OFFLINE

Rövidebb szoknyákat hordanak a negyvenesek, mint a harmincasok

2012. április 12., csütörtök 07:55

Bár sokak szerint már harminc felett is érdemes elgondolkozni azon, hogy szabad-e nagyon rövid szoknyában illegetni magunkat, egy új felmérés szerint a nőknél negyven felett újra kitör a miniszoknyaláz, és rövidebb darabokat hordanak, mint harmincas éveik második felében.

A Debenhams áruházlánc szerint ekkor átlagosan 36 centiméteres szoknyákat hordanak, majd a negyvenes éveik közepére átlagban egy centiméterrel csökken a hossz. Hatvan felett pedig a maxiszoknya járja.

Így alakul a szoknyahossz

16-19 év: 36 cm
20-23 év: 32 cm
24-27 év: 37 cm
28-34 év: 34 cm
34-40 év: 36 cm
41-45 év: 35 cm
45 év: 46 cm
49 év: 52 cm

A felmérésben résztvevők természetesen a húszas éveik elején mutattak/mutatnak a legtöbbet a lábaikból, akkor a 23 centiméteres hossz a menő, ami 37 centiméterre ugrik a húszas éveik közepére, majd megint összemegy a végére, főleg, ha nem találták meg életük párját. Ez a tendencia egyébként nagyon jól megfigyelhető a hírességeknél is – állítja a Daily Mail, és az elmélet alátámasztásához egy galériában mi is szépen összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akiket ők is felsoroltak.

Ön meddig hordana miniszoknyát?

 • 490
  A harmincas éveim elejéig
 • 665
  A negyvenes éveim elejéig
 • 646
  Az ötvenes éveim elejéig
 • 555
  Soha, nem szeretem mutogatni a lábam
 • 2538
  Férfi vagyok, akinek jó lába van, bátran hordhatja kortól függetlenül

Hasonló felmérést már 2009-ben is készítettek, és akkor a nők elvileg csak a negyvenes éveik kezdetéig hordtak miniszoknyát. George Taylor, amerikai közgazdász elmélete szerint egyébként válságban hosszabbak a szoknyák, ám amint jobban megy a gazdaság, elkezdenek rövidülni. Sőt, a szoknyahosszal még az időjárást is előre lehet jelezni – állítja Ruth Szyszkowski, az eBay munkatársa. Az aukciós oldalánál ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy legalább három nappal a jó idő beköszönte előtt 200%-kal megugrik a rövidebb szoknyák iránti kereslet, a hidegebb időszakok előtt pedig a hosszabb szoknyák fogynak

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta