OFFLINE

Még mindig nem győzött meg minket a Klassz

2007. május 17., csütörtök 16:00

Ismét ellátogattunk a Klasszba, hogy végre megtudjuk, hogy mi nem vagyunk-e képesek megkülönböztetni az átlagos éttermet a világszámtól, vagy mindenki más hülye. Csak hogy senki se vádolhasson minket egyoldalú elfogultsággal, mindjárt hárman teszteltünk. Nem lettünk okosabbak. A Klassz iránti rajongás számunkra továbbra is rejtély marad. Jó étterem, de semmi különös. 

Már másodszor voltam a Klasszban, elsőre ugyanis nem jött be, és szerettem volna még egy esélyt adni neki. Nem vagyok azonban most sem sokkal lelkesebb.


A berendezés és a dekoráció lenyűgöző, különösen a tapétával harmonizáló padló, ennek ellenére a fények túl erősek, és vagy nagyon meleg van, vagy hideg, márpedig a fény, hőmérséklet és színek megfelelő hármasa elengedhetetlenül szükséges egy kellemes vacsorához. Ez pedig másodszorra sem jött össze, csakúgy, mint a pincérnő, aki akkor sem, és most sem írta fel, hogy mit rendeltünk, és akkor is, és most is többször visszakérdezett. Végül egy ételt el is felejtett. Sokat gondolkodtam rajta, mi lehet ennek az értelme. Talán kevésbé formális, ha a pincérnő nem jegyzetel a rendelés közben, hanem inkább a vendégre mosolyog, a vendég azonban nem szereti, ha többször megkérdezik tőle, hogy mit  is rendelt, mert úgy érzi, nem figyelnek rá.


Az olasz zöldségleves finom volt és jó meleg, bár az én ízlésemnek kicsit nyers. Nem vagyok ugyan híve a zöldségek túlfőzésének, de a majdnem teljesen nyers zöldség a meleg levesben furcsa hatást keltett, ennek ellenére, mondom, ízletes volt, a tálalás pedig egyedi. Másodiknak jércét kértem pisztáciás bundában, amit újburgonyával és paradicsomsalátával tálaltak. Az égvilágon semmi kivetnivalót nem találtam benne, finom volt és kellemes, egyszerűen csak nem maradt meg az íze a számban, - nem úgy, mint a fenséges házi kenyérnek és vajnak. Összességében, ha visszamennék a Klasszba, házikenyeret kérnék, meg vajat, frissen préselt szőlőlevet innék hozzá, és amikor már nagyon jól laktam kenyérrel, kikérnék valami desszertet. A karamell puding ugyanis isteni volt.

schneider

 
Kezdjük mindjárt az elején: sör továbbra sincs. Nem szeretnénk, ha valakiben az a kép alakulna ki, hogy a Tejbenvajban gárdája nem áll másból, mint pocakos, szőrös sörimádóból, de több hónappal a nyitás után ez akkor is zavaró. Éppúgy, mint a Menzából ismerős pincérnő, aki ugyan nem jegyzetel, viszont megjegyezni sem tudja, hogy mit rendeltünk.

Az előételnek rendelt rukkolás-ricottás-epres saláta finom, de éppúgy, mint a legutóbb, semmi átütőt nem éreztünk. Friss alapanyagok, korrekt, de nem megterhelő adag. Akkor esünk gondolkodóba, amikor az előételek evése közben is arra koncentrálunk, hogy ki viszi el az utolsó darab házi sütésű kenyeret hármunk közül. Az ugyanis annyira finom, hogy egyszerűen elviszi az egész műsort. A salátára nem, viszont a kenyérre ebben a pillanatban is emlékszünk, és titokban fontolóra vettük, hogy a Klasszból simán meg lehetne csinálni a város legjobb pékségét. 

A főételnek választott körtés kacsamáj ellen sem volt semmi kivetnivaló. Omlós, puha máj, finom öntet - úgy tűnik ebben a Klassz nagy - de itt egy a kelleténél nagyobb adag, ami után valójában már mozdulni sem bírunk.

feng zsuzsi

A szárnyas consommém ízekben gazdag, tartalmas volt. A hús omlós, a zöldségek épp kellőképpen puhák, fűszerezés rendben. A levesben az egzotikumot a ravioli jelentette, amely jelenlétét eleinte érdekes társításnak gondoltam, és ez a benyomás akkor sem változott, amikor rájöttem, hogy a szokásos húslevestésztát váltották ki ily módon.

A második fogás spenótos tészta volt. A leveshez képest meglehetősen basic módon elkészítve, ugyanakkor az óvatos fűszerezésen kívül nem találtam benne semmi kivetnivalót. Ez egyébként is egy olyan étel, ami nem hordoz magában túl nagy rizikót és nem is szolgálhat túl nagy meglepetésekkel.

A desszert - amit hárman ettünk együtt- szuper volt, nem akartam enni belőle, de aztán elragadott.

Korrektnek nagyon korrekt a Klassz, ám nincs benne semmi olyan magával ragadó helyi színezet. Se jó, se rossz.

(Klassz étterem: Andrássy út, a Divatcsarnok mellett) 

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.18 09:12:32csite

  Nem világszám, mégis nagyon jó. Üdítő színfolt a hazai placcon, majd ha ilyenből lesz ötven, akkor lehet feljebb lépni.

 • 2007.05.18 12:49:42vasszűz

  És ha ez a cél? Egy korrekt étterem, ami állítólag nagyon jó is?

 • 2007.05.18 15:22:05LepkePillangó

  Szerintem a hasonló kategóriájú vendéglátóipari egységekkel összehasonlítva a hely magasra pozícionálható. Ár-érték szempontjából nagyon korrekt!

  A "Menzából ismerős pincérnő" pedig lehet, hogy jegyzetelés nélkül elfelejti a rendelést, de iszonyú kedves, a felszolgáló csapat többi tagjával együtt.

  Szerencsére, ha lassan is, de az utóbbi időben fel-felbukkan 1-2 ilyen, új étterem.

 • 2007.05.19 00:42:18pafff

  Bennem mindig hihetetlen komfortérzetet váltanak ki a tetszetős(!) és az étterem sajátjának tűnű tollal és tömbbel jegyzetelő pincérnők és pincérek. Amennyiben a "cédulakezelés" jól van kitalálva, lásd indigók és feltűzős táblák, illetve írástudó és organizált szakács, ez igen jól működik. Könyvelési és számlaírási szempontból sem utolsó.

 • 2007.05.22 10:56:36Marvin

  Engem eddig egy felszolgáló győzött meg róla, hogy lehet jegyzetelés nélkül is rendelést felvenni. A régi Kiskacsa étteremben egy látszatra régóta a szakmában lévő úrnál rendeltünk, aki feljegyzés nélkül kérdezte végig a 10-15 fős társaságot a fogyasztandó ételről és italról, majd mikor kihozta, tévesztés nélkül tette elénk...

  Az új Kiskacsában még nem voltam, remélem a kérdéses felszolgálót megtartották.

 • 2007.05.24 11:18:38Marvin

  Amennyiben reklámnak szántátok ezt és a multkori írást, akkor pirospont nektek. Voltam, jót ettem. Valóban egy klassz hely. Ízkavalkád és harmónia!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta