OFFLINE

Tengericsikó és textilvirág: a bross újra hódít

2008. május 1., csütörtök 15:00

A bross, örök kedvencünk, újra hódít. Ez a klasszikus kiegészítő ugyanúgy divat nagyanyáink korosztályában, mint a tizenéves kamaszlányok körében. Nemcsak azért, mert az egyik legegyszerűbb módja, hogy feldobjuk legunalmasabb szürke pulcsinkat vagy egyszerű fekete blézerünket, hanem azért is, mert eredetivé tesz és felhívja ránk a figyelmet. A bross lehet kicsi vagy nagy, csillogós-villogós vagy éppen egyszínű, vagány vagy visszafogottan klasszikus. Bár idén az ékszerek terén az XXL-es méret hódít, a brossdivatra ez nem feltétlenül érvényes. A tavaszi divat egyik fő témája az etno- és a virágminták lesznek fodros-bodros, bőszoknyás, buggyos ujjas kiszerelésben. Ezekhez a ruhákhoz bross téren tökéletesen passzolnak az idén abszolút trendnek számító hatalmas, színes virág-brossok textilből, selyemből vagy akár bőrből. Az ötvenes évek divatja is visszatér idén, ehhez inkább a klasszikus, kissé régimódi, antik hatású brossok illenek.

Klikk!

Jöhetnek a színes kövekkel kirakott virágok és falevelek, a brossról lelógó függők és a strasszos masnik. Az állatvilág ugyancsak megihlette a tervezőket, ahogy a galériából is kiderül, brossból ezen a téren is nagy a választék. Örök klasszikusok a pillangó, madárka és gyík, de ezek mellett az állatvilág extrémebb példányai is utat tőrnek, láttam például egy zöld strasszokkal kirakott Kenzo-pókot, arany denevért és neonrózsaszín műagyag bambit is. Giorgio Armani pedig már a nyaralásról és a tengerpartról álmodozhatott, amikor megkreálta nekünk tükrös, fehér kövekkel kirakott brosskollekcióját, amely tengericsikókat, tengericsillagot és halacskákat mintáz. Az új trend nem egy celebet is a hódolói között tudhat, Sarah Jessica Parker például elképzelhetetlen valamilyen mellén ékeskedő színes virág nélkül. Ön milyet hord?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.05.01 23:28:46Mandula

    utat tőrnek, bazz...

    Amúgy szeretem a brossokat, de ezek nem tetszenek.

  • 2008.05.02 11:03:25aranygaluska

    Én még a 90es években mindig brosst vettem Anyukámnak szülinapjára, meg karácsonyra .. de volt amikor én csináltam neki. Van neki, teknőc, cica, pók, elefánt,virág ... Persze szépek, nem olyan gagyi félék.

    Majd mondom neki, hogy újra elkezdheti hordani :)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta