Mit vegyünk fel a repülőútra?

A fapados járatok elterjedésével a repülés mára már egyáltalán nem luxus, sőt van, hogy a legolcsóbb megoldás. Miután nyakunkon a hosszú hétvégék és a nyaralás szezonja, összegyűjtöttünk pár jótanácsot annak érdekében, hogy mindenki kényelmessé tehesse az egyébként nagyon is kényelmetlen repülőutat

1. Ne öltözzünk ki csak azért, mert repülőre ülünk. Röhejes, ha öltönyben meg kosztümben feszengjük végig az utat.

2. Kerüljük a világos ruhákat. Egy kisebb turbulencia és mindjárt ránk borul a vörösbor vagy az ebéd.

3. Ha lehet, a papucsot inkább a kézipoggyászban tartsuk. Egészen biztos, hogy fázni fog a lábunk az úton. Pont ezért a legjobb, ha kényelmes zárt cipőben utazunk és van nálunk egy puha, meleg zokni is.

4. Előnyösebbek a bő szabású, testbarát anyagból készült ruhák és fehérneműben se válasszuk a legszorítóbb push up-ot. A hangsúly a kényelmen legyen. Kiváló repülésre a leggings és a bő, puha kasmír kardigán.



5. Legyen kéznél egy pulcsi vagy egy sál, amit bármikor a derekunkra köthetünk, ha fázunk.

6. Van, aki nem szereti ilyenkor copfba fogni a haját, mert hátradőlésnél nyomhatja a fejet hajgumi. Nekünk ezzel nincs bajunk, mert a szétzilált sörényt még ennyire sem szeretjük. Praktikus viszont a hajpánt. Olyan mintha öltöztetne, ráadásul ha jól be van lőve, elég háromóránként megigazítani.

7. Felejtsük el a magassarkút és a díva sminket. A száz rétegnyi szempillafesték csak a szemünkbe potyog majd alvás közben és persze elkenődik. 

8. Legyen nálunk kapucnis felső. Hosszú utakra nincs is ideálisabb, mint felhúzni és aludni egy jót benne. Így elkerülhetjük, hogy az arcunkhoz érjen a szúrós takaró és az a fehér, orvosi anyagból készült valami, amit a fejtámlára húznak. 

9. Legyen kéznél a kéz-és lehetőleg arckrémünk és a szőlőzsírunk. Nagyon kiszárad a levegő az utastérben repüléskor, nem véletlenül itatják végig az embert az úton.

10. Utazás előtt mossuk meg a hajunkat. Ha már úgysem fogunk tudni jól kinézni, legalább a hajunk legyen szép.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek