkal egyedibbet is, és basic felsők is kaphatók bárhol 4-5000 forintért.
 
Amit nagyon hiányolunk - lehet, hogy később felveszik a kínálatukba -, azok a zakók. A Promodban amúgy várat építhetünk a nőknek szánt blézerekből, a tízezres V-nyakú pulóvert pedig anyagtól függően 4 és 7 ezer forint között szerezhetjük be például a H&M-ből.
 

Ön mit szól az új kollekcióhoz?

 • 44
  Nő vagyok és tetszik.
 • 27
  Nő vagyok és nem tetszik.
 • 34
  Férfi vagyok és tetszik.
 • 51
  Férfi vagyok és nem tetszik.

A farmerek átlagosan 9 és 15 ezer forintba kerülnek, ez a tipikus "farmer ár", a legtöbb boltban találhatunk ennyiért és ott fel is próbálhatjuk – valljuk be, nadrágot talán a legneccesebb webshopból rendelni. Egy kis hasonlóságot is felfedeztünk az egyik cipő és kollégánk ezen a linken található lábbelije között, nyilván csak a véletlen műve, hiszen nincs új a nap alatt.

A kiegészítők (övek, sálak, kesztyűk) teljesen átlagosak, ezeket nem pakolnánk esztelenül a virtuális kosarunkba, ugyanígy nem mozgatta meg a fantáziánkat a 3-4 ezer forintos alsónadrág sem. Mindent összevetve kicsit többet vártunk, nem vágjuk majd a centit egy esetleges hazai megjelenés előtt.

Árak*: 1. Nadrág - 10 500 Ft; 2. Alsónadrág, 2 db - 5 985 Ft; 3. Táska - 14 985 Ft; 4. Ing - 8 985 Ft; 5. Farmer - 14 985 Ft; 6. Bokacsizma - 35 985 Ft. (*300 Ft/euró)
Árak*: 1. Nadrág - 10 500 Ft; 2. Alsónadrág, 2 db - 5 985 Ft; 3. Táska - 14 985 Ft; 4. Ing - 8 985 Ft; 5. Farmer - 14 985 Ft; 6. Bokacsizma - 35 985 Ft. (*300 Ft/euró)
Fotó: Promod

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta