OFFLINE

Farmer, színezüst térdvédővel, félmillióért

2009. november 4., szerda 13:35

Az Acne nevű cégnek semmi köze a pattanásos bőrhöz, bár a neve latinul ezt jelenti. A lassan, de biztosan terjeszkedő svéd divatház neve betűszó, a rövidítés feloldása pedig az, hogy Ambition to Create Novel Expressions, azaz Új Kifejezések Létrehozásának Ambíciója.

Úgy tűnik, a skandinávok szerint fémeket felhasználni a ruházathoz új kifejezésnek számít, mert új kollekciójukban ilyesmikkel kísérleteztek. Husam El Odeh londoni ékszertervező által formára vágott ezüstlapokkal díszítették ki farmerjeiket, így azok a szokásos 200 euró körüli ár helyett annak kb. tízszeresébe fognak majd kerülni, nagyjából félmillió forintba.

Örültség, de végülis egyáltalán nem néz ki rosszul, mert éppen csak a megfelelő mértékben emlékeztet robotra, középkori lovagra vagy a Bádog Favágóra az Ózból. Alább még egy variációt mutatunk ugyanerre a témára.

És amint azt az Acne online üzletében is láthatják, kaphatók egyéb nemesfémmel készült darabok is. Ezt a báránybőr dzsekit például arannyal festették be. Festették, de nem vonták, azaz a déliek stílusára jellemző felvágós csillogás helyett valami egészen különleges színárnyalatot értek el.

Egy olyan színárnyalatot, amiről remélik, hogy megér majd az embereknek 750 eurót, azaz egy kétszázezer forint körüli összeget. Nem az a kérdés a poszt végén, hogy ön megvenné-e, mert ennyiért nyilván nem. De azért nem rossz, ugye?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta