OFFLINE

Organikus neccszatyor: a vásárlás lelke

2007. október 3., szerda 08:23

Ha a reggeli elindulás előtt tudom, hogy élelembeszerző tevékenységre is sor kerül a nap során, bedobok egy nájlonszatyrot a válltáskámba (ha épp nem egy nagyobb méretű futártáska van nálam). Csakhogy: annak ellenére, hogy így óvom a környezetet, egyáltalán nem melengeti a szívemet a tudat, hogy egy rideg műanyag táskával grasszálok. Sőt, igénytelennek tartom. Ahhoz még fiatal vagyok, hogy görgőkön futtatható gurulós táskát húzzak magam után a piacon, mint egy pulit, a papírtáskát – bármilyen nagy is legyen – nem lehet annyira teletömni, mert leszakad a füle, aztán szaladhatunk a paradicsom után. Megoldás lehet a vászontáska, viszont azt elég unalmasnak találom, bár feldobhatja az ember némi festegetéssel a krémszínű vagy fehér alapot. Hisszük vagy nem, a régimódi necctáskának is megszületett az organikus megfelelője.


Tíz dollárért már rendelhetünk az Ecobags-től klasszikus földszínekben és számomra kevésbé vonzó bugyirózsaszínben és hupikékben is, a cég állítja, hogy a pamut alapanyagot nem kezelték vegyszerekkel. Ami külön jó, hogy van egy magyar oldal is, ahol olcsóbban is vásárolhatunk natúr színű, ökopamut, necc bevásárlótáskát az organikus pólók és fairtrade termékek mellett. Így aztán kedvünkre cipekedhetünk anélkül, hogy a nájlonfül súlyos sérüléseket hagyna dolgos tenyerünkön, és műanyaghulladékot sem halmozunk feleslegesen. Van ennél jobb megoldás?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.03 10:52:29fedaykin

  NEkem is kell egy!

 • 2007.10.03 11:34:58Picinger

  Sztem gázul néz ki.

  Én maradok a vászontáskánál. Ami nem feltétlenül krémszínű és unalmas... Én pl az idei nyaralás alatt vettem, színeset, mintásat, vicces feliratosat is.

 • 2007.10.03 11:40:22fedaykin

  Picinger, nem annyira érdekel, hogy hogy néz ki - mondjuk szerintem nem annyira gáz, de én ugye nem is Magyarországon élek - mint hogy praktikus. A vászontáskát nem lehet olyan picire összehajtogatni. Tudom, mert vagy egy pár :-)))  Ha igazán egyedi vászontáskát akar valaki, akár organikus anyagból is, itt érdemes megnézni:  www.etsy.com/search_results.php?search_type=tag_title&search_query=organic%20tote%20bag

 • 2007.10.03 11:51:39Picinger

  Engem zavarna, hogy mindenki látja, éppen mit fogok vacsorázni :-)

  Ja, ha nem Mo-on élsz...

  Utálom, ahogy itthon röntgen szemekkel bámulják az embert.

  Volt, hogy a HÉV-en odaadtam a velem szemben ülőnek az egyik újságomat, csak ne bámuljon már annyira :-)

 • 2007.10.03 12:01:37fedaykin

  Picinger: bizonyára a "havi" bevásárlást nem neccszatyorral ejtem majd meg :-))))

 • 2007.10.03 12:40:17Lilienfeld

  Bolletje, köszi az oldalt, azok a vintage shopperek csodaszépek!  Hanem a cikkben linkelt natúrbolt elég elszomorító: fair trade kávé, tea, csoki OK, mer nálunk nem terem, na de a mégoly biopamut pólók, szatyrok stb. hatszázötvenmillió kilométerről ideszállítva ugyan miért lennének környezetbarátak??? Attól már bármelyik turkálós - újrahasznosított - cucc környezetkímélőbb.

  Van jó sok Biopont termék, dicséretes; de az osztrák kamillatea meg a német répapüré pont jól szembeköpik a fair trade elveket. Persze, másik menüpont alatt kaphatók, de akkor is gáz.

 • 2007.10.03 13:10:10katjana

  az én legnagyobb bajom, hogy ezt az üzes neccszatyrot ugyan tutkó nem lehet úgy hordani, mint a mosolygó néni az övét!!

  ez bizony kézben eltartva cipelős, nem kényelmes vállas!

  úgyhogy amíg tényleg nem lehet vállasat kapni, én is maradok a vászonnál ill. a ciki cekkernél! mert annál kényelmesebb aztán nincs és zacsi sem kell. nincs autónk, én így oldom meg a hétvégi bevásárlást.

 • 2007.10.03 13:10:10katjana

  az én legnagyobb bajom, hogy ezt az üzes neccszatyrot ugyan tutkó nem lehet úgy hordani, mint a mosolygó néni az övét!!

  ez bizony kézben eltartva cipelős, nem kényelmes vállas!

  úgyhogy amíg tényleg nem lehet vállasat kapni, én is maradok a vászonnál ill. a ciki cekkernél! mert annál kényelmesebb aztán nincs és zacsi sem kell. nincs autónk, én így oldom meg a hétvégi bevásárlást.

 • 2007.10.03 15:08:52szandálka

  ilyen (vagy ehhez kisértetiesen hasonló) volt már gyerekkoromban nekünk is; mindent elbírt, még egy hatalmas görögdinnyét is (csak így én nem bírtam el)

 • 2007.10.03 15:27:31megadeth1

  A Decathlonban lehet kapni babakek, kis muanyag labdaba hajtogathato oriasszatyrot. Pantja es karabinere is van, fel is lehet akasztani a labdat, ahova jolesik. Igaz, van a szatyron D. felirat, de azt belulre kell forditani es kesz. Vallra is akaszthato es 15 kilot tuti kibir a negyedikig. Probaltuk. Ja es kb 300 Ft. Szerintem sokkal jobb, mint ez az `Oreganyam bugyogoja` a kepen.

 • 2007.10.03 15:51:12gyb

  Én is vállra akasztható vászontáskával járok bevásárolni, nekem ne adjanak napi 3-4 nejlonzacskót a közértesek, kösznemkérem. Ráadásul volt szerencsém olyan bevásárlószatyrot szerezni, amin rózsaszíncicis, pompomos mazsorettek masíroznak.  De voltam már olyan virágüzletben is, ahol szintén ilyen vállra akasztható vászonszatyorban adták oda az általam kiválasztott szatyrot, és az a zacskó is most kiválóan alkalmas a bevásárlásra. Sajnos ez a bizonyos üzlet külföldön volt.

 • 2007.10.03 23:50:50pause

  ááááááááááááá nagyiszatyor,imádtambenne az abcből cipekedni a dombra:D a mai napig szeretnék egyet,akár organikust akár nem:D

  egy nyerő van egy nagy spáros piros nemtudomhogyhívjákanyagból.

 • 2007.10.04 08:05:43sultzoldparadicsom

  Nem praktikus, nem tudod letenni sehová, mert azonnal szét gurul minden.

  egy kényelmes strandszatyor erre sokkal alkalmassabb. mert

  1.: nem kell az egész városnak tudni, hogy mit főzöl vacsorára,

  2. van némi tartása,így bár hol leteheted.

  3. a válladra tudod akasztani, így a kezed szabad marad a két kölyöknek, vagy a kutyának vagy az esernyőnek.

  4.: egész ízléses darabokra lehet szert tenni elég olcsón (a krumlinak nem kell a márkás táska)  Nekem eddig egy kinai piacos-átlátszó műanyagból-maci mintás szatyor jött be, most egy barna vászon a soros, zsebe is van, így akkor is megálja a helyét, ha csak vásárolni szaladok ki.

 • 2007.10.04 13:30:19bjork

  én semmi olyat nem eszem, amit szégyellek, úgyhogy nem értem ezt a "jajmeglátják azemberek" parát. :)  azt például kifejezetten szeretem, amikor kilóg a szatyorból az újhagyma, vagy a póré.

 • 2007.10.04 13:54:30Verbalis Inkontinencia

  Bjork, a póré v., a bagett a szerintem is ok, de nemcsak kaját vásárlunk...én pl nem szeretném, ha a metrón azt lesnék, h. pl milyen tampont használok. Tudom, h. ennek természetesnek kéne lennie, de engem már gúnyoltak ki pubertásban ilyen miatt, úgyh. inkább rejtegetek.

  Amúgy a házunkban meg lakik pár rosszindulató kukkoló hajlamú banya, akik azon is képesek csámcsogni, ha valaki novemberben paradicsomot mer venni. Inkább nem provokálom őket... :)

 • 2007.10.05 00:41:16sys

  Rossmannban (nemcsak ott, de a legutóbbit ott vettem) 200-250 Ft tökjó élénk színű táskák, teniszlabda mérerűre összehajtogatható, karabinerrel, cipzáros tokkal (ami hozzá van varrva, szal nem veszik el). OK, nem bio anyagból van, de rengeteg műanyag szatyrot megspórol az ember. Vállra is akasztható, de kézben hordva se ér le a földig.

 • 2007.10.06 14:23:45Vesta

  Lilienfeld abban egyetértek veled, hogy messziről idehozni ezeket a termékeket az nem környezetbarát, de turkálós ruhákat is "hatszázötvenmillió kilométerről" szállítják ide az ugyanúgy nem környezetkímélő.  Amugy szerintem a cikkben szereplő natúrbolt teljesen rendben van, bár én is inkább a magyar termékeket részesíteném előnyben, de amíg ez az egész ilyen gyermekcipőben jár Magyarországon, addig örüljünk, hogy ennyi is van.  ...és engem sem érdekel ha látják mit vettem.

 • 2007.10.06 18:07:41Lilienfeld

  Csak a turkálós ruhákat újrahasznosítjuk: meghosszabítjuk a tárgy hasznos életidejét a szemétté válás előtt, és amíg nem újat használunk, megspóroljuk az annak előállításához szükséges energiát, nyersanyagot. Ráadásul az új ruhát gyakorlatilag 100%-ban Ázsiából szállítják Európába, a turisat meg már csak Ny-Európából hozzák Mo-ra; erre gondoltam.

  A natúrboltbolt meg ... magyarnak akkor is jó, ha csak natúrra van mázolva?

 • 2007.10.07 15:54:11Vesta

  Szép is volna ha mindenki ilyen motivációval járna turkálóba. Ettől független tartom, hogy a turkáló legalább annyira környezetkímélő mint szennyező.  a többi meg : ízlések és pofonok.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta