OFFLINE

Az alkoholisták (is) újratölthetik üvegeiket

2007. október 13., szombat 08:39

Ezt az igazán egyedi dekorációt pillantottunk meg a napokban egy belvárosi bérház egyik lakásában. A tulajdonos szerint az installáció beüzemelése kézügyességet egyáltalán nem igényel, és pénzbefektetést is csak minimálisan. Az ablak elé állított üres boros és egyéb üvegek tartalma ugyanis sok vízben oldott kevés tinta. Egy üveg vízbe egy patronnyi színezék is elegendő lehet, így nem kell teljes üvegcsével venni a különböző színű tintákból. Feltölteni, tintát bele, ablakpárkányra kitenni és már csak azt kell figyelni, milyen gyönyörűen süt át az üvegeken a fény. Kisgyerekes lakásokban különösen népszerű lehet a házi készítésű beltéri szivárványgyár, éjszaka az ablak túloldalán tartózkodókban pedig boszorkánykonyha benyomását kelthetjük.

Az ötlet továbbfejlesztéséhez hozzászólásokat várunk, de már most szólunk, hogy az akvarell irányába ne tessék elindulni, ugyanis a tintával szemben a vízfesték pár óra alatt leülepszik, ezért a lakás tartós szivárványosításra nem alkalmas. Megoldásra vár viszont az a probléma, hogy az ablak lepakolás nélkül nyitható maradjon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.13 10:49:31helviti

  Nagynénimnél is volt hasonló. Náluk ilyen dupla ablakok vannak, nem tudom hogy hívják ezt szakszerűbben. De azok közé tett színes üvegből készült nagyon régi szódáspalackokat amik nagyon szépen mutattak. És az ablaknak csak az egyik szárnyát nyitogatta.  Az akvarell meg egyébként is gusztustalaul néz ki vízben oldva. Akkor már inkább ételfesték, bár az nem tudom hogy viselkedne.

 • 2007.10.13 20:21:55suo tempore

  kapcsolt gerébtokos ablak

 • 2007.10.14 21:11:46helviti

  Köszi a tájékoztatást :)

 • 2007.10.15 23:00:22Verbalis Inkontinencia

  Én meg ablakpárkányra vágyom, ahova kirakhatnám ezeket...bár akkor meg hogy nyitnánk ablakot?

  Az ötlet nálam 10 pontos, nagyon tetszik.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta