OFFLINE

Vodkával és ecettel fegyverezhető le az irritáló parfüm

2010. május 17., hétfő 11:08

Bár manapság a parfümöket árusító üzletekben szinte mindenhol vannak kis papírcsíkok a teszteléshez, előfordul, hogy valaki mégis a bőrén próbálja ki, hogy az adott illat tetszik-e neki vagy sem, hiszen élesben talán más lesz az eredmény. Jó esetben a kiválasztott termék megfelel az igényeinknek, rosszabb esetben azonban minél hamarabb megszabadulnánk tőle, de a fránya illat bizony ragaszkodik hozzánk. A BellaSugar összegyűjtötte azokat az egyszerű praktikákat, amikkel viszonylag könnyen megszabadulhatunk az irritáló, hányingerkeltő, esetleg fejfájáshoz vezető illatoktól.

A blog szerzője szerint az egyik legnépszerűbb és egyúttal legolcsóbb módszer az, ha egy vattapamacsot belemártunk némi sósborszeszbe vagy a Hamamelis virginiana nevű növényből készült alkoholos kivonatba, majd átdörzsöljük a bőrünket.

A jó öreg vodka is igazi csodaszernek számít ebben az esetben. Amennyiben nem fáj a szívünk a kvázi elpocsékolt italért, mártsunk bele egy vattapamacsot egy kevéske vodkába, majd töröljük át a parfümillatú területet.

A BellaSugar szerint némi fehér ecet és olaj keveréke is megoldja a problémát. A mixtúrát fel kell vinni a bőrre, meg kell várni, amíg beszívódik egy kicsit, majd le kell mosni szappannal és vízzel.

A csapvíz és a szódabikarbóna is beválhat, csupán fel kell kenni a masszát a bőrre, majd pár perc múlva le is lehet öblíteni, és remélhetőleg a kellemetlen illat nem érződik többé.

A Now Smell This parfümügyi blog szerint egy illatnélküli vagy semleges illatú dezodort is használhatunk a kellemetlen inger kiiktatására. Csupán rá kell fújni a bőrre, majd pár perccel később egy szintén illatanyag-mentes mosószerrel kell lemosni.

Önnek mi a trükkje?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta