OFFLINE

Ne kövesse ész nélkül a divatot, ha télikabátot vesz

2009. november 18., szerda 15:03 |

shop250

Bár a nadrágvásárlás is óriási kihívást jelenthet, a téli szezonban (illetve az előtt) nyilván a megfelelő kabát beszerzése az, ami komoly fejtöréssel, vívódással és rosszabb esetben hisztivel jár, hiszen rengeteg követelménynek kell megfelelnie egy ilyen ruhadarabnak. A trendkövetés helyett ebben az esetben első és legfontosabb szempont, hogy melegen tartson. Emellett igen strapabírónak kell lennie, hiszen meglehetősen sokat viseljük majd. Ezen igénybevétel miatt a Suite101 témába vágó posztjának szerzője a kasmírból, alpakkagyapjúból és minőségi műszálas szövetből készült kabátokat ajánlja. Persze az együtt töltött tetemes mennyiségű idő miatt az is fontos, hogy semmi ellenérzésünk ne legyen a kabáttal szemben, hanem kedveljük, imádjuk, rajongjunk érte...nagyon.

Bár a szerelem első látásra csodálatos dolog, nem szabad, hogy a rózsaszín köd miatt bárki is figyelmen kívül hagyja a további szempontokat. A Times újságírója szerint a kabát hossza is fontos. Amennyiben szívesen visel valaki szoknyát, akkor olyan kabátot kell választania, ami maximum öt centivel rövidebb a szoknyánál, vagy pedig olyan rövid, hogy valójában egy háromnegyedes kabátnak felel meg.

Szintén nem elhanyagolható szempont a fazon. Az A-vonalú felöltők főként a körte alakú nőknek állnak a jól, az öves felöltők a formásabb hölgyeknek. Ami az alacsony hölgyeket illeti, nekik a térdig érő kabátok állnak a legjobban. Magasabb társaik sincsenek könnyű helyzetben, hiszen rajtuk akár egy 7/8-os kabát is háromnegyedesnek tűnik. A kis mellű nőknek a kétsoros, a teltebb keblűeknek pedig az egysoros gombolás a megfelelő.

Következzen a színválasztás. A Times munkatársa szerint teljesen mindegy, hogy mik az éppen divatos színek, inkább olyan árnyalatot érdemes választani, ami biztos, hogy jól áll. Színválasztáskor arra is ügyelni kell, hogy a szekrényben található ruhákat fel lehessen venni vele. Vagyis ha valakinek sok fekete holmija van, akkor semmiképpen ne vegyen egy tengerészkék felöltőt, inkább egy fekete vagy egy szürke darabot szerezzen be. Ha pedig valaki a földszíneket kedveli, akkor a csokoládébarna, az olívzöld és a karamell színű kabátok jöhetnek számításba.

Visszatérve a trendkövetéshez, mivel a téli hónapokban a legtöbb ember kabátban lát minket, ezért fontos, hogy jól mutassunk benne, jó benyomást tegyünk, de az illékony és múlékony divattal óvatosan kell bánni, hiszen jó esetben több szezonon keresztül viseljük az adott darabot. Ja, és végül, de nem utolsósorban, aki egy valóban jó és tökéletes kabátot szeretne, annak bizony hajlandónak kell lennie arra, hogy sok pénzt áldozzon erre az ügyre.

Ön mit tanácsolna azoknak, akik azon törik a fejüket, hogy milyen télikabátot vegyenek?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.18 15:13:52Szuszi

  A télikabát legfontosabb funkciója, hogy meleg legyen. Bár fontos a kinézet, de kabátvásárlásnál én többnyire a jeges, süvítő szélre szoktam gondolni. :) Van olyan barátnőm aki egész télen egy csöppnyi kis köldökig érő bőrkabátban járkál, mivel 100 métert sem hajlandó autó nélkül megtenni. Én tömegközlekedem, tehát sokszor álldogálok megállóban, vagy éppen sétálok át az irodához vezető parkon át. Még nagyon fontos szempont, hogy mivel van bélelve, jártam már pórul a tisztítóban, ahol a le nem steppelt kabátbelső (általában szivacsos betét) össze vissza gyűrődött, most egy tollkabátot választottam, ez szuperul bírja a tisztítást is.

 • 2009.11.18 16:07:19Rékuc

  Azért az időjárás és az alkalom sem mindegy: nekem ezért három télikabátom van. Kirándulni, hógolyózni stb egy Fundango snowboard kabát, amelyben remekül lehet mozogni, meleg, könnyű és a hóban való hempergést is simán bírja. Színház vagy egyéb puccosabb dolgokhoz egy fekete hasított bőr kabát, térd fölöttig ér és isteni puha műszőrmével bélelt. Sajnos nagyon nehéz, szóval hosszas gyaloglásoz nem ezt választom. Hétköznap, munkába járni pedig egy barna szövetkabát, ha nagyon csapadékos az idő, akkor esernyővel kombinálom, hóvihar esetén pedig irodában se szégyellek megjelenni a kirándulós síkabátomban. Ezek a kabátok mind a harmadik telüket teljesítik, egyik sem kimondottan divatos, inkább időtlen, ha nagyon szép jelzőt akarok rájuk aggatni.

 • 2009.11.18 16:26:27Monss

  Számomra szerelem első látsára, ha jól áll ... :))

 • 2009.11.18 16:29:39Monss

  pl. tegnap vettem egy szoknyát, tetszett, de amikor felvettem, jól néztem ki benne! Dögös nagyon!

 • 2009.11.18 17:14:05epeficam

  A trendkövetéssel helyett

 • 2009.11.18 17:19:23Szuszi

  Persze, az alkalom sem mindegy. De ha alkalomra megyek, akkor valószínűleg autóval, vagy taxival, oda pedig elég egy elegánsabb, vékonyabb darab is, persze nekem is van több. De nekem még mindig a legfontosabb, hogy ne fázzak. :)

 • 2009.11.18 17:19:57ton-ton

  ...és mikor levetted?...

 • 2009.11.18 17:33:00moana

  @epeficam: koszi, javitva.

 • 2009.11.18 17:41:02tildy:)

  "hiszen rengeteg követelménynek kell megfelelnie "
  Milyen rengetegnek????
  Ne fázzon az ember benne, megfelelő nagyságú legyen, és jól álljon az emberen...
  Basszus komolyan, milyen posztot?
  Azt sem értem mi a nadrágvásárlásban a kunszt... De lehet nem vagyok igazi nő...

 • 2009.11.18 17:44:20Frengi

  Teljesen mindegy, hogy milyen kabátot veszek, mert ami az időjárásnak megfelene, az éppen otthon lóg a szekrényben, vagy úton van a csomagban ide, vagy oda.

 • 2009.11.18 17:44:24tildy:)

  Hosszú, fekete szövetkabátom van amúgy, mindenhez jól áll, mindenhez megy .

 • 2009.11.18 18:09:56gorillka

  Mindig van egy fekete gyapjú kabátom. Az mindenhez megy. Van egy térd fölé érő tollkabátom. Jó meleg. Egy sídzseki. praktikus.
  Ezek időtálló darabok.
  Tavaly megvettem életem első -szerelem első látásra - piros gyapjúkabátját.
  Idén nem tervezek kabátvásárlást, csak a gyerekeknek.
  De egyszer szeretnék egy bundát. :-)

 • 2009.11.18 21:06:27Popsugar

  Én tegnap vettem egy piros North Face kabátot. Nagyon meleg :)
  Egyébként nálam is szempont hogy meleg legyen, hisz békávézom és sokat álldogálok a buszra várva.
  Idénre nekem négy (4!) télikabátom lesz. Egyik az új piros , egy piros szövetkabát , ezt a new yorkerben vettem gyaput is tartalmaz nyomokban :) , a másik kettő fekete , az egyik egy "paplankabát" és egy gyapjú elegáns.
  Mindegyiket imádom :)

 • 2009.11.19 08:24:37Sünfi

  Nálam sosincs hiszti a kabátvásálásból! Még életemben nem volt. Mindig tudom, mi az, amit keresek és ha megtaláltam, jól áll, ára is jó, megveszem.
  Van egy síkabátom a fentebb írt hógolyózáshoz és kiránduláshoz - könnyű, vékony és meleg. Van egy hosszú fekete szövet, amit évente 2x veszek fel, mert kocsival járok, van két rövid fekete szövet és egy piros szövet. Ha nagyon esik, akkor síkabát és gumicsizma - bármihez! :-)

 • 2009.11.19 08:53:40Frengi

  Ugy látom sokak szenvednek fogalom zavarban, a dzseki ugyanis nem kabát, mint ahogy a parka sem. A kabát az hosszú, bár létezik fél és 3/4-s 7/8-os, a fazonokról meg nem is beszélve, trenchoat, redingot, és társai. Nappali viseletre, kosztümhöz az angol szabású kabát illik, esti, alkalmihoz inkább a francia.
  (valamikor ez két külön szakma volt: az angol és a francia nőiszabó, ők nagyon tudták, hogy mit mihez, de nem is egy szezonra készítettek egy kabátot)

 • 2009.11.19 10:46:39Sünfi

  2009.11.19 08:53:40Frengi

  Segíts!:-) Én például nem tudom, mi a különbség az angol és a francia szabás között, de nagyon szeretném tudni!! a bordó 3/4-es és a fekete 7/8-os kabátom egyenes szabású, a rövid fekete karcsúsított. Ja, meg van egy kismama-fazonú, mell alatt összegombóolós a terhességem idejéből:-) Szép darab és trendi mostanában, mondjuk, nemis kismama boltban vettem. Egészen pontosan ott egyetlen farmert vettem.
  Ígérem, a dzsekimet nem fogom többé kabátként emlegetni. A parka az melyik?

 • 2009.11.19 11:08:22Andi1978

  Wellensteyn kabátot vettem télire. Teflon bevonat, szélálló, vízálló, a testpárát engedi kifelé párologni. Nem volt olcsó, a tény, de kabátot általában nem évente szoktam venni. Sportosan elegáns, levehető kapucnis, a gallér rész külön mosható és meleg, mint egy kályha.

 • 2009.11.19 15:11:18littlered

  Vettem egy Mango-t a teszveszen 3500-ért, hibátlan, tökéletes. Kicsi vagyok-térdig ér, nagy a mellem-egysoros, körte alakom van- A vonalú. Tudat alatt divatzseni vagyok :-)

 • 2009.11.19 21:04:28andie

  Nekem egy télikabát kevés.
  Igazából 4 kéne.
  Meg átmenetiből is.
  2 sportos, 2 csinos-elegáns
  És mindkét kategóriában kell egy-egy a "barna" és egy a "fekete" vonalhoz (barna vonal: földszínek, meleg árnyalatok, barna cipő, csizma, a fekete vonal: fekete cipő-csizma, hideg árnyalatok.)

 • 2009.11.20 20:08:39gwendeee

  andie drágám, én is szeretek így álmodozni :)
  Aztán reggel felveszem a multifunkciós munkábajárós kabátomat, vagy hétvégén az egyszerűen "a másik"nak nevezett kabátomat és csak sóhajtok egyet. :)

 • 2009.11.20 20:10:50mrssolis

  Én pár éve vettem egy egészen hosszú, nagyon szép szabású fekete irhát. Nagyon meleg, és szerintem soha nem megy ki a divatból.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta