OFFLINE

Idén 75 éves a Ray-Ban: lássa sárgában a világot!

2012. június 25., hétfő 13:51

Arról megoszlanak a vélemények, hogy a kilencvenes években nagyon menőnek számító színezett napszemüvegek cikinek számítanak vagy sem, tény azonban, hogy ismét visszatért ez a trend, és persze a Ray-Ban sem akar kimaradni a jóból. Az idén 75 éves márka például egy borostyánszínű lencsékkel ellátott kollekcióval, az Ambrematickal ünnepli ezt a szép számot - írja a francia Vogue. Igen, ezek azok a feltűnő színű lencsék besötétednek a fény- és a hőmérséklet változásnak hatására.

Aki szeretne egyet a jubileumi, limitált példányszámú kollekcióból, annak bizony mélyen bele kell nyúlni a pénztárcájába, a hivatalos oldal szerint ugyanis 210 dollárba (kb. 49 ezer forintba) kerül egy darab. A nagyon népszerű Aviator mellett Outdoorsman és Shooter fazonban is kaphatóak az Ambrematic kollekció darabjai.  Persze érdemes körülnézni az internetes vintage-lelőhelyeken is, ugyanis a cég már korábban is gyártott ilyen szemüvegeket.

A Ray-Bant gyártó Bausch & Lomb Ambrematic lencséi voltak az első igazi fotokromatikus napszemüveg-lencsék, és nevüket természetesen a színükről kapták (ambre = borostyánkő). A sárgás szín a fény- és a hőmérsékleti viszonyok változására reagálva egyre sötétebb, barnább vagy szürkésebb lesz. A pilóták, a vadászok és a hajózással foglalkozók nagyon örültek ennek a fejlesztésnek és persze szépen, lassan mindenki rákapott. Amikor a Luxottica 1999-ben megvásárolta a Ray-Bant, leálltak a gyártással, de úgy tűnik, a nosztalgikus hangulat őket is elkapta.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta