LÁJFHEKK

Mikrocsipet ültetnek a dolgozók bőre alá

2017. július 27., csütörtök 07:43

Egy wisconsini cég lesz az első Amerikában, ahol mikrocsipekkel tuningolják fel a dolgozókat. Könnyebb lesz az automaták használata!!

Egy svéd cég, az Epicenter után egy Wisconsin állambeli vállalat is a macskákba és kutyákba ültetett apró mikrocsipekhez hasonló implantátumokkal turbózná fel a dolgozóit. A hüvelyk- és mutatóujjuk közé beinjekciózott csipek beültetésére a vállalat 85 dolgozójából nagyjából 50 mondott eddig igent – adta hírül a Science Alert.

Legyintésre szétnyíló ajtók

Forradalmi változásról mondjuk nem nagyon beszélhetünk: a biológia és a gépek egyesülése egyelőre csak arra lesz jó, hogy hatékonyabb ajtónyitogatókká és nyomtató-üzemeltetőkké varázsolja a cég dolgozóit. Egy-egy kézmozdulat is elég lesz ugyanis a 32M dolgozóinak, hogy működésre bírják majd a nyomtatókat, vagy éppen a csoki- és üdítőautomatákat. 1-2 nap után valószínűleg az elkerülhetetlen jedis viccek is unalmassá válnak majd a cégnél, és elkezdhetnek elgondolkodni rajta a nagyjából 80 ezer forintos mikrocsippel gazdagabbá vált dolgozók, megérte-e igent mondani a dologra.

shutterstock 613688726

A nyomtatás vége

Az RFID technológiára épülő, az érintés nélküli bankkártyákhoz hasonlóan működő mikrocsipek ugyanis, bár nem gyűjtenek helyadatokat, a paranoidabb embertársaink szerint mégiscsak felvetnek egy-egy egyelőre megválaszolatlan kérdést. Egyrészt van, aki szerint annak ellenére, hogy a csipek nem teszik lehetővé az internetelérést, van azért némi esély arra, hogy a szintén a mikrocsipek tartalmát képező egészségügyi adatok illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ráadásul némi 1984-es, disztópikus felhangja is van a dolognak, a munkáltatók ugyanis pontosan nyomon követhetik így, ki mikor mit fogyaszt a munkaszünetekben, és az sem egyértelmű, ki fogja kiszedni a mikrocsipeket a dolgozókból, ha úgy döntenek, hogy otthagyják a munkahelyüket.

A cég vezérigazgatója amúgy azt mondja, az adatokat a bankkártyákhoz hasonló titkosítás fogja védeni, csak úgy lehet tehát visszaélni a dologgal, ha valaki fog egy bárdot, és lecsapja az alkalmazottak kezét. Valószínűtlennek tűnik a dolog, de sokan vannak, akik bármit megtennének azért a szabad és korlátlan nyomtatási jogosultságért. Amúgy a cég egy a kiborggá válásukat ünneplő „chip party-val” is kedveskedik majd a dolgozóknak, ráadásul a vezérigazgató, a felesége, és a gyerekei is kapnak majd az impalntátumokból. 

Te igent mondanál egy beültetésre, ha a céged kérne?

 • 63
  Nyilván! Kiborgnak lenni remek lehet.
 • 341
  Nem, soha! Belőlem nem csinálnak gépet!
 • 22
  Tök mindegy.
 • 29
  Csak azért szavazok, mert szeretek, de a téma nem mozgat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta