OFFLINE

Nézzen szocialista divatfilmeket!

2007. november 27., kedd 09:45

 Két játékfilmet vetítenek a Kirakat: divat a szocializmusban című kiállításhoz kapcsolódóan november 29.-én, csütörtökön este a Budapesti Történeti Múzeumban. Gertler Viktor 1952-es rendezése, az Állami Áruház és Rózsa János 1969-ben készült, Bűbájosok című alkotása szórakoztató formában idézi fel a korszak divatját és mindennapjait, közölte a múzeum sajtóosztálya. Az előbbi film Kocsis Ferencről szól, akit az iskola elvégzése után eladóból igazgatóvá neveznek ki. Fellépése sérti a régi vezető önérzetét, aki minden erejével azon van, hogy aláássa az új igazgató iránti bizalmat. Eközben Kocsis Ferenc és a tehetséges divattervező, Ilonka között szerelem szövődik, az eladónak született Dániel pedig Boriska kegyeiért küzd.

A főszerepet Gábor Miklós, szerelmét Petress Zsuzsa alakítja. A zenés vígjátékban szerepel még Latabár Kálmán (Dániel) és Turay Ida (Boriska), valamint Feleki Kamill, Horváth Tivadar, Mányai Lajos, Mezey Mária, Gózon Gyula és Tőkés Anna. A Bűbájosokban M, a fiatal manökenanyuka apát próbál találni kislányának. Tündit egy idős tihanyi házaspár neveli és bár a mama minden hétvégén meglátogatja őket, a férfiak lekötik a figyelmét. A kislány arra gondol, bárcsak belefagyna mindenki a Balatonba a nyár közepén, akkor kettesben jégvitorlázhatna a mamájával. A Kirakat: divat a szocializmusban című tárlat január 14-ig mutatja be a szocialista divat világát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta