OFFLINE

Hajdivat 2007: Műanyagból öntött frizura

2007. február 17., szombat 20:56

Eddig kevés szó esett a hajdivatról, ezért most pótoljuk az elmaradást. A Velvettel nemrég Krizsán Győző osztotta meg a divatos frizuráról alkotott elképzeléseit, a Tejben-Vajbannak pedig Tüzes Tamás, a főként divatbemutatókat és -fotózásokat vállaló Hairclub egyik tulajdonosa-fodrásza mesélt a 2007-es trendekről.

A tanulság: mindent lehet, ami emlékeztet a hatvanas évekre, Twiggyre, Kleopátrára, a bob-frizurára, vagy egy picit nyolcvanas-évekbeli „Dallas-feelinget” kelt. Ráadásul futurisztikus is.  Leáldozott viszont a „szénné tépett, puhított, szétkaszált frizuráknak” – mondta Tüzes Tamás.  A tépett fizurák után most ugyanis a tömör, plasztikus formák mennek: a divatos haj olyan, mintha „műanyagból öntötték volna a fejedre”.  A lényeg nem hajhosszon van, a fodrász szerint rövid és hosszú hajjal is lehetünk nőiesek, most mindkettő egyformán divatos. Színekben is mindent szabad, ami természetes, szőke, barna, fekete is lehet hajunk, Tüzes Tamás viszont óva int a lila, művörös és hasonló színorgiától – legalábbis ami a fejünket illeti.

A haj a divatbemutatókon mostanában inkább csak kiegészítő szerepet kap a ruhák mellett. A tervezők lábhangsúlyos kreációkat terveznek, a figyelem a felsőtestről a lábakra terelődik, így nem a haj ragadja meg először a figyelmet.

Katrenák Judit, Herczeg Csaba és Tüzes Tamás, másfél éve nyitották meg Hairclub&Bazaar üzletüket. Fő profiljuk a divatfotózás, dolgoztak Zoób Katival és Nanushkával, de a Topmodellek frizuráját is ők hozták helyre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta