OFFLINE

Luxuscuccokkal tartjuk távol a rivális nőket pasinktól

2013. augusztus 4., vasárnap 14:32

A Minnesotai Egyetem tanulmánya szerint a nők azért vásárolnak drága holmikat és kiegészítőket, hogy ne tudják lenyúlni a pasijukat – írja a Daily Mail. "Az érzés, hogy a kapcsolatukat veszélyezteti egy másik nő, automatikusan arra ösztönzi őket, hogy felvillantsanak egy Guccit, egy Chanelt vagy egy Fendit a másiknak" – magyarázta a kutatást végző Yajin Wang a CBS-nek. Így ahelyett, hogy egyszerűen fel akarnák kelteni mások figyelmét, a kutatók arra jutottak, hogy valójában el szeretnék riasztani a riválisokat.

A dizájner holmik ugyanis olyan érzést keltenek, hogy a nőnek egy odaadó pasija van, és ezzel próbálja megelőzni, hogy mások megpróbálják elcsábítani. A kutatás szerint a nők általában azt feltételezik, hogy a táskákat, és egyéb kiegészítőket a férfiak vásárolták ajándékba, még akkor is, ha nyilván maguk is rendszeresen vesznek maguknak hasonló dolgokat. A tanulmány egyébként 650 nő megkérdezésével készült. "Úgy tűnik, hogy a dizájner cuccok és drága cipők pajzsként funkcionálnak" – foglalta össze Wang az eredményeket.

A kommentelők persze kétkedéssel fogadták az újabb komoly tanulmányt. "Micsoda hülyeség! A férfiakat csak azok a nők érdeklik, akik meztelenül bukkannak fel egy sörrel a kezükben" – reagált az egyik olvasó. "Ha ez igaz, akkor a nők mind szánalmasak" – fogalmazott egy másik. "A sok drága cucc éppen az ellenkezőjét váltja ki. Ha egy konkurens meglátja, hogy valakinek a pasija nemcsak, hogy megengedheti magának ezeket a túlárazott vackokat, hanem elég hülye is, hogy megvegye őket, akkor tuti, hogy felkelti az érdeklődését" –  írta egy londoni olvasó.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta