OFFLINE

Tejben-vajban, 2007-ben: esztendőnyi legek a blogból

2008. január 2., szerda 10:18


Másnaposság elleni tanácsadással kezdte a 2007-es évet a Tejben-vajban blog, amikor sokat sejtetően azonnal szóba is került az arabica kávé koffeintartalmától az uborkaléig sok minden. Hogy hogyan jutottunk el innentől kezdve a mai napig? Most kiderül. Visszaolvastunk és összegzünk: kik írták, miről szólt, ki és mi volt a legnépszerűbb és a legnagyobb visszhangot kiváltó, és persze ami a legérdekesebb: mit szóltak ehhez az egészhez Önök?

Több mint 780 poszt volt blogban 2007-ben, amit 21 különböző név alatt jelentetett meg ennél valamivel kevesebb szerző. A leggyakoribb címke a divat_hírek volt, a leggyakrabban témáuk választott két tárgyként pedig egyértelműen Anya Hindmarch "I Am Not A Plastic Bag" táskája és a műanyag Crocs klumpa szerepelt (le) sorozatosan. Nem lankadt továbbá érdeklődésünk a sztárok méregdrága, de annál fertelmesebb ruhái és az ártól függetlenül jópofa darabok iránt sem.

Ha a kommentek számát nézzük, a leghevesebb hozzászólnivágyást a "Tíz dolog, amit a magyar pasik utálnak rajtad" című poszt váltotta ki olvasóinkból. 245 vélemény érkezett. Dobogós témák voltak ebből a szempontból a "Hogyan lakkozzuk a lábkörmünket?" és az olvasói levél alapján született "Mi a baj a nagy mellekkel?" kérdéskör.

A kommentek egyrészt azért rendkívül izgalmasak, mert Önök nem kevésbé kritikusak, mint mi: az utcai divatot bemutató ourstyle és BPstyle posztok modelljeit rendszerint 20-30 hozzászólásban szedték ízekre. Másrészt igen sokszínű elvárásoknak adtak hangot az olvasók. Voltak, akik kevesellték a gasztro-posztokat, mások éppen azt állapították meg, hogy "nem való" ide az étkezés, mint téma. Előfordult, hogy tanácsadással foglalkozó posztunk olvasói hiányolták, hogy nem neveztünk, nem ajánlottunk konkrét terméket - amikor ezt megtettük, akkor viszont azok háborodtak fel, akik szerint "reklám", ha nem rejtjük véka alá, hogy bizonyos márkákat vagy tervezőket egyszerűen imádunk. Rendszerint megosztja a hozzászólókat a luxus vs elérhető divat szembenállása is.  Most itt az alkalom, kérjük, mondják el, miről olvasnak a legszívesebben, miből szeretnének többet és kevesebbet látni itt a Tejben-vajban blogban!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.02 11:57:36Louo

  Amit szívesen látok:

  - szerkesztőség által felállított sorrendek, pl: top10 legjobban öltözött sztár (ennél lehet frappánsabb)  - tesztek (főleg ruhabolt, kozmetikum)  Amit szívesen látnék:

  - a trendek alapos(abb) elemzése, cincálása  - alapvető ízlés-ütköztetés (mint pl.: a népszerű "Mi a baj a nagy mellekkel?")

  Ami nem érdekel (annyira):  - extrém gasztronómia  - rossz ízlésű sztárok (pl: Victoria Beckham)

 • 2008.01.02 11:59:57suo tempore

  kevesebb:

  recept (nőklapja-dózer: hűdegyorsanalig3napalattelkészül), cosmopolitan-jellegű picsogás (lásd: A zimankóban így ápolja törődött testét!), továbbá a sokat emlegetett parasztozás helyett a "bazári majom" kifejezés használata  több:

  kozmetikum, divat, luxus, sztárok rémes ruhái  a reklámgyanút elkerülendő, egy cikkben esetleg több márka vagy beszerzési forrás említése

 • 2008.01.02 12:16:54boszor

  "- a trendek alapos(abb) elemzése, cincálása  - alapvető ízlés-ütköztetés"  Ezekkel nagyon egyetértek.  Engem érdekelne a gasztronómia is, de akkor télleg nem az extrém véglet, hanem megfizethető és elkészíthető receptek, meg az olyan konyhatitkok, amiket az ember csak jó néhány éves főzőcske után tanul meg:-)  És szívesen olvasnék ismeretterjesztő jellegű cikkeket, pl. a nagy dizájnerekről, márkákról, vagy történelmi jellegű dolgokat divatról, szépségápolásról.

 • 2008.01.02 13:07:34mrssolis

  Luxus, luxus, luxus. Erről kellene szólnia ennek a blognak. Ne féljetek tőle! Magyarországon kevés kivétellel tartanak a médiumok felvállalni a luxust. Sok magazin indult már azzal a céllal, hogy majd a luxusról szól, de a legtöbb mégis elment a gagyi irányába. Az, hogy ez a luxus divat, gasztronómia vagy akár autó (bocs, de mi csajok is vezetünk autókat), nos ez már mindegy. És egyetértek boszorral, kicsit mélyebbre lehet menni, akár divattörténetben is. A Bűvös Szakács lebegjen példaként előttetek. Ők nem félnek leírni azt, hogy normális dolog 150 eurót fizetni egy jó menüért, és nagyon tartalmas, új ismereteket adó bejegyzések vannak a blogjukon.

 • 2008.01.02 13:08:08cantbear

  Szívesen olvasnék a következőkről:

  - kozmetikum tesztek

  - újonnan nyíló üzletek (nagyon örültem a Bag and more-os tudósításnak (Catherine Manuell táskák))

  - felső kategóriájú, de még megfizethető termékek

  - gasztronómia - megfizethető és fellelhető összetevőkből

  - utcai divat Magyarországon (az utolsóhoz hasonló színvonalú képek)  Nagyon jó munkát Nektek 2008-ra! :-)

 • 2008.01.02 13:16:54Cosmo

  Egyetértek mrssolis-szal, ha tejben-vajban, akkor luxus.

  Az eddigi témák (divat, test és arcápolás, gasztro ) mellé el tudnék képzelni üzlet, vagy szolgáltatás bemutatót, amelyek kiemelkedőt nyújtanak pl. érdekes üzletek, kényeztető wellness szállodák, profi sportklubok stb.

 • 2008.01.02 13:58:21meiklokje

  tényleg jó lenne több divat,az elérhető és igényes kategóriából. szívesen olvasnék még házi szépségápolási praktikákról és nagyon hiányolom a testmozgással kapcsolatos dolgokat.itt nem konditeremkörképre gondolok hanem ajánlhatnátok jó túrákat vagy hogy hova érdemes korcsolyázni menni.

  szerintem maradhatnak az utcai-style bejegyzések,mert legalább olyan öltözködésről lehet vitázni,ami valóságos és nem Beckhamné legújabb kombinációiról....

  az ilyen felesleges áltanácsokat én sem bírom.ha nem szól senki,akkor is rájövök,hogy kiszárad a bőröm a hidegben és be kell kenni....

 • 2008.01.02 20:21:41Brizsitt

  Szigorú kozmetikum teszteket én is szívesen látnék többet. Olyanokra gondolok pl, hogy egy jól beharangozott szemfesték, szájfény, rúzs,stb kibír-e 14 órát, mondjuk. Én is szívesen olvasnék különleges autós, vagy lighttudományos dolgokról, pl különleges kütyükről. És persze arról, hova tart, mit akar a XXI. század igényes, öntudatos nője.

 • 2008.01.03 13:10:50Louo

  Igen, elérhető luxus (nem ellentmondás!) jöhet bármilyen mennyiségben! (De a sztárok által preferált Gucci pelenkára csak akkor vagyok kíváncsi, ha szidjátok a finnyás libát, aki valószínűleg véletlenül teherbe esett, és most promóciót akar ebből is. :) )  (Magyar) nőket érintő társadalmi kérdésekről is szívesen olvasnék. Itt is kérem az extrémitás kerülését. Olyasmire gondolok, hogy hol van a vérforraló kacérság és a k*rvaság határa. Erről jót lehetne vitázni pl.  Tegnap láttam a tv-ben, kik 2007 legjobb pasijai. Kicsit elképedtem.

  3. helyen Benedek Tibor - egye fene!

  2. Majka - Ő mióta jó pasi? Nem teljesen hülye ugyan (ez az ő szakmájában, ti. VV sztárként, elismerés), de azért nem értem, mi a jó benne.

  1. Hujber Ferenc - Nem csúnya, ez tény, de ma már a férfiak megítélésénél is csak a külső számít? Szerintem egy végtelenül ostoba ember, és egy elég gyenge színész. Igen, láttam már ebben-abban, onnan tudom. Semmi szexepilje nincs, mert teljesen üres.  Amit múltkor, én balga, elfelejtettem:  Jó munkát 2008-ban is!

 • 2008.01.07 13:38:16szaffie

  Magyarországi divatesemények beharangozói és beszámolói

  Különleges, a nép által még "fel nem fedezett" butikok, second hand üzletek

  Leárazások és újdonságok (nem csak Promod/Zara/Mango, hanem ezeknél jóval színvonalasabb, minőségibb, és persze drágább márkáknál, tervezőknél)

  Magyar és külföldi tervezők munkái  + jó volt az a kezdeményezés, amikor világhírű tervezőkről kezdtetek egy sorozatot, de már rég nem láttam ezzel kapcsolatban semmit  Szóval több divat és ezzel kapcsolatos aktualitások!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta