OFFLINE

A megbízható ebéd: Mákosguba házhoz

2007. február 2., péntek 11:41

Vannak dolgok, amikkel egy házhozszállítós étteremnek nem szabad próbálkoznia, és ezt ha lehet, törvényben is szabályozni kellene. Ilyen például a szusi, bármiféle hal és tengeri cucc, a legtöbb leves, aranygaluska és barátai. Míg a szusival az a baj, hogy mindig olcsóbb halból készül, tehát nem jó, addig a hal kihűl és szottyos lesz, arról nem is beszélve, hogy tök büdös. Arról meg, hogy milyen egy negyven perce vaníliasodóban álló aranygaluska állaga, ne is beszéljünk.

Hála istennek léteznek az azért olyan éttermek, amik nem is akarnak gasztro-történelmet írni, egyszerűen csak megelégszenek azzal, hogy normális, sőt korrekt ételeket szállítsanak ki ebédre a munkahelyükön szenvedőknek. Ilyen a Krisztina téri Mákosguba, amiben a huszadik alkalommal sem sikerült csalódni. Egyrészt, mert rutinból nem megyünk bele olyasmibe, amihez tudjuk, hogy minimális szakértelem szükséges (pörkölt), másrészt nincs is az étlapon olyasmi, amihez fene nagy fantázia kellene. Van viszont rakott krumpli, ami annyira népszerű és finom, hogy 12:30 után már elfogyott, sokféle rántott és roston sült cucc, napi ajánlatokban pedig sok főzelék, különféle feltéttel. Elfogadható áron, korrekt ételek, ennél többet nem is nagyon akarhatunk. Ha a Tejbenvajban pontozna, 10-ből simán kapna egy 6-ost. Ez házhozszállításnál pedig lássuk be, nagyon nagy szó.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta