OFFLINE

Hajdivat 2007: Műanyagból öntött frizura

2007. február 17., szombat 20:56

Eddig kevés szó esett a hajdivatról, ezért most pótoljuk az elmaradást. A Velvettel nemrég Krizsán Győző osztotta meg a divatos frizuráról alkotott elképzeléseit, a Tejben-Vajbannak pedig Tüzes Tamás, a főként divatbemutatókat és -fotózásokat vállaló Hairclub egyik tulajdonosa-fodrásza mesélt a 2007-es trendekről.

A tanulság: mindent lehet, ami emlékeztet a hatvanas évekre, Twiggyre, Kleopátrára, a bob-frizurára, vagy egy picit nyolcvanas-évekbeli „Dallas-feelinget” kelt. Ráadásul futurisztikus is.  Leáldozott viszont a „szénné tépett, puhított, szétkaszált frizuráknak” – mondta Tüzes Tamás.  A tépett fizurák után most ugyanis a tömör, plasztikus formák mennek: a divatos haj olyan, mintha „műanyagból öntötték volna a fejedre”.  A lényeg nem hajhosszon van, a fodrász szerint rövid és hosszú hajjal is lehetünk nőiesek, most mindkettő egyformán divatos. Színekben is mindent szabad, ami természetes, szőke, barna, fekete is lehet hajunk, Tüzes Tamás viszont óva int a lila, művörös és hasonló színorgiától – legalábbis ami a fejünket illeti.

A haj a divatbemutatókon mostanában inkább csak kiegészítő szerepet kap a ruhák mellett. A tervezők lábhangsúlyos kreációkat terveznek, a figyelem a felsőtestről a lábakra terelődik, így nem a haj ragadja meg először a figyelmet.

Katrenák Judit, Herczeg Csaba és Tüzes Tamás, másfél éve nyitották meg Hairclub&Bazaar üzletüket. Fő profiljuk a divatfotózás, dolgoztak Zoób Katival és Nanushkával, de a Topmodellek frizuráját is ők hozták helyre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta