OFFLINE

Terhes-mp3, és pialopás-védő nyerte a magyar designdíjat

2010. október 5., kedd 14:12

Mától október 24-ig láthatóak a Néprajzi Múzeumban a Magyar Formatervezési Díjjal kitüntetett termékek és tervek. A hétfő esti díjkiosztón a tavalyi designsírkőhöz hasonló furcsaságok kapták meg a hazai formatervezés legelőkelőbb kitüntetését.

A leglátványosabb nyertesek között van a Koroknai Máté által tervezett a béka és elefánt alakú porszívó, Oltvai Balázs piavédő-lopásgátló bilétája és egy terhes nőknek szánt mp3-lejátszó. Ez utóbbit (“Pocakzene” fantázianév alatt fut) terv formájában még májusban nevezte be Kucsera Péter a versenyre, de mire az ötlet a díjat megkapta, addigra már le is csapott rá egy amerikai forgalmazó. Nem csoda, hiszen a hasra szerelhető kütyüből nem csak az anyuka fülébe, hanem hasába is eljut a zene, így a kismama és magzata közösen hallgathatnak zenét. A lejátszót a has simogatásával lehet vezérelni.

Diák kategóriában kapott díjat Esztányi István alább látható önmaguktól bővülő táska-kollekciója. Ezekbe a szatyrokba minél többet pakolunk, annál több fér beléjük.

De természetesen a design távolról sem csak a jópofaságról szól. A díjazott tervek között van egy akadálymentesített hajó és egy olyan, autópályák mentén felállítható hangszigetelő fal is, amely a menetszélből energiát termel. Szintén díjat kapott a tűzvédelmi mentőmaszk ötlete: az egyszerhasználatos védőeszközöket a poroltókhoz hasonlóan lehetne kihelyezni a nagyobb épületekbe, így tűz esetén lenne védelem a füstmérgezés ellen. Kattintson valamelyik fotóra, hiszen galériánk mind a 11 díjazottat bemutatja egy-egy fotóval és rövid ismertetővel! Ha viszont mindezt videón szeretné megnézni, akkor ide kattintson!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.10.05 17:23:36hegyilany

  A maszk zseniális , a táskák is tetszenek, meg a energiatermelő védőfal ötlete is jól hangzik (persze nem tudom, utóbbi mennyire működőképes a valóságban). Jó látni, hogy ennyi tehetséges ember van nálunk. :)

 • 2010.10.05 17:31:15peanut

  Ilyenkor orul a szivem...mikor meg csak az eloszot olvastam, kivancsi voltam, vajon ki veszi meg ezeket az oteleteket....
  Persze, hogy nem Mo...ez elszomorit!

 • 2010.10.06 04:53:10Fi-ona

  önmaguktól bővülő táskát nem vennék, mert akkor még több mindent teszek bele és a végén már cipelném a sok kacatot..

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta