OFFLINE

Farmerfotókat várnak Szegeden

2008. szeptember 13., szombat 08:00

A budapesti Néprajzi Múzeum után farmertörténeti kiállítás nyílik Szegeden is, és az október végétől látható tárlat szervezői a lakosság segítségét kérik. Nem nadrágokat várnak az emberektől, csupán olyan fotókat a hetvenes, nyolcvanas évekből, melyeken az akkoriban nehezen elérhető ruhadarabokat viselik. Az ősszel nyíló kiállítás egyik üzenete, hogy manapság a farmert a munkástól a nyugdíjason át a miniszterelnökig mindenki hordja.

A kiállításon végigkövethető lesz a viselet története, a "farmertörténeti őskortól", vagyis az 1870-es évektől napjainkig. Hogy bemutassák, a farmer az egyik leginkább strapabíró munkásruha, egy olyan koszos, olajos darabot is kiállítanak a rendezők, ami szó szerint megáll a saját lábán. 

A közgyűjtemény ezekre a személyes elemekre szeretne építeni, ezért is sajátos akciót hirdet. A tárlat előkészítői a hetvenes, nyolcvanas évek farmeres fotóiból szeretnének egy csokrot összeállítani. Akik tehát a kiállításon szeretnék látni a harminc évvel ezelőtti farmeres nagypapát, apukát vagy férjet, ne habozzon, vegye elő a családi fotóalbumot, válassza ki a témához kapcsolódó felvételeket és névvel és címmel ellátott borítékban október 10-ig adja le a Móra-múzeum portáján. A beérkezett képeket - amelyeket a feldolgozást követően visszaküldenek - digitalizálják, nagyítják és így lesznek részei a farmer mindennapjait bemutató kiállításnak. (forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta