Ezekkel a ruhákkal debütál a Promod férfivonala

Pár hete vettük észre a Promod honlapján, hogy készülőben van valami, ez pedig nem volt más, mint hogy nemsokára bemutatják az első férfiaknak szóló kollekciójukat. Feliratkoztunk az értesítére, nemrég pedig meg is jött az email: a ruhadarabok megérkeztek a webshopba, szabad a vásár!

Két fotó a Promod új lookbookjából. Nem esett le az állunk.
Két fotó a Promod új lookbookjából. Nem esett le az állunk.Promod

Bevalljuk őszintén, nagyon vártuk. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon töm-e majd be réseket a férfidivat-kínálatban vagy csupán jön még egy olyan vonal, ami kicsit sem izgatja fel az erősebbik nem divat iránt érdeklődő rétegét. Körbenéztünk a virutális boltban, összegyűjtöttünk pár darabot és megírtuk a tapasztalatainkat – árakkal együtt.

Ha mindenképpen szeretnénk behatárolni a Promod közönségét, akkor a középkorú, de legalább 30-35 éves nőket említenénk. A boltban az elegáns darabok dominálnak és a fast fashion márkákhoz hasonlóan még a megfizethető kategóriába tartoznak. Különösen érdemes betérni az üzletekbe a leárazás során, akkor ugyanis 4-5 ezer forintért blézereket, 2-3 ezer forintokért pedig felsőket is találhatunk. Mi kedveljük a márkát és a minőségre eddig nem igazán volt panaszunk, ezért voltunk kíváncsiak arra, hogy az "egyszerű ruhák egy kis csavarral" koncepciót folytatják-e a férfiaknak szánt kollekció esetében is.

A véleményünk

Előre le kell szögeznünk, hogy ha magunkénak szeretnénk tudni valamit az új kollekcióból, azt sajnos csak internetes rendelés útján érhetjük el: a hazai boltokban 2-3 évig még biztosan nem találjuk meg őket és ez a webshopos megoldás is leginkább igényfelmérés. A méretekkel kapcsolatban korrekt leírást kapunk az oldalon és a megszokott módon itt is kategóriákba gyűjtve találjuk a ruhákat és a kiegészítőket. A szállítás hazánkba 10 euró, tehát körülbelül 3 ezer forint, ha 100 eurónál többet költünk, akkor csak 800 forintot kell érte fizetnünk.
 
Az árak a női részlegét követik, ez nem okozott különösebb meglepetést. A ruhák nagy része viszont fantáziátlan és úgy gondoljuk, hogy ennyiért találunk "ötletesebbet is". A minőséggel kapcsolatban – tapintás és hosszú távú viselés hiányában – nem alkothatunk véleményt, de a fast fashion márkáknál azért javarészt megegyező tartósságú árukat kaphatunk. A 15 ezres műbőr táska áráért a Zarában találunk ennél sokkal egyedibbet is, és basic felsők is kaphatók bárhol 4-5000 forintért.
 
Amit nagyon hiányolunk - lehet, hogy később felveszik a kínálatukba -, azok a zakók. A Promodban amúgy várat építhetünk a nőknek szánt blézerekből, a tízezres V-nyakú pulóvert pedig anyagtól függően 4 és 7 ezer forint között szerezhetjük be például a H&M-ből.
 

Ön mit szól az új kollekcióhoz?

A farmerek átlagosan 9 és 15 ezer forintba kerülnek, ez a tipikus "farmer ár", a legtöbb boltban találhatunk ennyiért és ott fel is próbálhatjuk – valljuk be, nadrágot talán a legneccesebb webshopból rendelni. Egy kis hasonlóságot is felfedeztünk az egyik cipő és kollégánk ezen a linken található lábbelije között, nyilván csak a véletlen műve, hiszen nincs új a nap alatt.

A kiegészítők (övek, sálak, kesztyűk) teljesen átlagosak, ezeket nem pakolnánk esztelenül a virtuális kosarunkba, ugyanígy nem mozgatta meg a fantáziánkat a 3-4 ezer forintos alsónadrág sem. Mindent összevetve kicsit többet vártunk, nem vágjuk majd a centit egy esetleges hazai megjelenés előtt.

Árak*: 1. Nadrág - 10 500 Ft; 2. Alsónadrág, 2 db - 5 985 Ft; 3. Táska - 14 985 Ft; 4. Ing - 8 985 Ft; 5. Farmer - 14 985 Ft; 6. Bokacsizma - 35 985 Ft.  (*300 Ft/euró)
Árak*: 1. Nadrág - 10 500 Ft; 2. Alsónadrág, 2 db - 5 985 Ft; 3. Táska - 14 985 Ft; 4. Ing - 8 985 Ft; 5. Farmer - 14 985 Ft; 6. Bokacsizma - 35 985 Ft. (*300 Ft/euró)Promod
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek