OFFLINE

Tíz zsírhelyszín: óriási budapesti lángosteszt

2007. november 6., kedd 10:34


Időt és kalóriát nem sajnálva végigettük az utunkba kerülő budapesti lángososok kínálatát. A felhozatal szinte mindenhol jó, a választék pedig megdöbbentő. Találtunk olyan helyet, ahol harmincféle lángost árulnak. Érdekes módon a piaci vásárlás közbeni lángosevés nem vált áldozatává a hamburger kultusznak, sőt virágzóbb, mint valaha. Vannak piacok, ahol két lángosárus is működik egyszerre, ami mindenképp jót tesz a minőségnek, de az árak az árkartellbe való tömörülés miatt jóformán fillérre egyformák. Az alap a sima lángos volt, aminek ára 140-160 forint egységesen, volt ahol külön kiírták, hogy a fokhagyma ingyenes. Köszönjük!

Ami feltűnt még, hogy nagy valószínűség szerint a lángosban a legdrágább a szalvéta lehet, ugyanis azt mindenhol sajnálják, olyannyira, hogy van, ahol nem is adnak. Kérdésünkre közölték, hogy a lángoshoz nem szokás szalvétát adni, mert ott van alatta a papír. Mi majdnem mindenhol a sajtos-tejfölös változatot kóstoltuk, talán az a legnépszerűbb. Teljes sorrendet nem állítottunk fel, de a véleményünk szerinti legrosszabb és legjobb lángos lelőhelyét eláruljuk.

Lehel téri piac: Két lángosárus is van a piacon, az egyik közvetlen a bejárat mellett, a másik a piac közepén található. A sima mindkét helyen 140 forint, a sajtos-tejölös a bejáratnál 250, középen 290 forintba kerül. A bejárati árul még palacsintát is, a középen árusító pedig házi fánkot, amit nem kóstoltunk, de nagyon jól nézett ki a közepén az eperlekvárral.

Skála piac, Fehérvári úti Vásárcsarnok: Itt is két árus között választhatunk, mindkettő a harmadik emeleten található. A sima 150, a sajtos-tejfölös 300 forintba kerül. Miután megkaptuk a lángost, sétálgattunk vele, hogy lássuk, mit is ehetnénk, ha máshoz volna kedvünk. A piac kifőzdéi legalább 100 féle ételt kínálnak ebédidőben, főzeléktől kezdve a hurkán-kolbászon át a rétesig, jó áron, illatosan, gusztusosan. Olyannyira, hogy ide másnap is vissza kellett mennünk egy marhapörköltre, és egyáltalán nem bántuk meg, érdemes kipróbálni!

Nagycsarnok, Vámház körút: No igen, itt kapható a 30 féle lángos. A sima 140 forint, sajtos-tejfölös: 400 forint. Magyaros (magyaros szósszal, bármi legyen is az, virsli karikákkal, paradicsom szeletekkel): 500 forint. A lángos itt a legdrágább az egész országban. Volt a harminc között egy pár igazán furcsa darab is: például ízes lángos és cukros is. Az adag kicsi, nincs egy kinyitott tenyérnyi, a Fény utcai piacon ennek a kétszeresét kaptuk. Úgy látszik, a német turistákat ez egyáltalán nem zavarja, 11.30-kor annyian tolongtak a lángosos környékén, hogy a folyosón nem lehetett átmenni. Ez volt az egyetlen hely, ahol az eladó hölgy nem köszönt, sőt a köszönésünket sem fogadta, majd a legkisebb mosoly megeresztése nélkül dobta elénk amit kértünk, de a németek se részesültek különb kiszolgálásban.

Gondolom sejthető, hogy ezt a műintézményt ítéltük a legrosszabbnak. A földszinten viszont nagyon finom rétest árulnak a középső soron, azt érdemes megkóstolni, de az ára annak is elég borsos.

Garay piac, „ideiglenesen” a Rottenbiller utca 56., 58., 60.-ban: Kicsit féltünk a helytől, ugyanis még élénken élt bennem gyerekkorom lángosélménye a 80-as évek végéről, amikor a piac még az eredeti helyén üzemelt. Történt ugyanis, hogy édesanyámmal egy hétköznap délelőtt ettünk volna lángost, amikor is a bódéban már legalább 10 kisütött, kihűlt, szottyadt „izé” várt a sorsára. Ebből kaptuk meg az eladó nénitől. Felkiáltásunkra, hogy de hiszen ez hideg, a mikrós melegítést ajánlotta, mert nem süthet frisset, amíg a tálcán ennyi lángos sorakozik.

Szerencsére úgy láttuk, az a néni már vagy nyugdíjas lett időközben, vagy őt is elérte a kapitalizmus szele, ugyanis a lángos finom lett az évek múlásával a Garayn. Az árak ugyanazok, mint máshol, sima 140, sajtos-tejfölös 300. A helyiek a tzatzikis lángosra esküsznek, ami valóban nagyon jól nézett ki, de úgy láttam, hogy itt a sonkás-ketchupos változat is nagyon megy. Kapható még lekváros is, és ami a legjobb volt, málnaszörp is.


Gyöngyösi sétány, XIII. kerület: Hetente többször is járunk a Gyöngyösi sétányon, játszótérre menet, mégse láttam még soha a lángos feliratot, igaz, a kocsma mellett, egy tető alatt bújik meg, elég nehéz észrevenni. Lehet, hogy már tíz éve ott van, de lehet, hogy csak két hete nyitott, mindenestre azt rossz jelként fogtuk fel, hogy lángost evő embereket soha nem vettünk észre a padokon ücsörögni. Legyőzvén félelmünket kértünk két sajtos-tejfölöst 300-ért, és megállapítottuk, hogy egész jó! Kár, hogy amíg elkészült, egy részeg káromkodásait kellett végighallgatni, ezt betudtuk a rossz szomszédságnak.

Rákóczi téri vásárcsarnok: Kicsit nehéz megközelíteni a Rákóczi teret a 4-es metró munkálatai miatt, de dacoltunk az akadályokkal és leteszteltük ezt a sütödét is. A simát 160-ért, a sajtos-tejfölöst 300-ért árulják. Bizakodóvá tett bennünket, hogy az eladó hölgyet több vásárló is a keresztnevén szólította, úgyhogy egyik szokásos sajtosunkat lecseréltük egy virslisre, szintén 300-ért, amit nem is bántunk meg, annyira finom volt. Itt viszonylag kicsi a „fajtaválaszték”, de mindegyik remek küllemű volt, amit láthattunk.

58-as Lángoskert, Zugligeti út 101. A libegő szomszédságában található, nyitva tavasztól őszig. A sütöde egy régi villamosban üzemel, és egy kedves barátom hívta fel rá a figyelmünket. A hely pontos koordinátáit, még a neten is megtalálhatjuk. Nyáron egészen éjfélig sütik itt a lángosokat, kedvesek, sőt, evés után a kezünket is megmoshatjuk, ami nagyon hasznos szolgáltatás. Az árak itt is megegyeznek a szokásos budapesti árakkal. Amiben viszont különböznek a többiektől, az a hely tágassága, itt ugyanis akár negyvened magunkkal is ülve tudunk enni. Számunkra ez a hely volt az egyik legjobb, holtversenyben győzött a következő versenyzővel.

Fény utcai piac: Itt is két helyen kínálnak lángost a fáradt vándornak, a földszinten, illetve a legfelső szinten. A földszinti egyben halsütöde is, 15 féle lángossal. A sima kicsit drágább itt, mint a többi helyen, 180 forint, de ezt betudtuk a budai üzlethelységek magasabb árainak. Ha szerencsés időpontban érkezünk, akár Magyar Bálinttal is osztozhatunk a pulton, falatozás közben. A sajtos-tejfölösért 320 forintot kérnek, de vannak itt olyan különlegességek is, mint a pörcös, vagy a bolonyais lángos. Az emeleti sütöde közvetlen a lift mellett található, és tíz féle lángost kínál. Nem tudtunk ellenállni a sajtos-tejfölös-sonkás változatnak 360-ért, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. A lángos akkora, hogy a felénél jóllaktam, aztán kihívásként kezelve az ügyet, még megettem a negyedét, majd feladtam. Megpróbáltam úgy kidobni, hogy az eladó hölgy ne lássa, nehogy levegyék az adagot, de mint asztaltársaságunk egyik tagja elmondta, évek óta nem romlik sem a mennyiség, sem a minőség. Ennek nagyon örültünk, maximális pontszámot szavazva mindkét Fény utcai lángos sütödének!

A végén következzen két kakukktojás:

Az egyik a Hold utcai vásárcsarnok, ahol legnagyobb szomorúságunkra nem árulnak lángost. Sőt, mintha maga a csarnok is kezdené leveszíteni igazi piaci arculatát, bár egy pár hentes, és zöldséges még hősiesen küzd a talpon maradásért, a piac inkább hasonlít egy déli ebédlő helyre. Persze megértjük mi, a környéken rengeteg bank, iroda stb. található, ahonnan több ezer éhes ember özönlik ki ebédidőben, és kiskosztümben elég veszélyes vállalkozás a lángos evés.

A másik kukktojás az megfelel a lángosos kritériumnak, de nem Budapesten, hanem Tokajban található, és csak véletlen került a felsorolásba. De ha már annyira belejöttünk a lángososok tesztelésébe, nem hagyhattuk ki, ha már ott jártunk. Milyen szerencse, hiszen a legkedvesebb kiszolgálásban volt részünk, ugyanis szép napsütésben ücsöröghettünk a főutcán, majd kihozták a lángost 1-1 tálcán (!), sőt 2-2 szalvétát is adtak mellé. Úgyhogy a különdíjat mindenképp a tokaji lángososnak ítéljük.

További írások, és receptek a Fűszer és Lélek blogon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.06 11:39:19Mirelle

  Eszter :)  Szentendrén is lehet kapni lekváros, porcukros lángost és a legnagyobb döbbenetünkre a legtöbb külföldi ilyet eszik. Egész egyszerűen nem tudják elgondolni, hogy ezt a tésztát, mi magyarok sósan szeretjük....a kínálat meg megy utánuk.  (Ráadásul az említett egység szerintem a legtöbb Budapestet taglaló útikönyvben megtalálható.)

 • 2007.11.06 11:43:49shibuya

  florian ternel az aluljaroban a legjobb.sajtos-telfolos-sonkas mindent visz, igaz 370 Ft, de megeri.a nenikek ott is tok rendesek, a csomagolas profi, szoval nalam ok viszik a primet!

 • 2007.11.06 11:50:51Tapeer

  Adtak a lángosokhoz blokkot? Nekem a Lehelen nem, és csúnyán néztek, amikor kérni merészeltem. Fúj.

 • 2007.11.06 11:51:32RnYk

  Csatlakozok Lee-hez...

  A Fogarsin jó a lángos, sőt a listán szereplőek jótészét végigettem már, de az dobogós...  Persze hiányzik az extratöltelékes választék, de a normál cuccok jók.  Azért azt elmondhatná valaki, hogy mi a fenének higítják a tejfölt? Ezt mindenhol tapasztalom és pofátlanságnak tartom.

 • 2007.11.06 11:56:08coffeeinn

  Két dolog a lángos csodás találmány a két szerzőnek gratula, de hol vannak a pontszámok, ha már verseny… a másik a lángos mellé dukál egy jó hideg pohár sör, anélkül ..namind1. • 2007.11.06 12:14:57AZso

  Flórián aluljáró! Tuti!

 • 2007.11.06 12:16:26RIO

  lelkes lokálpatriótaként neveznem kell a Flórián aluljárójában (a felüljáró alatti aluljáró) megbúvó lángosost. a séf (most komolyan) szabályos konyhafőnök felszerelésben (szakácsjakó + sityak) sütfőz, de azt kell mondjam, hozzáöltözik a minőséghez. rendszeres vendégek vagyunk, pedig extrák nincsenek (sajt, tejfől, fokh., kombók). szalvétát is adnak, a lángos méretes, alap asszem 150 HUF.  RnYK ---> "...hogy mi a fenének higítják a tejfölt?"

  és vajon a fesztiválsört mi a lópikulának vizezik?! profitmaximalizálás (spórolás), azt hiszem a börziánerek így mondják szaxóval. ha tehetnék, lángost sem adnának, csak a pínzt szednék be.

 • 2007.11.06 12:17:35RIO

  AZSo, a faxom, hogy beelőztél. ;) Flóriántér rulez.

 • 2007.11.06 12:59:21Lilienfeld

  Töltött lángos?

  Salgótarjánban, a piac előtt kolbászkarikákat raknak bele, vagy pedig tejfölös-kapros juhtúrót, és összehajtva sütik meg. Isteni.

  A kolbászoshoz különösen jó a savanyú káposzta, na és a sör... :)

 • 2007.11.06 13:01:18Laszlo77

  Valamikor 7-8 éve a Népstadion mellett volt egy lángosos, ahol füstölt sajtból adták hozzá a sajtot. Adják most valahol füstölt sajttal Budapesten? Mindenhol olajban sütik már, vagy van ahol még az eredeti zsír módszer van használatban.  Az én nagy kedvencem is a sajtos tejfölös lágos, sóval és fokhagymával. Szerintem ez a magyar Big Mac.  Múltkor ettem Erdélyben egy utcai árusnál sajtos tejfölöst. Füstölt sajtos volt és sokkal kisebb, mint nálunk szokás. Viszont a tésztája nagyon tömör volt, így mégis jól laktam vele.

 • 2007.11.06 13:34:54Horasz

  Kihagytatok az Ujpesti piacot, pedig erdemes oda is ellatogatni. Az egyiknel kb. 15-20 fele kaphato kozte a koleszterin rajngok kedvence a tepertos, lilahagymas.  H.

 • 2007.11.06 13:36:52Ferko76

  Dorog, Mária utca, darált hús káposzta beletöltve, rá tejföl, sajt, no meg persze fokhagyma. Kb 450 ft, és főétkezésnek elég. Vacsorára fél adagot szoktam enni, és az is elég.

 • 2007.11.06 13:37:57karit

  Az én emlékem a 80-as évekből: a Rákóczi úton a Keleti pu. felé egy kis téren (már rég beépítették) sütötték a világ legfinomabb lángosát (akkor még nem volt divat 60 félét árulni, tejfölöset se nagyon): a tésztába apróra vágott füstölt sonkát kevertek, kisütve olyan illata volt, hogy húú, bronzbarna, hatalmas és nehéz, végül alaposan megszórták füstölt sajttal.

  Ha esezmbe jut, mindig nyelek egyet - a mai lángosok a közelében sincsenek.

 • 2007.11.06 14:00:44palipeti

  Gyerekek! szerény véleményem szerint a szentendrei lángos az etalon ebben a műfajban, ha nem számolom a nagymamámét... Egyébként a nagycsarnokban nem is adnak olyan kicsi adagot, de lehet, hogy csak nekem volt szerencsém akkor éppen.

 • 2007.11.06 14:21:41osztriga

  Ha már átmentünk országos viszonylatba, akkor megemlíteném a balatonvilágosi, strandos lángos intézményt. Nyilván ez csak időszakos élvezetet jelenthet... Ettem én ott még a régi rendszerben, amikor német turistákra voltak hangolva, és a rendszerváltás óta folyamatosan... A környék lepukkant, de a fini lángos maradt!!!!

 • 2007.11.06 14:39:41bakfittyműhelyponthu

  hali!

  csatlakoznék, a Flórián téri lángososnál télleg isteni a lángos, és kifogástalan a kiszolgálás. az ár sem vészes, szerintem.

  a tejfölt ugyanazon okokból higítják, amiért a lekvárt is: több legyen (persze ne veszítsen az ízéből-már amelyik vendéglátós jól csinálja), és, hogy könnyebben és gyorsabban lehessen rákenni a fincsi eledelekre.

  Egyébként még annyi, hogy szerintem a lángos rokona, a Tökipompos is finom! Fincsi hazai koszt. Aki nem ismerné: alul puha tészta, rajta darált, vagy helyes kis kockákra vágott füstölt sonka, karikázott vereshagyma, valami juhtúrószerű, meg ilyesmik, és mindez kemencében megsütve....mmm... mindenkinek ajánlom, aki valami Vörösmarty téri vagy Művészetek Völgye-szerű vásárra megy valamikor!

  És egyébként a külföldiek nem tudják, mi a jó... a horvátok még a bundáskenyeret is porcukorral eszik....

  Éljen a lángos!!! :)))))

 • 2007.11.06 14:44:43nele

  a spanyol churros is valami hasonlo talalmany, legalabbis Granadaban nagyon hasonlot ettem, Malagaban viszont edesebb tesztabol csinaltak. Es a churrost persze hosszukas rudakra vagjak.

 • 2007.11.06 14:47:46nele

  eltunt az elobbi hozzaszolasom... szoval No-ban itt-ott lehet kapni a (heti) piacokon magyar "langoscht". Tenyleg nagyon szeretik a nemetek, meg 3 Euroert is megveszik (sima), persze, az ara tartomanyfuggo... es mindig hosszu sorok kigyoznak a langosos elott, ugyhogy batoritanek minden tisztesseges magyar langosost, hajra, ozonljetek el a nemet karacsonyi vasarokat!

 • 2007.11.06 14:48:12klondike

  Ha a Fény utcai piac tetején a lángosos lányoknál úgy kéritek, hogy ne húzza annyira szét a tésztáját akkor valami fenomenális lesz a végeredmény. Nem ripeg-ropog. Persze ha valakinek az kell...

 • 2007.11.06 14:53:05Wendol

  karit 2007.11.06 13:37:57  Hali

  Nem gondoltam volna, hogy arra a lángososra még emlékszik valaki. Tényleg a legjobb volt.

  Üdv

 • 2007.11.06 15:07:41hatR

  kimaradt a florian melletti aluljaroban levo langosos, szerintem pesten az a legjobb.

 • 2007.11.06 15:32:46ddddd

  Régebben a Kelenföldi pályaudvar mellett volt jó lángosos. De az már be zárt.  Akit érdekel és éppen arra jár az Jakabszálláson ne hagyja ki az ottani lángos. Pont olyan amilyet én szeretek.

 • 2007.11.06 15:33:31hócipőcske

  irigyellek Benneteket! Ti egész évben ehetitek a lángost/ahogy leirták,nyeltem nagyokat/vidéken,pl.Balaton part csak nyáron van,vagy sütök magamnak.De az nem olyan,a lángosevés szabadtéri program.Az árakról ne is beszéljünk.Nálunk a sima lángos kezdődik 250ft-nál

 • 2007.11.06 15:49:16bl4ze

  ha jol remlik akkor a Budai Skala melletti Piacon is lehet olyat kerni amin a sajt fustolt, nem sima trappista...  Szigetszentmikloson volt meg isteni langos a helyi sutode boltjaban, a kenyerek mellett meg langost is sutott a nagy pekseg :) de sajnos eltunt, most valami mocsok kinai bolt lesz a helyen :( :( :(

 • 2007.11.06 15:51:39cicahercegnő

  Nekem kicsit felületes volt a kóstoló leírása. Úgy tűnik az ár és az illem volt a meghatározó....nem derült ki (csak 1-2 esetben) , melyik lángos milyen ízű volt, mennyire volt tocsakos az olajban, mennyi tejfölt és sajtot raktak rá. Ha valaki a XVIII. ker.-i Béke téren jár, az ottani lángososnál érdemes kóstolni! Finom és friss a lángos, bár 1x volt 1 kicsit tocsakos:( Ami a legjobb szerintem, hogy a tejfölös "cucc" alá tesznek fokhagymát is, nem kell külön szólni érte! A választék itt is nagy, van még palacsinta, hot-dog és hamburger is, szintén finomak!

  Ja az ízes lángoson nem kell csodálkozni, a lángos és a fánk tésztája szinte ugyanaz...

 • 2007.11.06 15:59:00cicahercegnő

  valaki írta a füstölt sajtost, itt van és isteni!!

 • 2007.11.06 16:08:49Fűszer és Lélek

  Ezt a Flórián térit muszáj kipróbálni, annyian ajánlottátok!

  Sajnos mindenhol nem járhattunk.  Cica: írtam, hogy a lángos mindenhol jó. Kevés különbség volt, egyedül a Nagycsarnok maradt igazán alul a versenyben. Rossz, zsírban tocsogó lángost sehol sem kaptunk. Ez jó hír.

  Szerintem a majdnemnél azért több a különbség a lángos és a fánk között, gondolj bele, milyen lenne a rumos, estleg narancslével dúsított fánk tésztája, ha megfokhagymáznánk :-)

 • 2007.11.06 16:12:53Totka

  Ha már ennyi időt rászántatok a lángos "tesztelésre" akkor legalább a lényeg is belekerülhetett volna!!! --a minősége!!! ::((

 • 2007.11.06 16:33:19taurus0

  A Kelenfoldi palyaudvarnal, a 49-es villamos megallojaban van egy nagyon jo langossuto. Kulonosen a sajttal toltott langos izlett.

 • 2007.11.06 16:35:01heart-shaped.box

  nem vagyok nagy szakács, de az alaptészta azért tényleg hasonlít, nagyon is. rum és narancslé? nah, nem... én a nagymamám klasszikus, régi szalagos fánkját szeretem a legjobban.

 • 2007.11.06 16:40:11pikula

  BALATONAKALI strandon, a kajasoron van Magyarország legjobb lángosa:  szalonnával, hagymával, sajttal TÖLTÖTT lángos, mmmm...  minden nyáron elmegyek Akalira csak azért a lángosért. :D

 • 2007.11.06 16:43:28celluxmag

  Nahát, itt az index szerkesztősége Újpesten és nem is voltatok lángost enni a piacon???? Ez szégyen!  A legjobb a sarki, csak lángosra (és palacsintára) specializálódott hely, oda menjetek. A másik 2 hely nem az igazi!  A szalvéta tényleg nem nagy ügy (hangulatos, ha egy merő zsír a szám széle, sőt sexi is lehet), de ha a sajt feltűnően sárga, az azt jelenti, hogy undorító ízű növényi zsírral készült "sajt" van rajta, ami a LÁNGOS esetében BTK-ba ütközőnek kellene lennie! Azonnali bezáratást vonhatna maga után!  Újpestet kihagyni!!! Még ilyet!

 • 2007.11.06 17:02:16szófogadatlan prókátor

  akkor még nem hallottatok a "Csopaki lángos"-ról....:-)))

  Sok zöldséggel....mmmmmmm

 • 2007.11.06 17:13:47tejföl

  Na, de ilyet! A XVIII.ker. Pestszentlőrinci piacon kettő lángossütő is található. Egyik jobb, mint a másik. És még be is csomagolják, szalvétát is adnak, és még egy darabot is csomagolnak. Nylon szatyor is jár hozzá.

  És még egy Dunaharasztin a Némedi uton is van egy lángossütő, csoda. Itt is csomagolnak, zacskót is adnak. És hatalmas nagy.

  Felejthetetlen mind a két hely. Jó országjárást, kóstolást.

  És a kemencében sült (kenyér-)lángos az kutya.....?

 • 2007.11.06 17:55:04Yann Le Pentrec

  Celluxmag: Jobb, ha tőlem tudod (én meg egy tejtermékgyártós végzettségű haveromtól tudom), hogy a sárga sajt a kellően megérett sajtot indikálja, már ha a legelterjedtebb trappistát nézzük. (És amit valószínűleg mindenütt reszelnek a lángosra.)

 • 2007.11.06 18:02:27Utálom a BKV figyelőt

  Újpesti piacon is finom a lángos, és a kedvencem a virslis.Két lángossütő is van,és ha kéred akkr be is csomagolják.Szalvétát is adnak hozzá.

 • 2007.11.06 20:06:24Lilienfeld

  Jude Finisterra, vitatkozom.

  Egyrészt alig lehet normális trappistát kapni. Egy-egy néha ok, de máskor uaz a márka hófehér, savóízű, morzsalékos, reszelhetlen sz*r :(((

  A lángos - bár finom és imádjuk - egyszerű, prosztó kaja, így a legolcsóbb sajt került rá általában: a fehér, éretlen trappista. És sajátos módon a "sajt jellegű készítmények" megjelenésével egyidőben sárgultak be látványosan a lángososoknál a sajtos darabok. Hm?

  Mindezt ne vegye magára, aki minőségi sajtot használ, csak én olyat még nemigen láttam.

  (Különben az autentikus változatnál már a tejföl is de lux volt, a sajt így afféle városi urizálás. De jó azért :)

 • 2007.11.06 20:37:50rona84

  Ha valaki nem találná meg a legjobb piaci lángost, otthon a piaci ár töredékéért egy egész halommal lehet sütni (persze a piaci feeling megfizethetetlen):  Recept: (Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg főtt, tört főtt burgonya, 1,5 dkg élesztő, 2 dl tej, cukor, só, olaj) A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel  az élesztõt. A héjában fõtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztõvel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegõt beledolgozva - dagaszd sima tésztává. Tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre) , takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nõtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra. Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bõ, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra.

 • 2007.11.06 22:02:29szvsz

  A csepeli piacon is van lángos. Fincsi, nem sajnálják róla a sajtot meg a tejfölt, de van rá díszítés is 'ingyé' (kukorica/paradicsom/uborkaszeletek).

 • 2007.11.06 22:26:52hdani

  Ha már Tokaj feltűnt egy másik vidéki helyszínt ajánlanék:

  Sajószentpéteren van egy nagyon jó lángosos, 26-os út mentén a parasznyai elágazásnál. Van töltött is: káposztás, szalonnás, sajtos...

  Ha arra megy valaki érdemes megkóstolni!

 • 2007.11.07 14:31:52Z.Aniko

  Véleményem szerint a legfinomabb lángost Tiszafüreden sütik a piacon. IMÁDOM :)

 • 2007.11.07 20:57:31sihaya

  igen! igen! a füredi kis zöld bódé :) nyammmm :))

 • 2007.11.07 22:26:50katjana

  nos, úgy tűnik, akkor senki se ismeri a leginkább belvárosi lángosozót: a Blaha Corvin bal oldalában található szemből nézve (valójában nem a corvin épülete, de majdnem).

  a tulajbácsi különösen csípi a vidékieket, főleg a vidéki csajokat.

  finom, zacskóban profi csomagokás és szalvetta itt is jár. érdemes!

 • 2008.03.27 14:50:59Nannycsuri

  Meglep, hogy az Örsön lévő lángosost senki nem említi...a bódésoron, a Sugár bejáratával szemben. Nagyon jól készítik, nem törik ki a közepe és nincs bezabálva olajból. Esténként (máskor nem nagyon járok arra) sor kígyózik előtte, talán 320Ft körül van a sajtos-tejfölös, arra még egy kis fokhagyma és hmmmmmmmmmmmm :)

  A Borároson is van egy, de még nem vetemedtem rá, hogy kipróbáljam, ott kicsit sok a nemtúlbiztató kinézetű egyén.

  Ja és persze a kecskeméti piacon is van 2 bódé, egymás mellett, kicsit ingadozó a minőség, de általában finom!

 • 2008.03.27 15:25:44Gront

  Szentendren qrva jo a langos, a Hold utcaban a piacon meg siman lehet kapni ma is ott veteleztunk. Erdemes utanajarni szinten qrva jo.

 • 2008.03.27 16:04:45MP

  Nekem van pár kedvenc helyem Pesten. Ha lángos akkor vagy a Hüvösvölgyi villamos végállomásnál az út mellett lévő bódé vagy az Üllői úton a béke téren lévő kis házacska. Mindkettőben tök jó a lángos és kedves a személyzet. S tudom nem a témába vág de szerintem pesten a legjobb gyros jellegű kaja a Kruspér utcában lévő arab büfében van.

 • 2008.03.27 16:21:39borzash

  a Fény utcában a felső szinten található lángosos kiváló, pöpec lángos, sok és jó sajt, aranyos, kulturált csajok, az alsóbb szint lángososa viszont szinte értékelhetetlen, leginkább az általuk használt sajt és sonka borzalmas íze mián. plusz az ottani kiszolgálás is szarabb.

 • 2008.03.28 08:50:24Tavimajom

  Kapolcs, Művészetek Völgye... Valami csoda volt, amikor az esős éjszaka után valamikor délelőtt leballagtunk a dombról.... Azt a lángost, amit ott ettem, soha nem fogom elfelejteni. Hatalmas adag, alig bírtam megenni (nem mellesleg 102 kilós aktív sportoló vagyok), és olyan finom volt, hogy nem csak a szám, az egész testem evett. Sajt (igazi érett trappista+füstölt sajt), sonka, tejföl(valódi), a tészta annyira de annyira.... Az ára ugyan borsos volt, de ezért az élményért a kétszerese is megérte volna.

  Kérdeztük a nénit, hogy csinálja, de sak mosolygott bölcsen....

 • 2008.06.03 12:53:27bonnie

  12.kerületben tudna valaki lángosost ajánlani?

 • 2008.06.03 14:06:14Tpancs

  a beregfürdői strandon már régóta árulnak zöldséggel (uborka, paradicsom...) megrakott lángost is, ezt jeleztem már az agárdi lángososnak is, hátha... :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta