OFFLINE

12 milliós Leica fényképezőgép és szárnyas nyereg a Hermèstől

2012. június 10., vasárnap 11:17

A Leica bemutatta M9-P Hermès prémium fényképezőgépét, ami a 2003-ad Leica MP és a 2009-es Leica M7 után immár a harmadik a sorban. A minden tekintetben különleges gépet szigorúan korlátozott számban,sorszámozottan, egyedi design-nal, számtalan extrával dobták piacra ezüst-króm színben, rendkívül selymes és finom borjúbőr borítással. A speciális Leicát, melyből csak 300 darabot gyártottak, a neves, autóiparban tevékenykedő formatervezővel, Walter de'Silvával együttműködve tervezte meg a két cég.

A Hermès elnöke, Jean-Louis Dumas elmondta, hogy az Egyesült Királyságban májustól kizárólag a londoni Leica Store Mayfair, 34 Bruton Place-n lehet hozzájutni a két különböző típusban gyártott fényképezőgéphez, 18000 fontért, azaz 6268500 forintért vagy 36000 fontért, azaz 12537000 forintért. A drágább verzió még egy 190 oldalas könyvet és 200 darab fekete-fehér képet is tartalmaz, melyet Jean Louis Dumas készített az saját Leica M kamerájával. (A fotóapparátokhoz Leica Summilux-M 50mm f/1.4 ASPH., Leica SUMMICRON-M 28mm f / 2 ASPH., A Leica M 50mm-Noctilux f/0.95 ASPH. és egy Leica APO-SUMMICRON-M 90mm f / 2 ASPH lencsék járnak).

A luxusmárka egyébként idén ünnepli 175. évfordulóját, ennek alkalmából Hermès Leather Forever címmel kiállítást is rendeznek Londonban, ahol a márka legismertebb alkotásait mutatják be. A kiállítás egyik legérdekesebb tárgya a szárnnyal díszített nyereg, melyet egy japán rockbandának terveztett a cég még 2001-ben.

Szárnnyal díszített nyereg a Hermèstől
Szárnnyal díszített nyereg a Hermèstől

A tárlaton részt vesznek a divatház kézművesei is, akik az ingyenesen látogatható kiállításon az érdeklődők szeme előtt fogják elkészíteni alkotásaikat. A vendégek a XIX. századtól kísérhetik végig a cég és Thierry Hermès történetét, a nyereg és lószerszám készítéstől napjainkig. A Burlington Gardens 6. szám alatt található kiállításon elárvereznek négy egyedülálló táskát is, melyek Angliát, Skóciát, Írországot és Waleset szimbolizálják, a befolyt összeget pedig a tárlatnak otthont adó Royal Academy of Arts számára ajánlják fel. Ha arra járna, május 27-ig nézheti meg a Hermès Leather Forever-t.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta