OFFLINE

Szolárium vagy önbarnító krém? - Tippek sápadtság ellen

2007. február 21., szerda 14:21

 „Napra nem küldöm a vendégeimet és szoláriumba sem szívesen, így marad az önbarnító krém” – mondta Harangvölgyi Anna kozmetikai tanácsadónk. Mint mondja, a magyarok alapvetően szoláriumfüggőek, ezért a három lehetséges alternatíva (nap, szolárium, önbarnító krém) közül még mindig a legutóbbi a legkevésbé rossz. Ő másfél éve használ önbarnító krémeket, melyek tapasztalatai szerint egyre jobbak.
 
 

Fontos szempont az önbarnító krémek minősége, és a felhasználásuk mikéntje, mely hat, egymással nem felcserélhető munkafázisból áll:

1. testradírral leradírozzuk a bőrt
2. hidratáló krémet kenünk rá
3. felvisszük a barnító krémet
4. vékony rétegben eloszlatjuk - olyan egyenletesen, mint az alapozót
5. miután befejeztük, azonnal kezet mosunk, így tenyerünk nem marad sárga  
6. ha bőrünk sárgulna be a krémtől, érdemes egy másikkal próbálkoznunk (a megbízható termékek ára kb. 6000 forintnál kezdődik), a jó barnító krém ugyanis megfelel nevének ígéretével és barnává, nem pedig sárgává teszi a bőrt.
 
Általános hiba, ha a krémet úgy próbáljuk felvinni, mint a testápolót, és jól bele akarjuk dörzsölni a bőrbe. Heti egy-két alkalommal ajánlatos használni, akinek viszont pigmentáltabb a bőre, elég a heti egyszeri alkalom is.
 
A napot helyettesítő alternatívák közül ott van még a szolárium. A szolárium nem jó, de még mindig jobb, mint a nap (utóbbiról – trópusi országokba készülő olvasóink kedvéért - csak annyit, hogy manapság nem ajánlatos 30 faktor alatti és 60 faktor feletti krémet vásárolni. Más krémet kell használni testre és arcra, mivel alapvetően más a bőr vastagsága.)
 
Míg egyhetes intenzív napozás eredményeként piros, pattanásos, gyulladt bőrt vihetünk haza, a szolárium jobb a szakember szerint, mert nincsenek káros gyulladást keltő sugarak és míg a naptól le lehet égni annyira, hogy utána örökre barna pigmentfoltok borítsák bőrünket, a szolárium esetében ennek kisebb a lehetősége, ha ésszel alkalmazzuk. Itt az a rizikó, hogy odaégethetik a bőrt, ami roncsolja a hámot.  
 
Tuti tipp, hogy minél régebbi szoláriumot kell keresni. Ennek az az oka, hogy az újabb szoláriumok 5-6 perc alatt érik el ugyanazt a hatást, amit a régiek 15-20 perc alatt. Ez a bőrnek nem, az üzletnek viszont annál inkább kedvez: a vendég gyorsan leég, az égett sejtek hamar leválnak és egy hét múlva újra mehet a szoláriumba.
 
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta