OFFLINE

DIY: Készítsen körsálat tíz perc alatt

2013. február 24., vasárnap 10:45

A csősálat gyerekkorunkban utáltuk, aztán berobbant a divatba, és azóta boldog-boldogtalan hordja. Számos fast fashion üzletben is kaphatóak, de ha egyedi darabot akarunk alkotni, arra is van mód, és még egy varrótanfolyamra sem kell elmenni hozzá.

Az általunk készített csősálhoz mindössze egy régi ruha és 10 perc kellett, de ruha helyett megteszi a gyapjúpulóver is. A gyapjú nagy előnye, hogy jó meleg, nem kell beszegni a szélét, és bármelyik turkálóban lehet találni megunt fazonokat.

Anyagok

egy régi ruhadarab

pár gomb

olló

himzőtű

himzőfonal

jelölő kréta

vonalzó

A dolog nagyon egyszerű. A 30 fokon vagy kézzel kimosott ruhát vagy pulóvert száradás után megfelelő méretűre vágjuk. Pedánsabbak méregethetnek, akik nem akarnak vacakolni, azok egyszerűen vágják fel az anyagot. Mi ugyan jelölőkrétát nem használtunk, de praktikus, ha egy vonalzó segítségével bejelöljük a levágandó részt.

1. Ha megvan a kívánt méret, akkor vegyünk elő hímzőtűt, fonalat, illetve néhány gombot, és próbáljuk ki, milyen szín passzol a leendő sálhoz. Mi a szürkéhez a pirosat választottuk, de szinte bármilyen szín megteszi, ízlés szerint.

2. Ezután csak fel kell varrni a gombokat, melyek helyét és számát mindenki maga döntheti el. Érdemes az anyag tetején és alján jó pár centit kihagyni, hisz az esése miatt nem fog látszani a gomb.

3. Mi az anyagot visszahajtva beszegtük hímzőfonállal, de ez egyrészt elhagyható, aki viszont jobban feldobná, egy szélesebb szalagot is varrhat a tetejére és az aljára, melytől még karakteresebb lesz a sál.

4. Az egész procedúra mindössze 10 percet vett igénybe, és még varrógép sem kellett hozzá. Aki ajándékba szánja, annak csak a csomagolás marad. Az egyszerűség jegyében a sima barna csomagolópapír is megeszi, amit spárgával vagy raffiával köthetünk át.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta