OFFLINE

Bikinivonalat gyantáztat a 12 éves: normális?

2012. július 15., vasárnap 19:24

A Uni K szőrtelenítő szalon reklámja nagy felháborodást keltett a tengerentúlon. A plakáton és szórólapokon egy boldog kislány ugrál, mivel 15 éves kor alatt féláron gyantáztathat a szalonban. A reklámszöveg azt ígéri, hogy a gyerekek első szőrtelenítési élménye természetes, biztonságos és örömteli lesz.

A biztonsággal nincs is semmi baj, ha szakszerűen gyantázzák az ember lábait, nem is történhet semmi baj, de hogy természetes és örömteli lenne egy 12 éves kislány megkopasztása, azt a Good morning America! riporterei sem hiszik. A műsor készítői találtak egy 12 éves lányt, Anna Dolgon-Krutolow-t, aki anyjával együtt meglátogatta a Unk K-t, és fel is vették, ahogy megszabadul szőrétől. Plusz anyja elmesélte, hogy lánya kamaszodik, szép akar lenni, tehát ha csupasz akar lenni, elkíséri gyantáztatni.

Végülis a legnormálisabb 5 éves is festi már körmeit, próbálgatja anyja cipőit, akkor miért ne kopasztathatnák meg magukat a 10 évnél idősebb lányok? Meddig kéne várni a szőr növesztésével? Ön mikortól szedi hónaljszőrét például? E sorok írója 15 éves korától, és akkor is anyja kifejezetett tiltása ellenére vágott bele a gyantáztatásba, később borotválásba, és persze sokak biztos ez se teljesen normális: évekig hónaljkutyával mászkálni. Ön mikor borotválkozott először? És lányát hány évesen kísérné el kozmetikushoz, hogy lekapja róla a fölösleges szőrt? A 12 év túl korai vagy túl késői ön szerint?

Felháborító reklám, vagy minden rendben van vele ön szerint?
Felháborító reklám, vagy minden rendben van vele ön szerint?
Fotó: reklámanyag

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.07.15 19:57:40HgGina

  Felesleges pénzkidobás. Ez a lány a szőrtelenítéstől se lesz szép.

 • 2012.07.15 20:04:29birdghosts

  Én kb. 13 évesen gyantáztattam először. A gond szerintem inkább azonban az, hogy arra nevelik szegény gyerekeket, hogy mindenáron változtassa meg magát, ahelyett, hogy próbálná inkább elfogadni magát. De persze ez mindenütt ott van.

 • 2012.07.15 20:16:50phoboss

  ezek szerint szegény második hozzászólót sem nevelték arra, hogy elfogadja magát :)

 • 2012.07.15 20:56:42diarrhoea

  ez olyan, mint a körülmetélés-ügy, csak ráadásul visszanő, ezért ismételni kell

 • 2012.07.15 21:28:14MissX

  ugyanmar, itthon is 16 evesekkel probaljak a gyantaszuzes reklamban eladni a termeket. az, hogy ki mikor kezdi, leginkabb alkat kerdese. egy szorosebb tipusu sotethaju lany valoszinuleg korabban. mikor mar mindenfele sminkcucc kaphato gyerekeknek, nem ertem a szortelenitessel kapcsolatos felhaborodast.

 • 2012.07.15 21:30:46Martian

  Anarchista szülők vagyunk, arra tanítjuk a lányunkat, hogy mindenféle trimmelés helyett inkább kenegesse hajnövesztővel. :)

 • 2012.07.15 21:59:21Alaister Grand

  Olvastam egy blogbejegyzést pár éve egy anyától, aki kissé kiakadt a lánya tanárnőjének szövegén. Sajnos most nem találom, úgyhogy nem tudom linkelni, inkább elmesélem.
  Hatodikosok (tehát pont 12 évesek) szülői értekezletén az osztályfőnök kiselőadást tartott arról, hogy nem tetszik neki, amikor a lányok festett, pláne feketére festett körmökkel mennek suliba, mert milyen dolog az már, hogy ilyennel divatoznak.
  Erre a szülő megszólalt, hogy ez még hagyján, hiszen egy mozdulattal lemosható, visszafordítható a dolog, de ott van a lábszőrtelenítés-mánia. És elmondta, hogy aggasztja, hogy a kislányok kinézik maguk közül azokat, akik nem szőrtelenítenek. Az anya szerint ez egyrészt túl korai, másrészt nehogy már kötelező legyen.
  Erre a tanárnő azt válaszolta, hogy ő teljesen szőrtelenítés-párti, mert milyen fúj már a szőrösség, és hogy ez alapvető higiénia.
  Nos, ha már az iskolában is ezt a szar dumát tolják a tanerők(!!!) a lányok képébe, akkor mire számítsunk??? Persze, hogy alacsony önértékelésűek lesznek, és első adandó alkalommal rohannak kozmetikushoz, pirszingeshez, platikáshoz. :(

 • 2012.07.15 22:35:44Panacea Regina

  Semmi kivetnivalót nem találok benne, sőt, jól jött volna az ilyen annak idején :) Sajnos túl korán serdültem, 9 évesen már menstruáltam, én voltam az első, aki szőrösödött, egy gyereknek megélni ezt borzalmas. Amikor elkezdtem menstruálni döntöttem el, hogy szőrteleníteni fogok, hónalj, lábszár és bikini vonalon (pont nyár volt, utóbbit a fürdőruha miatt), és édesanyámnak csak azt mondtam, hogy vagy elkísér gyantáztatni, vagy veszek borotvát. Ő szorgalmasan elkísért mindig kozmetikushoz, aminek nagyon örülök. A gyerekek kegyetlenek, és a szőr egy tipikusan olyan dolog, ami miatt halálra cikizhetnek valakit. Így pedig megszabadulhattam a nem kívánt szőrtől, és élvezhettem, hogy sima a lábam, nem izzad annyira a hónaljam. Summasummarum, semmi kivetnivaló nincs abban, ha az általános iskolások is szőrtelenítenek, ha szükségük van rá!

 • 2012.07.15 22:44:42ponishop

  Fehér bőr, fekete, hosszú szőrszálak - naná, hogy már 12 évesen gyantáztattam a lábam. Még a klasszikus, felmelegítős gyantával. Én lehet, hogy örültem volna akkoriban egy ilyen akciónak. ;)

  Viszont amit Alaister Grand kommentelt, az tényleg gáz, és nem egyedi eset. Gimnázium első osztályában valahogy felmerült a szőrtelenítős téma, és az osztályfőnökünk is (amúgy nő) azon az állásponton volt, hogy gáz, ha valaki nem szőrteleníti a lábát. Erre az egyik srác beszólt, hogy "na meg az milyen undorító, ha egy lánynak szőrös a karja!" Ofő pedig rákontrázott, hogy tényleg undorító... Na azóta gyantázom a karomat is. :P

  A hónalj szőrtelenítése viszont tényleg higiéniai kérdés, igenis kevésbé izzadok feltűnően, ha gyantázom.

 • 2012.07.15 23:20:46AndOr01

  Szerintem tiltsák be a szőrnövesztést bizonyos kor alatt! ;)

 • 2012.07.15 23:26:19

  idióta amcsiknak ez jár.

 • 2012.07.15 23:33:56videki gyerek

  Most akkor ha a 12 éves lány szexel, az már normális ? Mert ugye ez szőrtelenítés azért kell, mert a fiuk nem szeretik a szőrös pinát nyalni.

 • 2012.07.15 23:40:53Panacea Regina

  videki gyerek, mi van?? Ki mondta, hogy egy 12 éves szexszel, csak azért, mert szőrtelenít??? Egy gyereket már nem is zavarhat a szőre?! Ráadásul senki nem beszélt intim szőrtelenítésről, csak lábról, hónaljról, meg bikiniről, tehát csak ott, ahol kilóg a bugyiból... A szőrtelenítés azért kell, mert a szőr esztétikátlan, nem praktikus (lásd jobban izzad, akinek szőrös a hónalja), és nagyon hamar kicikizik érte az embert, nem azért, hogy nemi életet éljen!

 • 2012.07.16 00:09:37Almandin

  Elnyelte a kommentemet a szerver, így rövidebben: bizonyos helyeken (nem mindenhol) szőrteleníteni nem divatmajmolás, hanem a mai ápoltság része. Az ellenzőinek tetszene, ha egy fiatal nő szőrös hónaljjal közlekedne nyáron? Szerintem nem.
  A szőrösödés pedig a nemi éréssel jön, tehát nem korai egy 12 évesnél.
  Akik ezen kiakadnak, gondoljanak bele, hogy 100 éve még a zsíros haj volt természetes,200 éve a mosdatlanság.
  Azon nem akadok ki, ha valaki nem követi a divatot, attól még lehet csinos és ápolt. Viszont a szőrös láb és hónalj egy nőn szerintem is ápolatlanság .(A mai kritériumaink szerint).

 • 2012.07.16 01:24:51Advanced Flight

  A videóban szereplő kiscsaj mondjuk kinézett vagy 16-nak...
  Egyébként szerintem is fontos a szőrtelenítés. Én a lábamat már nagyon korán elkezdtem gyantáztatni, de a hónaljamat nem mertem piszkálni, mert féltem, hogy begyullad (mégis csak hajlat). Eredmény: már első gimiben jól kiröhögtek a kutyus miatt a többiek a hátam mögött, csak szerencsére valaki szólt, így gyorsan korrigáltam a szitut.

 • 2012.07.16 07:02:51Frengi

  amikor én elkezdtem, szabály szerűen kiröhögtek miatta a munkahelyen a női öltözőben (előtte külföldön éltem és nem tudtam, hogy ez itthon nem szokás).

  szerencsére az elsmúlt 40 évben megváltozott a helyzet, és nekem lett igazam.

 • 2012.07.16 07:31:34twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX

  Anno az atkosban az osztalyfonoknonk azon volt kiakadva, hogy a lanyok zselezik a hajukat es a vegen tilva volt az osztalyban a hajzsele.

  Szerintem felesleges ezen ennyire rugozni.
  Valtoznak az idok, valtoznak a szepsegrol alkotott nezetek.

 • 2012.07.16 07:37:09arncht

  a lanyok egyre korabban menstrualnak, a kozizles meg a szortelenseget varja el - mi ezen a furcsa? hogy szabaduljanak meg szerencsetlenek tole? ez amolyan tipikus amerikai alszent struccpolitika, hogy ugy tesznek, mintha ezek a lanyok meg nem serdulnenek...

 • 2012.07.16 07:55:30hörgőszelep

  Min kell felháborodni????? Hogy valaki lehet l5 éves, vagy micsodán??????

 • 2012.07.16 08:06:50Este

  13 évesen. anyukám kozmetikus volt :) a forró gyantával való bűvészkedés a mindennapjaim része volt, valahányszor bementem a szalonba, ezt láttam. Nekem természetes volt '86-ban, hogy a hónaljkutya nem menő..

 • 2012.07.16 08:47:37gonoszboszi

  Ez a reklám leginkább a 15 év körülieket célozza (gimnazista korosztály)...honnan jött ez a 12 éves-ezés? Egyébként ezek a hű-de-felháborodottak ugyanazok az amerikaiak, akiknél tök természetesek a gyerekszépségversenyek, 5-6-7 éves (and up), szénné bodorított hajú, nyakig kifestett, műszempillás kislányokkal? Good morning America...

 • 2012.07.16 08:59:58Melee

  Amerikai barmok elmennek rá. Miként legutóbb az egyik grillcsirkévé süttette a lányát a szoliban. Szerencsétlen gyerekek...

 • 2012.07.16 10:14:35Macropus Rufus

  szerintem ez konkrétan magányügy. Akik felháborodnak azok azon rágják végig magukat, hogy xy magánügyébe akarnak beleavatkozni ezzel. Arról nem is beszélve, hogy a szalon csak azt nyútja pénzért amit a 12-13 éves lányok ingyé' is megcsinálnak maguknak amúgy...

  Feljebb említették, hogy a tanár beszól: talán helyre kellett volna tenni, hogy izlésben nem illik vitázni, tehát ha a tanárnak nem tetszik a fekete köröm az az ő egyéni problémája. Mint ahhogy nem lehet pártosodó sem, tehát nem állhat ki sem valami mellett sem valami ellen. Értem ez alatt: ha valakit piszkálnak mert nem gyantáz, akkor a tanárnak kötelessége kiállni a nem gyantázó mellett. Ha valakit azért piszkálnak mert gyantázza magát akkor meg mellette. Egy tanár nem lehet megosztó személy egy oszályon belűl.

  Ha viszont a biológiát nézem: a csupasz ember bőrfelület hűtése több nagyságrenddel rosszabb mint annak akinek van szőr a testén. A nedves szőr nagyobb felületen képes leadni a hőt mint a pusztán nedves bőrfelület.
  Az esztétikus megjelenés és az egészséges szervezet működése közt nincs sok összefüggés.
  Lásd még: barna bőr. Lehet szép, de halálos/meg szépen öregíti is a bőrt. Hót mindegy, hogy szoli vagy természetes nap. De az ember már csak ilyen, pont leszarja, hogy valami esetleg ártalmas, ha az esztétikailag szép.

 • 2012.07.16 10:36:28eßemfaßom meg áll

  A kisfiuknak hány évesen illik elkezdeni borotválni a kukit/zacsit, hogy ne nézzék ösgyereknek a kislányok?

 • 2012.07.16 10:39:58aqua summer

  Egyelőre csak fiam van. Ha lesz lányom, és megerősödik bikinivonalon és hónaljban a szőre kamaszkorban, felajánlom neki, hogy elviszem gyantáztatni. Engem kamaszként zavart a szőr, de akkro nem volt divat a szőrtelenítés ebben a korban, én is sógornőmmel mentem az első hónaljgyantámra. Anyukám mérges volt először, aztán megbékélt, nekem meg azóta alig van hónaljszőröm, nem hagytam megerősödni soha.
  Nem fogom erőltetni a gyereknél, de tiltani sem, inkább gyantázzák, mint cikizzék... Ő választhat majd

 • 2012.07.16 11:12:49ArgonX

  Nem értem, hol itt a gond. Ha szőrös és zavarja, hadd szedje. Ha a lányom 12 évesen majd kitalálja, simán elkísérem kozmetikushoz. Kár a bolhából elefántot csinálni.

  Ha a mellbimbójába akarna pirszinget, akkor már kevésbé volna őszinte a mosolyom... :))

 • 2012.07.16 11:21:36aqua summer

  A szőr szerintem más, mint a fekete körömlakk meg az erősen festett szem.
  Sminkelni és körmöt festeni én se nagyon fogom engedni, max átlátszó körömerősítővel és átlátszó szempillaerősítővel az elején, de a szőr azért más...

 • 2012.07.16 11:50:09aztahétmeganyolcszázát

  A bikinoval szőrtelenítés nem egyenlő teljes intim szőrtelenítéssel. A bikinivonal szőrtelenítése azt a fanszőrt jelenti csak, ami oldalt kilóg a fürdőruhából és a bugyiból. Álszentségnek tartom a felháborodást, ha serdülő kislányok leszedetik, mert mégis mit csináljon? Ne menjen strandra? Szerintem semmi probléma a bikinivonal szőrtelenítéssel. Melyik szülő szeretné, ha a serdülő kislánya fürdőruhából oldalt kikandikáló fanszőrzetét nézegetnék mások a strandon...

 • 2012.07.16 11:51:25aztahétmeganyolcszázát

  A bikinoval szőrtelenítés nem egyenlő teljes intim szőrtelenítéssel. A bikinivonal szőrtelenítése azt a fanszőrt jelenti csak, ami oldalt kilóg a fürdőruhából és a bugyiból. Álszentségnek tartom a felháborodást, ha serdülő kislányok leszedetik, mert mégis mit csináljon? Ne menjen strandra? Szerintem semmi probléma a bikinivonal szőrtelenítéssel. Melyik szülő szeretné, ha a serdülő kislánya fürdőruhából oldalt kikandikáló fanszőrzetét nézegetnék mások a strandon...

 • 2012.07.16 11:59:15ubu1

  Én még a 80-as vagy a 90-es években láttam TV-ben nemzetközi női műugró versenyt. Ott ugye minden ugrás egy látványos kar felemeléssel indul és rendszerint oldalról mutatják, tehát teljes a betekintés. :-) Nagyon jól lehetett látni, hogy bizonyos keleti országok képviselői (már nem emlékszem tételesen) még nem jutottak el kulturálisan a szőrtelenítésig, míg a többség igen. És így elég szánalmas volt a látvány...

 • 2012.07.16 12:48:59Wolfram

  "nem jutottak el kulturálisan a szőrtelenítésig"

  az ókori Egyiptomban a nők e fejükön lévő szőrzetet is kopaszra borotválták, ezek szerint napjaink nője nem jutott el kulturálisan az ókor szintjéig sem...

  minden korban behülyítették a nőket a divatok, amitől azt hitték eladhatóbbak a húspiacon. hol rizsporos parókával, hol Rubensi idomokkal, ezekből divat és közízlés lett, mindenki ezt találta szépnek akkoriban. a 70-es évek nője nem igénytelenebb volt, csak más téma volt aktuálisan a fókuszában. lehet, akkoriban az olvasástól (olvasottságtól) tartották vonzónak magukat a nők (és őket is), így a testszőrzettel senki nem törődött.

  a legszánalmasabb az egészben, hogy a legtöbben olyan lózungokkal csapják be magukat, mint a "csak magamnak akarok tetszeni...", meg a csak "magammal szemben vagyok igényes...", amit aztán teljes egészében el is hisznek, így ki sem látnak a csapdából.

  marketing az egész, a sok birka meg kajálja.

 • 2012.07.16 13:29:50Árpi a 4-ből

  ezt a kiscsajt először szoliba kéne bevágni, mert úgy néz ki mint Hókefélke..... Majd egy alapos plasztikai beavatkozást tudok ajánlani...... :)))

 • 2012.07.16 13:33:26◄ ►

  Sok debil amerikai :D

 • 2012.07.16 13:52:34barli

  olyan ez mint a csadoros arab/afgán nő európában. Pont azért bámulják meg, mert csadorban van, ami ugye azért lenne, hogy ne bámulják meg.
  Szőrtelenítsen csak, hogy ne bámulják meg.
  Én speciel azt a szülőt fojtanám vízbe, aki ezt megtiltja a gyerekének.
  Persze ha nem akarja, ne tegye.

 • 2012.07.16 14:03:04Almandin

  Egyébként a gyantázásnál vannak kíméletesebb módszerek is. Borotválás vagy szőrtelenítő krém jobb, különösen ilyen fiatal korban. A gyantázás fájdalmas jellege elveheti egy lány kedvét az egész szőrtelenítéstől, ami ma gond, mert valóban ápolatlannak tartják azt a lányt/nőt, aki egyáltalán nem csinálja. Később a párkapcsolatok terén is lehet problémája, ugyanis a 60 év alatti férfiak 99%-a ápolatlanságnak tartja a szőrös hónaljat-lábat.
  Wolfram, attól még nem divatmajom egy nő, hogy nem hagy fenn minden szőrzetet magán. Olyan nők is rendszeresen szőrtelenítenek, akik nem követik túlzottan a divatot. A férfiaknál is változtak az idők, mert a lelógó, hosszú szakáll szintén ápolatlanság a szemükben, pedig a 19. sz.-ban direkt növesztette sok férfi, divat volt a nagy szakáll. Nekem is csak a rövid, gondozott szakáll tetszik, vagy a borotvált arc, a hosszú szakáll, sőt bajusz nem tetszik (Kövér Laci pl.). Ahogy látom, hogy evés közben folyik a szaft a hosszú szakállról-bajuszról...fúj. Ugyanilyen gusztustalan, ha egy amúgy jól kinéző, jól öltözött nő hatalmas hónaljpamaccsal közlekedik, amiről csöpög az izzadtság.

 • 2012.07.16 14:49:29tmm

  Nyugodtan szőrtelenítsenek, ne zavarják azok a durva szőrszálak szegény cukrosbácsit...

 • 2012.07.16 21:36:16tengelic

  A szőrnek a hőháztartásban van szerepe. Verejtékezéskor elvezeti a verejtékcseppeket, elősegítve a hűtést. A jelenlegi felfogás szerint nem esztétikus. Mikor mi a divat.

 • 2012.07.16 23:39:07Kelly és a szexi dög

  A borotválkozást be kellene tiltani - éljen Széchenyi!

 • 2012.07.17 10:40:27Rózsa Ánusz

  aki a karját szőrteleníti az se normális

 • 2012.07.17 13:02:04Almandin

  Miért ne lenne normális? Ha valaki úgy érzi, nagyon szőrös a karja, joggal szőrteleníti. Ez ízlés és egyéni szőrösödés dolga. Szerintem magánügy, hogy valaki mennyit szőrtelenít. Én pl. nem szólom meg azt se, aki az én fogalmaim szerint túl szőrös, más kérdés, hogy nekem nem tetszik.

 • 2012.07.19 21:49:22Rohamkukac85

  Én 11 éves koromban, azaz 5. osztályban kezdtem szőrteleníteni magam a hajam és a szemöldököm kivételével mindenhol. :D Soha nem kértem rá engedélyt a szüleimtől, vettem egy borotvát oszt hadd szóljon. :D Aztán elkezdtem az év nyarán menstruálni, és onnantól erősebben nőttek a szálak. Akkor tértem át a gyantára, igaz először pokolian fájt, de megérte! :D Most 27 leszek, és gyakorlatilag mindenhonnan kikopott a szőröm. :D Nagyon ritkán kell foglalkoznom vele. Amúgy kicsit duci voltam úgy 12-13 éves koromig, és csúfoltak. A többi lány szép, karcsú volt ugyan, de szőrös...én pedig ezen kuncogtam jót magamban...:D De genyó voltam!!! :D Ha lányom lesz, biztosan támogatni fogom, ha azzal áll elém, hogy szőrteleníteni szeretne. Nem szeretném, ha csúfolódás áldozata lenne, másrészt tényleg higiénikusabb, pl. ha nincs hónaljkutyája az embernek, tényleg kevésbé izzad, de a többi területen is jobb érzés.

 • 2012.07.20 10:39:19Wolpertinger

  Hónaljkutya és izzadás kapcsolata: nem igaz, hogy jobban izzadunk, ha szőrös a hónaljunk. Ugyanannyit izzadunk, csak a szőrön hintázó verejtékcseppek látványosabbak. Szerintem múlt héten volt itt egy cikk az izzadással kapcsolatos tévhitekről, nem olvastátok?
  Én nem tiltanám meg a gyerekemnek. Még emlékszem rá, hogy mennyire kiközösített voltam, mert anyám ezt-azt nem engedett, és emiatt kilógtam a sorból. Általánosban már befordultam, aztán ez így is maradt végig gimiben. És ezek elég fontos évek sok szempontból pl. azóta is enyhén defenzív vagyok, ha ismeretlen társaságba kerülök - ez tuti annak a tinédzserkori kiközösítésnek köszönhető.
  Szóval én ezt a szopást inkább megspórolom majd a gyerekemnek. Még így is marad rengeteg lehetősége szívni az élet egyéb területein :)

 • 2012.07.22 10:34:47jpmjpm

  egyre gyorsabban tanulják meg a világ dolgait a ma felnövő gyerekek. köszönhetően az internetnek is, hiszen ott aztán bármire rátalálnak. manapság az a trendi, hogy mindenki jól akar kinézni és itt most nem a szőrtelenítésről beszélek csak, hanem a sportolásról és öltözködésről. ha ők úgy érzik, akkor szőrtelenítsenek, akkor csinálják. csinálnak ők sokkal intimebb dolgokat is, csak azt nem kötik az orrunkra.

  ne legyetek már ennyire szűlátókörűek.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta