OFFLINE

A berlini divathét 8 leghülyébb trendje

2012. július 11., szerda 17:55

A Mercedes-Benz 2013-as tavaszi/nyári divatot bemutató berlini divathetén a profi tervezők mellett a művészeti iskolák diákjai is megmutathatták, mit tudnak, és hát elég sok furcsa dolgot kifutóra küldtek a tervezői szabadság jegyében. Volt például Gombold újrá!-t idéző szarvasmarha fejdísz, Hannibal Lecterre illő kötött maszkrengeteg, de a szolidabb tervezők sem érték be dús virágkoszorúk és kényelmetlen kapucnik nélkül – a lényeg, hogy valahogy felfigyeljenek rájuk . Nézzük tehát a nyolc legfurcsább és legszórakoztatób trendet!

1. Virágtenger a fejen

Ez nem is annyira furcsa trend, a strandon is minden második nőnek virágos csat lapul a füle mellett, de könnyű túlzásokba esni. Marc Philippe Coudeyre és Anja Gockel modelljei úgy néznek ki, mint akikre ráborult egy virágüzlet. Ne kövessük példájukat, igazából még a kifutón is borzasztóan néz ki a fejnél nagyobb növény.

2. Hülye kapucni

A képeket elnézve könnyű elképzelni, mit érezhettek a modellek a divathét kapucnijaiban: az egyiknek a nyakát fojtogatja a kabát, a másiknak a feje tetejét nyomja a ráhúzott pulóver. Mégis talán a Kunsthochschule Berlin Weissensee iskola modellje érezhette magát legrosszabban az arcára húzott rongyokkal.

3. Csupasz fenék

Hans Kettritz modelljea Kockahas blogba is berekültlátványosan kipakolt fenekével és deréktetoválásával. A plasztikkabát még akkor sem néz ki valami jól, ha az ember vesz alá valamit, így viszont szimplán röhejes. Akárcsak Kilian Kerner ruhái: a tervező minden ruhájára felírta nagy betűkkel, hogy a szerelme a gyilkosa. Hát, ő tudja.

4. Növénynek öltözött modellek

A művészeti iskolák bemutatója előtt a modellek pálmafának öltözve mentek ki a színpadra, utánuk hátrom modell felhúzott ruháján olvashattuk a klasszikus mesekezdést – once upon a time –, és csak ezután következett a show.Végre nem egy elcsépelt ötlet, és még jól is nézett ki!

5. Fejdíszek

Aki nem virágot aggatott modellei hajába, az különféle fejdíszekkel próbálta magára vonni a figyelmet: voltak kalapba tűzött műanyag tollak az Universitaet Der Kuenste Berlin egyik tanulójától, óriás hajcsat barett helyett egy másiktól, műanyag buborék a Kunsthochschule Berlin Weissensee egyik tervezőjétől, és még sok más őrültség, amiket galériánkban megnézhet!

6. Maszkok

A humanoid pálmafák egyedi ötletnek bizonyultak, a maszkok nem: minden második tervező modelljének ijesztő, vagy komikus maszkok takarták az arcát. Voltak nyomasztónak szánt, de inkább vicces állatmaszkok a Művészeti Egyetem tanulóitól, a mi kedvencünk az átlátszó marhamaszk. A Romanian Designers bemutatóin tűnt fel rengeteg kötött maszk, melyek legtöbbször koponyásra voltak hímezve. Utóbbiak ijesztőbbek voltak, mint az állatos maszkok, de egyik sem volt különösebben érdekes.

7. Bal mell kivillantása

A Fashionista arra lett figyelmes, hogy a bemutatókon csak bal mellet villantottak a modellek, de azt teljesen direkbe. A Holy Ghost és az Instanbul Next 2012 modelljeinek csodálhattuk meg ily módon kebleit.

8. Hülye napszemüvegek

Talán a furcsa napszemüvegek is a hülye fejdíszek közé sorolhatók, de csak a Miranda Konstantinidou Show-n tűntek fel, így nem tekinthetjük a jelenséget tendenciának. Mindenesetre szép, színes, és túlcsicsázott szemüvegekben Konstantinidou bemutatóján nem votl hiány. Az ő szemüvegeivel a kis képeken könnyű összetéveszteni Adelina Ivan modelljeinek sminkjét: nem tudjuk, mit üzent a művész az arcokra festett nagy pöttyökkel, de a ruhái nem rosszak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta