OFFLINE

Karácsonyi vásárlás #1. Andrássy út

2006. december 12., kedd 14:32

(Ez egy karácsonyi körkép, a Velvet új, étel-, divat, és egyéb kényeztetésügyi blogján. Ez nem egy deluxeblog és nem lesz szokásunk, hogy kizárólag félmilliós foteleket ajánljunk. Ez az első rész. Következő túránk egyenesen a józsefvárosi piacra viszi majd az olvasót! Ja, és a felsorolt boltok egyikében sem kapunk kedvezményt. Sajnos.)

Karácsonyi mellékletünket azoknak állítottuk össze, akik legalább annyira kevés időt szeretnének a bevásárlással tölteni, mint mi, mert utálják a tömeget és nagyon kevés idejük van arra, hogy beszerezzék azokat a teljesen felesleges ajándékokat, amikkel azért halmozzák el majd szeretteiket, mert történetesen december 24-én ajándékozni kell. Hogy olvasóinknak minél egyszerűbbé tegyük a választást, nagyobb bevásárló egységekre osztottuk fel Budapestet, mert mi azt szeretjük a legjobban, ha minden egy helyen van, sőt ha mondjuk nem is kell az egész cirkuszért két kilométernél többet gyalogolni.

Kezdődjék tehát a móka az Andrássy úttal, ahova karácsonyi bevásárlásra akkor menjünk, ha nagyon sok pénzünk van és kizárólag csak Herendit, svájci órát, könyvritkaságot, vagy Louis Vuitton táskát vagyunk hajlandóak a fa alá tenni annak, aki megérdemli.

Írók boltja (Budapest VI., Andrássy út 45.)

Az Írók boltjában találtunk rá erre az albumra, ami ideális ajándék minden olyan nőismerősünk számára, aki szereti a divatot. Mivel a nők kilencven százaléka szereti, így nagyon nem is lőhetünk mellé. Színes rajzok és könnyen emészthető ismeretterjesztő szövegek vezetnek végig minket a divat történetén, az ősember szőrbundájától a tógáig, a krinolintól a spencer-kabátig. A kiszerelés kifejezetten ünnepi, a papírtokba csúsztatott körülbelül ötszáz oldalas könyv még az olyan nők szívét is megdobogtatja majd, akik nem csak évente egyszer kapnak ajándékot. Ára: 15595 forint.  

Herendi (Budapest VI., Andrássy út 16.)

Ugyan nem túl romantikus és nem is túl eredeti ajándék, de karácsonyra vehetünk Herendi porcelánt is. Ha egyből egy egész étkészletet szeretnénk ajándékozni, az Andrássy úton található boltban minden megvásárolt készlet után 10% kedvezmény jár, amit le lehet vásárolni. Elsősorban hatvanon felüli célszemélyeknek vagy cégeknek ajánlott.

Louis Vuitton (Budapest VI., Andrássy út 24.)

Az LV-márkáról sokfelé írtak már sok mindent. Lehet szeretni, vagy nem szeretni. Egy tény: a monogramjairól híres Louis Vuitton-táska státuszszimbólum. Nekünk személy szerint nagyon is tetszik, és kifejezetten szeretjük azokat a darabokat, melyek túlmutatnak a barna klasszikuson, és az össze-vissza koppintott, fehér alapon, színes betűs modelleken. Mikor máskor vehetnénk tükör-hatású, fémes, ezüstszínű táskát, ha nem karácsonykor? Ára: 265.000 Ft.

Brühl&Co. (Budapest VI., Andrássy út 40.)

Ha valami nagyobb ajándékra vágynánk, bőrtáska helyett vehetünk egy egész kanapét, vagy széket. Ha szeretjük a modern, letisztult vonalvezetést, nem ódzkodunk attól, hogy a nappalink egy hideg irodára hasonlítson, sőt irtózunk attól, hogy a lakásban bensőséges legyen a légkör, vegyük meg mondjuk ezt a két széket. Lehet benne hintázni is. Ára: 408.000 Ft.-tól/Stück.   

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.14 15:17:25sipirc

  Egyebkent ezt a karacsonyi tipp otletet kinek szantatok? A velvet-nel ennyire jol fizetnek, vagy ezek azok a cuccok, amiket ti szivesen latnatok a karacsonyfa alatt? Szemely szerint gyomorszorulast erzek az otletek lattan, es igy meg erosebben fontolgatom, hogy senkinek semmi ajandekot nem adok, es meg csak egy bolt kozelebe sem megyek. Remelem ez volt a cel.....

 • 2006.12.14 17:06:25jaczkobela

  Hát majdnem jól átvágtatok, persze csak az én szemem gyorsabb volt, mint kéne. Ez a Louis Vuitton táska még nekem is tetszik, a csajom meg döglene érte. Gondoltam mondjárt meg is veszem, ennyit megér nekem, 26.5oo Ft-ért. De úgy látszik árnyékra vetődtem, sajna egy nullát elnéztem. Talán majd jövőre. Egyébként a blogotok tök jó!

 • 2006.12.14 22:22:42pafff

  Légyszíves erősítsétek meg, hogy a blogban említett boltok nem adnak nektek kedvezményt. Mert akkor tök tré az egész.

 • 2006.12.15 09:42:02gzp

  Az a helyzet, hogy hiaba adnanak kedvezmenyt, akkor sem keresunk olyan jol, hogy a kedvezmenyes arat ki tudjuk fizetni. Pl. en szivesen vennek Aston Martint 10 millios kedvezmennyel, ha ugy is 35-be kerul.

 • 2006.12.15 22:21:31pafff

  Az a helyzet, hogy a cikket "Vreni Schneider" írta alá, ezt meg gzp. Most oké, hogy erre nem lehet figyelni, de ha tényleg őszinte, anyagi érdek nélküli véleményt tükröznek, akkor zsír.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta