OFFLINE

Epilepsziásoknak nem ajánlott Yayoi Kusama pöttyös Louis Vuitton kollekciója

2012. június 19., kedd 15:43

Mikor februárban megírtuk, hogy Marc Jacobs, a Louis Vuitton művészeti vezetője a 82 éves, igen elismert japán művészt kéri fel kollaborációra, már sejtettük, hogy sok lesz a pötty a kollekcióban – és igazunk lett. A ruhák, kiegészítők úsznak a Comme des Garçons-ra jellemző pöttyökben, még a lookbook képeinek háttere is kisebb-nagyobb pöttyökkel vannak tele, szóval epilepsziások kerüljék a galériát: nekünk még mindig káprázik a szemünk.

A piros-fehér párosítás kicsit Minnie egeres, a sárga kombináció tiszta 60-as évek, mi nem látunk a sok pöttyben túl nagy fantáziát, de a nitrolicious.com szerzője odáig van a cuccokért. Csak ízlés kérdése, kinek jön be a milliónyi pötty, ami a táskákon szinte állatmintaként hat, a selyemingekből és minishortokból pedig instant hálóruhát csinál – szerintünk az idősödő orosz oligarchafeleségeket célozta be a Louis Vuitton a kollekcióval, de ha önnek tetszik a kollaboráció végeredménye, szavazzon arra, hogy menő a sok pötty!

Ön szerint milyen a kollekció?

 • 67
  Nekem tetszik
 • 33
  Nem tetszik, de nem is nagyon gáz
 • 68
  Borzasztó
 • 12
  Nincs véleményem

A kollekció első termékeit egyébként július 10-től lehet majd megvenni, két nappal azelőtt, hogy Yayoi Kusama retrospektív kiállítása megnyílik a New York-i Whitney Museum-ban. A második adag ruha és kiegészítő októberben érkezik a LV boltokba: az árakról egyelőre nem írnak a külföldi divatmániások, de ha abból indulunk ki, hogy a legolcsóbb Louis Vuitton táska is bőven 100 ezer forint fölött van, sejthetjük, hogy nem az átlag magyarokat célozták meg a kollaborációval.

És bár azt elég nyilvánvalóan kifejtettük, hogy a kapszulakollekció nekünk nem tetszik, azt azért szeretnénk leszögezni, hogy a roppant tehetséges Kusamával semmi bajunk: neki védjegye a rengeteg pötty, nincs mit tenni. A minimalizmuson, az art brut-on, a pop art-on és az absztrakton kívül a saját életének fontos pillanatai és szexualitása is inspirálja a 82 éves művésznőt és ő az egyetlen olyan élő női művész, aki 2008-ban a New York-i Christies aukcióján 5100000 dollárért (1,1 milliárd forintért) tudta eladni alkotását.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta