OFFLINE

Szolárium vagy önbarnító krém? - Tippek sápadtság ellen

2007. február 21., szerda 14:21

 „Napra nem küldöm a vendégeimet és szoláriumba sem szívesen, így marad az önbarnító krém” – mondta Harangvölgyi Anna kozmetikai tanácsadónk. Mint mondja, a magyarok alapvetően szoláriumfüggőek, ezért a három lehetséges alternatíva (nap, szolárium, önbarnító krém) közül még mindig a legutóbbi a legkevésbé rossz. Ő másfél éve használ önbarnító krémeket, melyek tapasztalatai szerint egyre jobbak.
 
 

Fontos szempont az önbarnító krémek minősége, és a felhasználásuk mikéntje, mely hat, egymással nem felcserélhető munkafázisból áll:

1. testradírral leradírozzuk a bőrt
2. hidratáló krémet kenünk rá
3. felvisszük a barnító krémet
4. vékony rétegben eloszlatjuk - olyan egyenletesen, mint az alapozót
5. miután befejeztük, azonnal kezet mosunk, így tenyerünk nem marad sárga  
6. ha bőrünk sárgulna be a krémtől, érdemes egy másikkal próbálkoznunk (a megbízható termékek ára kb. 6000 forintnál kezdődik), a jó barnító krém ugyanis megfelel nevének ígéretével és barnává, nem pedig sárgává teszi a bőrt.
 
Általános hiba, ha a krémet úgy próbáljuk felvinni, mint a testápolót, és jól bele akarjuk dörzsölni a bőrbe. Heti egy-két alkalommal ajánlatos használni, akinek viszont pigmentáltabb a bőre, elég a heti egyszeri alkalom is.
 
A napot helyettesítő alternatívák közül ott van még a szolárium. A szolárium nem jó, de még mindig jobb, mint a nap (utóbbiról – trópusi országokba készülő olvasóink kedvéért - csak annyit, hogy manapság nem ajánlatos 30 faktor alatti és 60 faktor feletti krémet vásárolni. Más krémet kell használni testre és arcra, mivel alapvetően más a bőr vastagsága.)
 
Míg egyhetes intenzív napozás eredményeként piros, pattanásos, gyulladt bőrt vihetünk haza, a szolárium jobb a szakember szerint, mert nincsenek káros gyulladást keltő sugarak és míg a naptól le lehet égni annyira, hogy utána örökre barna pigmentfoltok borítsák bőrünket, a szolárium esetében ennek kisebb a lehetősége, ha ésszel alkalmazzuk. Itt az a rizikó, hogy odaégethetik a bőrt, ami roncsolja a hámot.  
 
Tuti tipp, hogy minél régebbi szoláriumot kell keresni. Ennek az az oka, hogy az újabb szoláriumok 5-6 perc alatt érik el ugyanazt a hatást, amit a régiek 15-20 perc alatt. Ez a bőrnek nem, az üzletnek viszont annál inkább kedvez: a vendég gyorsan leég, az égett sejtek hamar leválnak és egy hét múlva újra mehet a szoláriumba.
 
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta