OFFLINE

Androidnőkkel mutatta be tavaszi/nyári kollekcióját a USE

2010. február 27., szombat 10:47 |

A USE unused tervezői a napokban mutatták be tavaszi/nyári kollekciójukat a budapesti Párisi Nagyáruházban, és ahogy már több hazai divatbemutatón, most is egy kisebb időutazásban volt részünk.

A nyolcvanas évekből kölcsönzött válltömések, blézerek, kezeslábasok és leggingsek visszaröpítettek a múltba, a futurisztikus hatásról pedig az ezüstfényű anyagok és az androidokra emlékeztető modellek gondoskodtak. A bemutató után kiderült, hogy nem tévedtünk, amikor időben elhelyeztük a kollekciót.

Klikk a képekért!

"A nyolcvanas évek világához nyúltunk vissza, és azon belül is a sportos öltözködéshez és a fehérneműkhöz. Valamint ahhoz a nő ideálhoz, ami abban a korban alakult ki, és mára már elterjedt. Ekkor tűnt fel a dolgozó, céltudatos, önkifejező nő, aki a férfiaktól függetlenül éli az életét. Nem akarom túl misztifikálni a kollekciót, hiszen mi mindig hordható ruhákat tervezünk, amikkel az adott korra reflektálunk. Úgy gondolom, hogy most ez van a levegőben, és olyan ruhákra van szükség, amik egyszerűek, könnyen viselhetőek, nem túl dominánsak, nem annyira erőszakosak, hogy elnyomják a karakteredet, hanem támogatják azt" - tudtuk meg USE unused egyik tervezőjétől, Godena-Juhász Attilától.

Ez a kollekció egyébként még tavaly nyáron született meg, ami bizonyára nem meglepő azok számára, akik tudják, hogy a kifejezetten trendelőrejelzéssel foglalkozó emberek már egy-egy szezon előtt pár évvel megmondják, hogy mik lesznek a meghatározó színek, minták, anyagok, így van miből kiindulni. Bár az irányzat viszonylag adott, ez nem jelenti, hogy a tervezőknek, vagy akár a vásárlóknak kompromisszumot kell kötniük, és egyéni ízlést, preferenciákat sutba kell dobni, ha divatos holmikat akarnak készíteni, illetve viselni. "A trendek nem egyik napról a másikra jönnek, és múlnak el. Gyakran át is mosódnak egymásba, hiszen nagyon sok irányzat van egymás mellett, ami annak köszönhető, hogy sokfélék vagyunk, és a trendek a különböző élet- és szociális helyzetekben lévő, más-más karakterű emberekhez igazodnak. Szóval ahhoz a vonulathoz csatlakozol, amihez akarsz. Ez nem úgy működik, hogy márpedig ez a divat, és punktum" - szögezte le Godena-Juhász Attila.

A Budapest Fashion Awardson már többször is díjat nyert trió egyébként éppen a Tokiói Divathétre készül, ahol következő őszi/téli kollekciójukat mutatják be. Hogy Magyarországon, vagyis Budapesten miért nincsen egy hasonlóan nagyszabású rendezvény?

"Először is kell egy disztribúciós hálózat. Ha ez létrejön, akkor már van miért divatbemutatókat tartani. A külföldi divatheteken most mindenki az őszi/téli kollekciót mutatja be, ahogy mi is. Itthon viszont az idei tavaszi/nyári kollekció van soron, vagyis ez a rendezvény a közvetlen vásárlóknak szól, míg kint a terjesztőket próbálják megnyerni, hiszen ők most adják le a megrendelést a következő szezonra. Ahhoz, hogy ez itthon is működni tudjon, ahhoz kellene egy viszonteladói hálózat, aki megnézi a ruháidat. Magyarországon inkább márkaboltok léteznek, és nincsenek üzletházak, ahol több márkát  árulnak" - nyilatkozta a Velvetnek Godena-Juhász Attila, aki a WAMP-ot alapító Matheidesz Rékával egyetért abban, hogy bizonyos külföldi országokban valóban egzotikumnak számít a magyar tervezők munkája: "Amerikában mindenképpen izgalmas az, hogy egy európai márka vagy. Persze nem ezen fog múlni, jól kell csinálnod, nagyon sok márka van, nagyon sok fiatal tehetség."

Időutazással egybekötött divatbemutató

Egyúttal azt is megtudtuk, hogy a külhonban is sikeres tervezőcsoport számára továbbra is ugyanolyan fontos a szemléletformálás, mint ahogy azt Füzes Eszter egy két évvel ezelőtti interjúban elmondta: "Persze még nem vagyunk abban a szituációban, hogy túl nagy hatásunk lehessen a nagyobb tömegre, de nem hiszem azt, hogy elsősorban hozzájuk kell szólunk, hanem ahhoz a réteghez, akinek Magyarországon fontos szerepe van a vizuális kultúra kialakításában." És hogy mi a helyzet a szakmát és a közvéleményt is egyre jobban foglalkoztató méretvitával? "A konfekciószéria méretünk több év folyamán alakult ki, vagyis az alapján, hogy mire van igény, mit tudunk értékesíteni" - nyilatkozta Godena-Juhász Attila, aki legszívesebben tervezőtársán, Füzes Eszteren látja viszont a ruháit. "Mindent őrá próbálunk, imádom rajta látni a kreációinkat" - tette hozzá a tervezőtrió tagja, aki azt megjegyezte, hogy kedvenc "modellje" már a harmincas éveiben jár, és M a ruhamérete.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.27 13:44:16harapapanda

  kifejezetten unszimpatikusak a tervezők, a két 'férfi' nemi hovatartozásáról ne is beszéljünk...

  amúgy meg hol szedték össze ezeket a druidiákat?

 • 2010.02.27 13:57:10anywar

  harapapanda:

  nincs ilyen szó hogy "unszimpatikus"

  máximum antipatikus

 • 2010.02.27 13:58:22Fuckup With Marmalade / Arlene

  Godena, mint a Playboyos csaj?

 • 2010.02.27 14:07:06indatag

  hogy fogalmazzak, hogy ne legyek serto?
  nehez,
  a modellek = ultragaz,pl.a nagy tuskolab miota
  elonyos miniszoknyaban a kifuton?
  a kollekcio = egy zero, semmi noiesseg es mar igen elcsepelt,uncsi a 80 as evekre epiteni,
  otleteket nem adok, azokat megtartom a sajat kollekciomnak,
  USE egyszeruen used,annyira,hogy tiszta szegyen a magyar 'divatfolt'ban.

 • 2010.02.27 14:10:44JackJack

  anywar,,, az "unszimpatikus" hiába helytelen ellentéte a szimpatikusnak az emberek 90%így használja, és nem az antipatikus szót.

 • 2010.02.27 14:11:21Mirta

  Én nem tudok ezekkel mit kezdeni. LEhet, hogy a sminkkel valamit üzenni akartak...Nekem kifejezetten igénytelen képet sugallt a sok fehér láb, és a drasztikusan barnított arc. Mintha beletüsszentettek volna a tégelybe, vagy odakozmáltak volna a szoliban.
  És ha világmárka vagy mi, akkor miért nem tudtak egyforma cipőket rájuk húzni?!
  Én nem mondanám, hogy a USE szégyen, csak ez most nagyon bénára és depisre sikeredett.

 • 2010.02.27 14:14:04N3O

  Ezeket a ruhák a divatszakma inkább egymásnak mutogatja. Ő dolguk..

 • 2010.02.27 14:15:41indatag

  jo bocsi,javitok, nem szegyen csak 0,used...

 • 2010.02.27 14:22:03kyskalacs .

  mindjárt gratulálok csak elöbb hányok

 • 2010.02.27 14:50:35irónika

  Hát ez is annyi értek mint a repülőgépszereléshez, de beleszólni nagggyon tudok.
  1. A ruhák, csajok, satobbi felettem elmondatott. A sokszor más kommentekben rendszeresen meglévő sunáznám itt nem lesz az tuti.
  2. A környezet az valami fenomenális. Ez a kifutónak beállított üresen álló irodaépület borzatszó mennyiségű neonnal, OBI-ból vásárolt ropilappal leburkolva, hát a sivár elbújdosna szégyenében, ha ezt a jelzőt erre aggatnám. A sivár az egy szint, ez az alatt van, de a gagyi is jobb ennél. Megvan. Igénytelen fos! Nem sz@r, mert már az is fokozat ...
  3. A közönség ültetése és beáálítása. Hát az kész, a közönség fele adott pillanatban mindig háttal ült a modelleknek. Ülsz békésen, az első sorban, egyszercsak jobbról a htad mögül megjelenik egy luvnya valami szürnyű cuccban, csoda ha hazataláltak. (Ezért is van nálunk ennyi alkoholista.)
  4. ... és mit keres ott Geszti Péter? Remélem nem az ő cége a csapat marketingese, mert akkor nagyot csalódnék benne.

 • 2010.02.27 14:53:36♥pöcegödör♥

  2010.02.27 13:57:10anywar
  http://seas3.elte.hu/nyelveszforum/viewtopic.php?f=24&t=1044
  ????

 • 2010.02.27 14:58:06Marc94

  borzalom

 • 2010.02.27 14:58:08Brannagh

  2010.02.27 14:10:44JackJack

  Ezért "unszimpatizálok" én a valós világtól elrugaszkodott MTA-s nyelvészekkel. Nehogy már fura beszédű akadémikusok mondják meg, hogy mi nem lehet szó. Attól, hogy nekik nem tetszik, valóban az emberek legnagyobb hányada használja, tehát a szókincsünk része, akárcsak a káromkodások. Slussz. Ezzel ki kéne békülni végre. Akinek meg nem tetszik, nem használja legfeljebb.

 • 2010.02.27 15:02:02Brannagh

  2010.02.27 14:56:11Plumper

  Teljesen egyetértek veled :) Háromdimenziósan bármilyen ruha jobban mutatna, mint ezeken.

 • 2010.02.27 16:29:05Szilvyyy

  Esküszöm, hogy én próbáltam elvonatkoztatni a fejektől, meg a testektől, és csak a ruhákra koncentrálni... Szubjektív vélemény, hogy teljesen befakult látásmódúak a kedves tervezők... Nem mernek bánni az anyagokkal, nem mernek variálni, asszociálni valami egészen merész dologra, és tudom, nem várhatom el, hogy megváltsák a világot, de ez az igazság: kiráz a hideg a ruháiktól. Kreativitás? Valami? Tudom, most jöhet a "csináljak jobbat, ha tudok"-szöveg, de kérem, akkor is... A 18-as tényleg jó, a 10-es összeállítás szép, az első inkább érdekes, mint rossz.
  A fények borzasztóan vannak beállítva, a smink elkeserítő. Lelombozódtam.

 • 2010.02.27 16:29:56Szilvyyy

  Még valami: a négyes képen pózoló nőnek rettentően előnytelen az a ruha...

 • 2010.02.27 17:18:45badabing

  a modellek rendkívül kispályásak, vastag bokájú, csúnya, kelet-európai tramplik, mintha a Tûz van babám-ból jöttek volna

 • 2010.02.27 22:24:38BritBrit

  Teljesen okés a ruhák és a modellek is:)
  2-es ruha a legjobb.

 • 2010.02.27 22:56:34gybala

  A képszerkesztő csupán a legjobb darabokat hagyta ki a fotógalériából, ahol a rétegelt darabokat lehet látni, köztük egy fekete-szürke estélyivel...

  Video: http://www.youtube.com/watch?v=t6HTLjEkY0w&feature=channel

 • 2010.02.28 10:48:16Purell

  Pataki Ági producerasszony aki minden divatbemutatón az elsö sorban ül miért nem ad valamelyik filmrendezöjének egy normális szerkót valamelyik fiatal magyar divattervezö kollekciójából, hogy abban vegyen át a díjat? Valaki kérdezze már meg töle!!

 • 2010.02.28 13:11:47Mrs. Jackman

  Igazán elküldhették volna a lányokat egy kis barnításra, rossz ránézni a lábukra, hogy így látszanak az erek.

 • 2010.03.01 21:49:03backstage

  Köszönöm a tervezőknek, és a bemutató szervezőinek azt a pozitív élményt, amit a kollekció bemutatója számomra nyújtott. Gratulációmat, már személyesen átadtam.
  Örülök, hogy az országban eddig EGYEDÜLÁLLÓAN igényes bemutatókkal rukkolnak elő, melyek előre mutatnak. Nem véletlen, hogy a nemzetközi tervezők palettáján is egyre feljebb sorolódnak!
  A 80's évek trend szerintem ebben az értelmezéseben elegáns, szexi...én még nem untam meg.
  Gondolom a fentebb szólók már sok bemutatón részt vettek hazánkban...(így tudják, a USE élen jár.) Valamint hiszem, hogy objektív véleményüket nemzetközi divatheteken szerzett tapasztalatokból merítették és nem a youtube-ról.
  Ádám ;)

 • 2010.03.01 23:11:10Aurora2

  A blézer szett, és a Velvet munkatársainak is tetsző szoknya és felső jók, a többi nem tetszik. De hogy ezeket a modelleket honnan szedték, komolyan, ez valami borzasztó..Ennyire nem kell már művészkedni, hogy direktbe csak behorpadt arcú zombikkal mutatják be a ruhákat. -Egy két kivételtől eltekintve.

 • 2010.03.01 23:13:42Aurora2

  A Use tényleg jó! Már sztárok is rendeltek tőlük. Reméljük hamarosan világhírűvé válnak ők is!:)

 • 2010.03.02 09:40:02Csakhogytudja

  Hát ha ezek a "modellek" akkor azt hiszem isteni szerencsém, hogy a feleségem egy átlagon aluli szépség.

 • 2010.03.02 12:08:28xombat.com

  szerintem csak a sminkkel volt a baj

 • 2010.03.02 13:15:53ZLC

  Ja, a sminkkel. Meg a fejükkel. Meg a testükkel is, nagyjából. Mintha egy rosszabb zombi-filmből léptek volna ki, a Thriller jutott eszembe. Mondjuk azok legalább táncolni tudnak.

  A f@szé' nem lehet mosolyogni? Ma a kifutón kötelező az ilyen búvalb@szott beszürkült ábrázat?

  Eh, csak felhúztam magam...

  Z.

 • 2010.03.02 15:12:28djdj

  Úgy látom nem velem van a baj, amikor azt mondom, hogy ezek a lányok nagyon rondák. Valahogy bazira nem kívántam meg egyiket sem. Talán a modellcsajok már rájöhetnének, hogy ez a ropi dizájn nem jön be senkinek! Így, hogy se mellük, se fenekük, még a ruha sem áll jól rajtuk.

 • 2010.03.02 15:14:34djdj

  Nem az a baj, hogy buzik a ruhatervezők, mert pont nem érdekel, ha nem büszkélkednek vele, hanem az, hogy nem szép ruhákat terveznek. Szerintem.

 • 2010.03.02 15:55:08cassis

  Jesszusz pepi! Egyszeruen tragikus az egesz! Ha vakon benyulok a szekrenyembe es magamra rangatom valogatas nelkul, amit ott talalok, akkor is jobban fogok kinezni mint ezek a "modellek". Nem ertek hozza, hogy a sminkert ki felelos, de magashegyi sioktatok szoktak igy kinezni a szezon vegen, vagy unokaocsem, amikor az 1., csokis szulinapi tortajat az arcara kente. Mondjuk o vicces volt es jokepu es a partedlije is divatosabb, mint az itt felvonult ruhak. Hol kepzik ma ezeket a "divattervezoket"?

 • 2010.03.02 15:57:44cassis

  nem az a baj, hogy ropik, hanem hogy alaktalannak latszanak. es lehet, hogy ez reszben alkati adottsag, de az biztos, hogy egy jol szabott, jo anyagbol keszult ruhaval sok minden korrigalhato. de ezek RETTENETESEN UNALMASAK ES RONDAK!!!!! Egyszeruen NEM ERTEM!!!!!

 • 2010.03.02 16:01:51cassis

  nem birom abbahagyni....nem tudnek valasztani, hogy melyik a legborzalmasabb. pl a 14-es kep. hogy lehet ezeket a szineket es formakat tarsitani? vagy az a kinyultnak latszo "Egyszerű és könnyen viselhető" pulcsi a 17. kepen. hat szegeny nagyanyam jart ilyenekben disznot etetni egy poros faluban, ahova szamuztek!

 • 2010.03.02 20:42:48Zizo1

  Honnan tudtak összeszedni ennyi rémisztően csúnya nőnemű gebét.A ruhák különben illenek hozzájuk. Hasonlóan rondák!

 • 2010.03.02 21:03:39vivace

  2010.03.01 21:49:03backstage

  Ugyan még nem vettem részt divatbemutatón, nem is fogok , de a szemem attól még jó. Ezek a rohák nem csak rondák, hanem 1-2 kivétellel nagyon előnytelenek is, nem állnak jól a modelleknek.
  A fosbarna-kék-fekete színkombináció pedig már akkor is undorító volt, amikor kitalálták, minek kismilliomodjára variálni? Te, mint szakmabeli, avass be, kérlek, a nagy titokba! :-)

 • 2010.03.02 21:04:57vivace

  2010.03.02 20:42:48Zizo1

  Nem hiszem, hogy rondák, csak ilyenre lettek sminkelve. ,,Android" lett volna a cél, de inkább koszos, kikoplalt férfiaknak néznek ki szegénykék.

 • 2010.03.08 22:39:08annushka

  ti vaLószínűleg a westend aluljáróra vagytok kapacitálva.
  a nőiesség strassz formájában jelenik meg a szemetek előtt.
  meg sem lepődök.

  de az anyaghasználatot a formavilágot kár becsmérelni annak aki életében nem látott még use ruhát élőben

  a smink az nyári trend.nézzétek meg style.com-on
  nude néven fut

  a helyszín a hazai divatbemutatókat tekintve kreaítv megoldás volt
  nyilván sok hazai bemutatón vesztek részt,hogy ennek a menetéről is véleményt mondjatok...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta