OFFLINE

A szilikon mell és a golyóállóság nem a valóság?

2010. február 28., vasárnap 14:16

A franciák után a britek is kitalálták a spanyolviaszt, azaz a retusált képek megjelölését, írja a Daily Mail. Dr. Linda Papapoulos pszichológus szerint a fiatalokat súlyosan károsítja, hogy azt hiszik, a szupervékony és hibátlan lányok a normálisak.

Dr. Linda Papapoulos
Dr. Linda Papapoulos

A brit belügyminisztérium megbízásából készített jelentésben azt javasolja, állítsanak fel egy bizottságot, ami kidolgozza, hogyan lehetne figyelmeztetni a fiatalokat arra, hogy amit a képeken látnak az nem valóság. A szakértő szerint megfelelő lépéseket kellene kidolgozni az ellen is, hogy a gyerekek és a tinédzserek lehetőleg később találkozzanak a szexualitást tartalmazó hirdetésekkel és szlogenekkel.

„Amíg én fel tudom venni egy magazint, és meg tudom mondani, ez egyértelműen a világítás és a smink, addig biztos vagyok benne, hogy egy 13 éves nem tudja” – mondta Papapoulos, aki szerint a retusálást nem kell betiltani, csupán el kéne ismerni annak használatát.

20100122 demimoore 560x375

A pszichiáter szerint a másik súlyos probléma, hogy a fiatalok nem a koruknak megfelelő újságot, műsort néznek. Véleménye szerint a magazinokat sokkal fiatalabb tinédzserek veszik meg, mint akiknek valójában szánták, és szerinte a szex-szlogenekkel ellátott ruhák, a könnyen elérhető pornográf képek és felvételek a gyerekeket túl korán szexualizálják.

Mindenesetre szerintünk nem valószínű, hogy néhány apró figyelmeztetés változtatna a helyzeten, hiszen azért, mert egy gyerek már tudja, hogy nem fedi a valóságot az, amit egy képen vagy filmben lát, attól még ugyanúgy kitűzheti célnak a soványságot, a szilikon mellet és a golyóállóságot.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.02.28 20:17:58polgárpuki

    óhh én eddig azt hittem, hogy a szilikon mellek golyóállóak :D:D:D

  • 2010.02.28 22:33:58panka

    Mikor pattannak már le végre a modellekről, meg a magazinokról? Ezekről szerintem senki se gondolja, még a 13 évesek se, hogy nem hosszas munka eredményei. Ellenben a sorozathősök nagyon is valóságos embereknek tűnnek. A Született feleségekben pl. mindenki gyönyörű, hibátlan, és ceruzavékony. Szerintem ez azért komolyabb kihívás a tizenévesek agyának, mint egy állókép (fotó) egy újságban.

  • 2010.03.10 19:01:28David Bowman

    Vannak tökéletes alakú nők, és hibátlan bőrű kamaszok. Csak járjál nyitott szemmel az utcán, és nézz körül a vonaton.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta