LÁJFHEKK

Ezért fáj, ha ráharapsz az alufóliára

2017. augusztus 20., vasárnap 16:13

Miért csinálsz ilyet? Mindegy, ráharaptál, és most megtudhatod, miért nem volt ez annyira kellemes érzés.

Először is fontos leszögezni, hogy nem egy egyetemesen ismert jelenség a túl sietősen elfogyasztott szendvicsekkel/sütikkel a fogak közé került alufóliadarabok okozta fájdalomérzet. A jelenség csak a fémet tartalmazó tömésekkel és koronákkal rendelkezőket érinti, a rapperek és a magukat fémsodronyokon is átrágó James Bond gonoszok tehát nem árt, ha különösen gondosan csomagolják ki a szendvicseiket.

shutterstock 51487639

A magyarázat: az alufóliában lévő alumínium és a tömésekben megtalálható fémek közötti potenciálkülönbség, vagyis elektromos feszültség az oka mindennek. A száj, azon belül is a nyál sótartalma és nedvessége tökéletes vezetőként funkcionál ilyenkor, és elvezeti az önkéntelenül összedobott akkumulátor által termelt áramot, amit bizony nem igazán kedvelnek a fogak idegvégződései, és azok gazdái sem.

Szerencsére két megoldás is akad a problémákra:

  1. Vigyázz a fogaidra, vagy hagyd, hadd hulljanak ki, fémet viszont semmi esetre se helyezz el tatósan a szádban!
  2. Ne egyél alufóliát!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta