LÁJFHEKK

Vásárolt Indesit szárítógépet az elmúlt tíz évben? Szerencsés, ha nem égett le a lakása

2015. november 26., csütörtök 14:47

A 2004 áprilisa és 2015 októbere között gyártott és forgalomba állított Indesit és Hotpoint-Ariston szárítógépek esetleges biztonsági és minőségi hiányosságára hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). A gyártó szerint ugyanis a gépek jelentős részét érintheti a probléma, így aki igényli, annál ingyen elvégzik az otthoni javítást a szakemberek.

A gyártó által nyilvánosságra hozott sajtóközlemény szerint, ha a meghibásodott termékeket nem javítják ki, akkor előfordulhat, hogy a szárítás során felszabaduló pihék és szöszök a fűtőelemhez érhetnek, ami akár tüzet is okozhat. A díjtalan otthoni javítást a cég hazai ügyfélszolgálatán, a 06 40 989 900 telefonszámon vagy a www.indesithotpointsafety.com néven futó biztonsági oldalon kell igényelni.

find-my-model-number.png
Fotó: Indesit

Az oldalon arra is felhívják a figyelmet, hogy ha a termék az ajtó környezetében vagy a hátlapon rendelkezik egy zöld „dot” matricával, akkor nincs szükség a beavatkozásra, de modell száma alapján is azonnal le tudjuk ellenőrizni, hogy a problémás gépből vásároltunk e be vagy sem.

A Hotpoint és az Indesit márkát egyébként valamivel több, mint egy éve vásárolta meg a Whirpool, akik a biztonsági felülvizsgálat során szúrták ki a szárítógépek lehetséges problémáját. A cég szakemberei szerint a fogyasztók továbbra is használhatják a terméket, feltéve ha a készüléket nem hagyják felügyelet nélkül működés közben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta